Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pes umírá - nechat ho umřít?

Od: denyflek* odpovědí: 27 změna:

Páchne, 5 dní nejí, nemáme peníze na zvěrolékaře.

Vypada dost zle a nemůže se hybat ani dýchat...

Dávali jsme jí česnek o kterym říkali že lecí psy...

Pomožte!

Mám mu něak pomoct nebo ho nechat umrít?

pomoc

předem dekuju

zámek
kapkanadeje uzavřel tuto otázku
Myslím, že již bylo řečeno vše podstatné.

27 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ar*
hodnocení

7x

Nedávno tu byl obdobný dotaz, ale z to jsem měl úplně jiný pocit, tam musel politovat člověk pánička i pejska. Z vašeho dotazu lituji pouze pejska. Každý normální pejskař by nejprve šel za veterinářem i kdyby sám neměl "co do huby" jen aby mazlíkovi pomohl.

Už jen začátek dotazu "Páchne, 5 dní nejí, nemáme peníze na zvěrolékaře " *zed*

Né já se raději nebudu vyjadřovat, vypínám PC a jdu zase raději něco dělat. Hergot to mě nadzvedlo.

marenka*

Tak nějak. Přišla jsem sem po delší době a jsem v šoku. Tady se týrá pes, onde je rada jak nechat psa prostě umřít, jinde vražda křečka všemožnými způsoby. Svět se fakt zbláznil a co je horší, nadzvihne to jen pár lidí. Chjo. Tak zas asi *bezim*

hankauk*
hodnocení

6x

Prosím vás, jak víte, že váš pes umírá?! Jestli jste ho nechali 5 dní bez pomoci, tak se mu možná ještě přitížilo. Jak můžete říct, že nemáte peníze na zvěrolékaře? Ježiš, lidi... tohle nemůžete myslet vážně! Nezlobte se za můj názor, ale kdyby se něco stalo mému psovi, tak je na prvním místě, i kdybych si peníze měla jít vypůjčit, utrhnout si od "huby", prodat šperky po babičce... Jak jednou máte zodpovědnost za němou duši, tak se vším všudy. Nelze ji mít jen tak pro zábavu a pak, když je zle, se vymluvit na to, že nemáte peníze. Chudák pes! To jste sem snad ani neměli psát... Nemůže se to považovat za týrání! *plac**plac**plac*

hodnocení

3x

Denyflek, já doufám, že je to od Vás jen "hloupá provokace" že pejska nenecháváte opravdu trpět a trápit se. *bum* Kdyby psí kamarád uměl mluvit, přemýšlíte o tom, co by Vám asi řekl? Možná by pronesl i jednu ze svých modliteb...:

Psí modlitba:

Můj pane, říká se, že jsem nejlepší přítel člověka.To je pravda.

Dělám pro Tebe všechno, co mohu a co umím. Uctívám Tě jako Boha.

V mých očích můžeš číst důvěru a lásku. Snažím se vracet Ti dobro, které mi poskytuješ.

Stárnu vedle Tebe a Tvých dětí, hlídám Tvůj dům, vodím nevidomé, zachraňuji lidi v troskách a lavinách, tahám sáně, pomáhám dopadnout zločince, bavím lidi v manéžích cirkusů, snáším kruté bolesti v pokusných laboratořích pro Tvé zdraví.

Milionkrát vrtím ocáskem, abych Ti poděkoval za Tvou péči, abych Tě přivítal doma a dal Ti najevo radost.

Kdyby Tě všichni opustili, já s Tebou zůstanu až do smrti.

Prosím Tě, pane, abys ani Ty mne neopouštěl v nesnázích, či v nemoci, protože nemám nikoho jiného, než Tebe. Budu Ti za to vděčný a věrný jako nikdo na celém světě.

Nechej mne u sebe dožít můj psí život. A když už opravdu nebude neexistovat jiné východisko, postarej se mi o klidný a bezbolestný odchod z tohoto světa. Je - li to rozhodnutí pro Tebe příliš trpké, prosím, mysli víc na mne a v mém zájmu jej neodkládej...

hodnocení

2x

Dobrý den. Nedávejte mu česnek, nic mu nepomůže. Pět dnů, když pes nejí a nepije je dehydrovaný, musí hodně trpět. Nemáte někde statek, tam bude veterinář, jděte za ním i se psem, jistě vám udělá rozumnou cenu. Nebo mu nabídněte, že uděláte nějakou práci, když psa uspí. Jen můj názor.

doplněno 27.06.12 09:58:

Na statku potřebují různé úklidové práce. Když uvidí snahu, určitě vám pomůže.

ron*
hodnocení

1x

Dobrý den,.

A jak mu chcete sám pomoct? Zkuste toho veterináře. Vysvětlete mu situaci a určitě si nevezme moc.

