Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
kolik by stálo udělat akvárium / želvárium pro vodní želvu o rozměrech 170x60x70 cm? Vyplatí se to nechat udělat, nebo je levnější si nechat nařezat skla a slepit si to sám?
Cenu za zhotovení akvária odhaduji okolo 4-5 Tis. Pokud si skla necháte nařezat a slepíte si ho sám, ušetříte. Ovšem pokud to umíte. Ono slepit akvárium o objemu 714 L, není jen tak. Já bych se bál, že by prasko a pak by mi plaval barák :D
Nařezání skla bych viděl cenově okolo 2-3 tis. Zeptejte se ve více sklenářství, ceny budou rozdílné.
No ja nemyslel, že to bude akvarim naplnění až povrch vodou
Je to pro vodní želvu a té stačí cca. výšku vody podle výšky krunýře což v mém případě je nějakých cca. 20 cm. Zbytek má zabránit tomu aby mi nevylezla
Hlavně si vymyslete, jak budete akvárium čistit. Ony vodní želvy jsou prasátka a je třeba jim vodu měnit minimálně jednou týdně. Běhat přitom s kbelíky špinavé a smradlavé vody přes celý byt, to není právě nejšťastnější řešení. Proto se želvária dělají i s výpustí.
No já mám doma již něco přes 15 let vodní želvu a musím Vás vyvrátit z omylu, že by něco smrdělo. Ono je to i o tom, jak se o to člověk stará a zásada číslo 1 je nekrmit v želváriu. To že jsou prasátka, tak s tím souhlasím
Ale nevím co je to smradlavá voda. Navíc mi neusále vodu filtruje externí velký externí filtr. Ale s tou výpustí, díky za připomínku, to musím uznat, že je opravdu dobrá věc ![]()
Takže pokud jste jen trochu šikovnej, tak si to slepte sám. Ušetříte nemalý peníz. To ale musíte odhadnout sám, jestli to ve vašich podmínkách zvládnete. Minimálně jednoho člověka k ruce, který bude přidržovat a hodně prostoru kolem sebe.
Tady si zkuste zadat nezávaznou poptávku, uvidíte. sklorex-akvarium.cz/... Jinak myslím, že udělat si to sám bude nejlevnější.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.