Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak namíchat vodu do akvária vs tvrdost

Od: jack* odpovědí: 1 změna:

Zdravím. Potřebuji poradit. V akváriu mám vodu o tvrdosti 5 jednotek. A doteď jsme tam lil dešťovou která měla 0 a srážela to z té vodovoní na těch 5. A teď potřebuji těch 5 jednotek udržet. Dešťovka má nula max 2 jednotky a vodovoní 25-27. V jakém poměru mám vodu namýchat abych těch 5 jednotek udržel? Díky moc za rady.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

ar*
hodnocení

0x

Ta tvrdost je uhličitanová nebo celková? Uvádí se ve stupních. Dešťovou vodu rozhodně nedoporučuji. Lepší je používat demineralizovanou vodu. Na to je ,ale potřeba reverzní osmoza. Proč potřebuješ vodu 5°, to je na třecí vodu?

Poměr 5:1

doplněno 06.07.12 23:07:

Jestli to máš do elementek na tření tak je nejlepší kupovat vodu deionizovanou. 5 litrovka stojí asi 20Kč.

Co já bych dal za tvoji 25° vodu, my tady máme 4° a já zas přitvrzuji sodou a vozím ze studny.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]