Hlavně něco zkuste. 5 dní je opravdu dlouhá doba.

hodnocení

1x

Beru to možná pro někoho dost obhrouble, ale když mám pejska, musím počítat s tím, že na jeho stravu a zdraví musím mít peníze. Když začneš páchnout a odmítneš přijímat vodu a potravu, také tě dají rodiče utratit? Hrubé, ale pravdivé!

Je důležité, kolik je pejskovi let. V naší rodině býval pokaždé pes jejím členem. I s balíčky pod stromečkem, které si sám po čichu našel. A kdybych místo řízků měla udělat k obědu jen brambory s tvarohem, na veterináře bylo pokaždé. A tak zlé to přitom nebylo nikdy. Musí prostě člověk pamatovat na zadní kolečka a neprobendit všechno najednou. Mít rezervu.

Tak tady neskuhrej, Tebe mi líto není, je mi líto toho zvířete. Nemůže za to, jaký pán si ho vybral. A koukej s ním něco dělat. Veterinář je všude a když za vyšetření vezme 200 Kč /což je u nás tak nějak běžné/, neříkej nám tu, že tolik pro svého psího kamaráda nemáš a nedáš. Pokud ne, pak bys zasložil to, co má ten pejsek. Ale už skončím, admin by mě bloknul. Jaga.

Jen mě mrzí to, že pro mnoho lidí je stále ještě pes pouhá věc. Pro mě jsou mnozí psi víc než lidé. Bohužel, nemám teď žádného. A co bych za to dala, kdybych ho mohla mít. Snad jednou...

doplněno 27.06.12 15:42:

A víš, ty troubo, v jaké souvislosti se mluví o česneku a psu? Raději nechtěj vědět. Svatá prostoto, do čehos tu duši dal!*modla*

martinaa*
hodnocení

1x

Nevím, vzhledem k tomu, že tazatel tu byl naposledy v den otázky, tak mi přijde, že si z nás opět nějaký puberťák vystřelil a baví se tím, jak se tu vztekáme.

lolaprasatkova
hodnocení

0x

Odkud jste? Třeba se najde někdo kdo vám poradí , kde je nějaký levný veterinář. Vím jak to strašně bolí. Takže držte se.*srdce*

hahanaj*
hodnocení

0x

myslím, že byste měli utrpení ukončit, vždyť uspat pejska zase tolik nestojí - nenechte ho trpět...

petr123*
hodnocení

0x

Třeba je v okolí nějaký zkušený pejskař který by dokázal pomoci a poradit. Na dálku poradit nejde.

krkovicka*
hodnocení

0x
Jestliže nemáte peníze na zverolekare a pejskovi už pomoct nijak nemůžete a ani nemáte na uspávací injekci(což těžce pochybuji) tak vyhledejte myslivce(určitě ho ve vesnici máte) jednou ranou ukončí jeho trápení.
hankauk*

Krkovičko, jak ale můžou říct, že umírá? Páchnout může, protože je nemocný. Pejsek neumí mluvit, tak nemůže páníčkům říct, co mu je. A tím, že ho nechají takhle trápit, mu jen přitěžují. Tohle bych fakt snad i někam nahlásila jako týrání zvířete! Je to k pláči, co lidi dokážou. Je mi z toho zle... *blee*

krkovicka*
Hanko.Denně jsou toho plné noviny(teď strážníci zardousily psa...).Beru to tak že brzo začínají prázdniny a už se tu někdo nudí,očekávám tyhle otázky.Už jen jaká je formulace slov.Berte to prosím s nadhledem.Panicek by nikdy psa nenechal na pospas.Vždy je pud sebezáchovy.Někdo ho má míň,ale má a někdo dokáže jet stovky km na soukromou kliniku a pak ještě rok splácet.
Něco ve mě stále je.Jsou to dva měsíce co nevl.brácha našel stěně v popelnici,krizence a ani ne týden staré(měl ještě zalepené oči).Beru to tak že se narodilo venku bezdomovcům...Brácha si ho nechal a je to živel!To je krasna šance na život.
doplněno 27.06.12 11:59: Kéž bych měla fotku.Potěšila bych vás...Můžu dodat ale až příští týden;) prcka Maleho.bratr je sigr prospikovany,ale zvířata má moc rád,prakticky ho odkojil a věnoval mu čas i peníze a má zvířata rád a nejen s knedlíkem a se zelím:D
lidus*

krkovičko, neznám bezdomovce co by toto udělal, tito lidi by dali svému "kamarádovi" i poslední kůrku chleba. Tak se chovají lidi, co sami mají dost ale zrovna se chystají do Karibiku a mít štěně a nedej bože ještě pancharta bez papírů se jim nehodí.

