Nejste přihlášen/a.
Zdravím,mám doma fenku a trápí mě,že má popraskané tlapky.Pokouším jí je mazat,ale pokáždé to slíže.Nemáte nějakou radu,co by jí pomohlo?
Pejska ty praskliny boli nebo jsou to jen male praskliny, ktere vam se nelibi, ale pejsek s nimi nema problem? Pokud ho to nijak neboli, vubec bych to neresila, pravdepodobne je to prirozene a normalni. Z mych dvou psu jeden ma polstarky popraskane, druhy uplne hladke a je to tak odjakziva a nevidim v tom zadny problem. Zbytecnym promazavanim muzete pejskovi paradoxne uskodit, polstarky mu zjemnite a budou mnohem nachylnejsi k poskozeni.
Dobrý de.
Často řešíme stejný problém. Zkoušeli jsme i speciální vosk pro psí tlapky, ale výsledek nebyl dostačující.
Nejvíce se nám osvědčilo večer nebo po procházce tlapky pořádně promasírovat vazelínou nebo obyčejnou indulonou.
I když si je náš pes líže, tím že je promasírujeme, mastnota se dostane do kůže a uleví se mu.
Oprava: Dobrý den
Dobrý den. Chtělo by to podívat se, kudy pejsek běhá, nejsou někde nějaké střepy, nebo něco ostrého, co mu způsobuje popraskání tlapek? Čím pejska krmíte? Nemůžete vyzkoušet změnu stravy, zda mu něco nechybí v potravě? Jak léčit popraskané tlapky u pejska? K tomu je potřeba, sednou si a věnovat se pejskovi. Dobré vepřové sádlo, tlapičky pěkně namažete, nasadíte staré ponožky. Nahoře k noze, izolepou ponožky utáhnete. Ne, přes chlupy. Sednete si do křesla a pejska si necháte u sebe. Počítám s tím, že vás pejsek poslechne, když řeknete, nesmíš. Sedíte oba dva. Dejte mu nejméně 15 minut a pak ho nechte, ať si nohy očistí. Opakujte další den zase.
Zima. Praskání tlapek se většinou u pejsků objevuje v zimě. Pejsek by neměl chodit v zimě po chodníku, který je posypán solí a je na něm led. Sůl, pejskům hodně škodí na tlapičky. Také pejskové co mají na tlapičkách chlupy mezi prsty, se v zimě mají vystříhat. Led a sůl, jim v chloupkách zamrzá a způsobuje zranění. Jen můj názor.
Každý pes má tlapky jinak. Knírači je měli jakoby z černé hodně silné kůže, podivné struktury, která vypadala popraskaně a jako by měla tendenci se drolit, ale nedrolila se. Ale nikdy v těch, jakoby prasklinách nebyla vidět růžová, živá tkáň a nikdy nenašlapovali podivně, opatrně. Nikdy, na žádném povrchu nekulhali. A teda to byli ďáblíci! Takže jsem nabyla dojmu, že to tak má být. V zimě slízali cokoliv, co jsem jim na tlapky mázla. Tak jsem začala na tlapky používat tučné mýdlo, když už jsem jim musela tlapky umýt. Dorotka má tlapky hladké, jakoby kočičí. A také mám velice jemné mýdlo na vaně, speciálně pro ni. Když ji v zimě na tlapky něco máznu, snaží se někam zalézt, aby to mohla olízat. Mám pocit, že dobré mýdlo a čistý ručník stačí.
Na tlapky či cokoliv jiného má vliv také genetická výbava psa. Pokud je "přešlechtěný". Jiná situace je v zimě, pokud se pes proběhne po nasoleném chodníku či vozovce.
Indulona měsíčková je skvělá nejen pro lidi, ale zase po omezený čas, aby psí tlapky až příliš nezměkly. Tuším, že podobný problém se řešil u německých ovčáků občasným "ozdravením krve" křížením. Vlkům se to nestává... Také časté koupání kůži vysušuje, takže všeho s mírkem...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.