Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vyhubit létající hmyz?

Od: bosorka* odpovědí: 4 změna:

Prosím, druhým rokem mi na dvoře/obytném/ vylézají létací hmyzáci.Původně jsem myslela, že jsou to mravenci, ale ne. Vypadá to spíš jako malá včelka, rozměr max. do 1 cm, barvu také na zadečku žlutohnědou. Dělají do země dírky a vyvrtávají kopičky hlíny, takže na 1m2 je už nyní zhruba 10-15 kopiček. Zkoušela jsem do dírek nalít chemii, lila vařící vodu- a ráno překvapení? Za každou poškozenou dírku další nové vedle! Loni jich bylo pár,s tačila jsem opravdu likvidovat vařící vodou a jarem, teď bych snad musela nechat celý zatravněný dvůr vybetonovat.

Díky!

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ron*
hodnocení

0x

Dobrý den.

Nevím, co by to mohlo být. Zkuste do okolí zavěsit žluté lepové destičky. Nebo místo výskytu vystříkejte biolitem.

Nemáte fotografii?

hodnocení

0x

My jsme měli takové vosičky ve staré zdi. Ony si zvykly na nás a my na ně. *jasne* biolib.cz/... to vyrolujete, dole jsou obrázky

borax*

To co popisuje paní, nejsou pestřenky. Ty si komůrky nadělají...

doplněno 29.06.12 21:01:

..nedělají..

borax*
hodnocení

0x

A proč vám vadí, dělají si jen komůrky kam přinesou třeba housenku a nakladou k ní vajíčko. Housenka slouží jako konzerva pro rostoucí larvu. Jsou užitečné, loví škůdce na zahradě...

doplněno 29.06.12 21:06:

Taky je máme na zahradě, zadejte si do vyhledávače kutilka.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]