Nejste přihlášen/a.
Ahoj, kde bych mohl sehnat andulku? Bydlím v Praze ale nějakej ten kilometr za prahu bych určitě dojel. Pokud někdo máte mláďata andulky nebo o někom víte, prosím napište, na internetu ji nemůžu nikde sehnat...
Díky
Martino,
toto bych nebral jako dogma. Je to asi jako doporučit nekupovat oblečení v supermarketu ale jen v textilu...
Sám jsem měl v životě tři andulky ze zverimexu, všechny se těšily dobrému zdraví a spokojenosti.
Problém zverimexů je ten, že nakupujou zvířata po "lopatách" z různých zdrojů, takže se jim občas připlete slabší nebo nemocný jedinec. Navíc ve větších prodejnách to někdy ani nejde uhlídat.
Od chovatele je nákup určitě lepší, ale je to o tom najít si takového chovatele, ke terému mám důvěru a také o tom přitlačit na ceně.
jestli je andulka zdravá nebo ne se dá poznat na první pohled, stačí si před nákupem něco málo načíst na netu.
Přesně, jak říkáte, zveráče nakupují zvířata porůznu... ono se to s těmi chorobami apod. až tak netýká ptactva, jako spíše terarijních živočichů, to je taky fakt.
Nicméně když se budete bavit s nějakých chovatelem ptáků, zverimex Vám moc nedoporučí. Zase ale záleží, jak který. U nás máte zverimex nic moc, zvířata mají parazity, špatné svleky, divné ozobí. Jinde tomu velí zkušení lidé a není problém.
Co třeba nějaká ta burza, tam se dá koupit za dobrou cenu a prodejce ručí za zraví?
To nemusí být vždy pravda. Mám andulku koupenou také ve zverimexu jako půlroční mládě a nyní má 7 let a je pořád živ a zdráv
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.