Na dotaz ani nereaguji, beru to tak, že někdo sedí u PC a nudí se. Pokud by totiž měl doma psího kamaráda tak by běžel na veterinu i kdyby to měl další rok po pětikačce splácet. Jen v okolí máme 3 lékaře co jistě vím, že na dluh dělají.

hankauk*

Krkovičko, o tom pejskovi a měšťácích jsem to četla na internetu. Je to děs! Brácha zaslouží pochvalu! A foto sem určitě dej.:) Já byla s tím naším "šmudlou" na veterině v úterý. Dostal pigáro a kapky na kašel. Když šla doktorka s injekcí, tak se na m začal tisknout, jako by chtěl říct: "Mami, nenech tu paní, aby mě píchla. To bude bolet." :) Ale byl statečnej. Dneska chudák venku dvakrát blinkal, takže mu budu muset uvařit jen rýži. Možná ho i nechám bez jídla, aby se mu srovnal žaludek a zítra dostane zas. Dneska mu taky musím koupit pastu na zuby a nový obojek, aby byl fešák.

Pes umírá - nechat ho umřít?
krkovicka*
Slíbila jsem.Tohle je Šarinka.Nic moc fotka,neposedi,zrovna dlabala kocourům žrádlo.Sní všechno na co přijde.Aspoň je skutečná.Vypadá na pouliční směs.Nedokázala jsem odhadnout aspoň jednu rasu co má v sobě.
doplněno 12.07.12 22:01: Smůla.Fotku už nemám:(
pt®

*palec*Krkovičko, brácha udělal dobře, že psíka zachránil, vždyť se ty zvířátka neumí bránit. My máme psíka se stejným osudem, už je mu osum roků.

hodnocení

0x

Jéžii, proč já jsem tuhle otázku vůbec otvírala?! Vet a jeho uspávací injekce, to není zas až tak velká finanční částka. denyflek, nenechejte ho tak v bolestech trápit! *cert*Nezaslouží si to! česnek je myšlen na něco úplně jiného. *zed*

milovnikpsu
hodnocení

0x

Nechte ho umrit, je to jenom pes.

martinaa*

V tom případě ať pak nechají příbuzní umřít i Vás, až budete v podobném stavu, vždyť jste jenom člověk*zed*

lidus*

Fuj to je hnusně napsané, milovníkupsu ač každý dobrý chovatel musí být srozumněn s tím, že jednou patrně bude muset nechat svého přítele uspat, přece jen mi to abych ho nechala dlouho umírat v bolestech nepříjde zrovna vhodné. A to zrovna já jsem člověk, co i pro eutanazii u nemocných, trpících lidí zvedá obě ruce pro. Je to jenom pes? no náši psi byli především členové rodiny a lepší přátelé než nějaký člověk.

cocinkamichalka*

Když mi umřela andulka, řekla mi moje tchýně: JE TO JENOM ZVÍŘE. Když jsme museli jet utratit jejího pejska, já jí to říct nemohla. Prostě zvíře nikdy není JENOM zvíře.

wanesa*
hodnocení

0x

Nechápu,jak může někdo dopustit a nechat pejska tak dlouho trápit?Ten veterinář není tak drahý aby jste se nemohli rozloučit s pejskem injekcí a usnul by vám v náručí.Své děti by jste taky nenechala trápit,ne?

frantiseks*
hodnocení

0x

Hodilo by se napsat kolik mu je je rozdíl když mu je 15 a když 5. Asi se má špatně a když řekne veterináři jak se věci mají tak mu pomůže (asi nejspíše utratí) Přece jen je to člověk dal slib že pomůže. Může te se dohodnou třeba si nechá utracení splatit potom.

frantiseks*

Být pes tak si říkám přátelstvý psa a člověka, proč? Člověk do psa kope ,mlátí, kříčí , uvazuje , dusí a pes to oplácí tak že je stále přítelem? Co pak jeho noha se nezachvěje když ho hladíte? pes necítí? Bohužel pes si pána vybrat nemůže.

Kdyby mýmu ninějšímu psovi bylo tak jak vašemu tak bych volal lékaře už dávno kdybych za to měl platit statisíce , nikdy mě nenechal ve štychu a byl to ten jedinej kterej doma čekal vždycky až příjdu , nikdy se na mě nevyprdl a nezradil můžu s ním vždycky počítat. ;) Je to nejlepší kamarád a ne nějakej PES.

rangy13*
hodnocení

0x

Jde se snad ještě vyjádřit? ten česnek se dává psům jako takové to "babské alternativní řešení na odčervení"! Jestli smrdí, může mít rozhozené trávení už jen tím vašim česnekem. To asi tak pro doplnění. Jinak je mi z Vás taky na zvracení! Máme dvě děti a psa...ale všichni 3 dostávají stejně lásky i péče. každému co potřebuje. To není dotaz, ale nazvracený do internetu!

doplněno 17.07.12 20:22:

Asi mne zbytek lidí tady ukamenuje, ale možná ho nechte umřít, bude to pro něj vysvobození od takových pánečků, jakými jste!*bum*

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]