Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Andulka - kde sehnat?

Od: jai odpovědí: 8 změna:

Ahoj, kde bych mohl sehnat andulku? Bydlím v Praze ale nějakej ten kilometr za prahu bych určitě dojel. :) Pokud někdo máte mláďata andulky nebo o někom víte, prosím napište, na internetu ji nemůžu nikde sehnat...

Díky

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

A co zkusit zverimex? Téměř v každém andulku koupíte.

martinaa*

Zvířata ze zwerimexu nebrat! Bývají nemocná, zanedbaná.

doplněno 25.06.12 14:17:

zverimexu:)

Martino,

toto bych nebral jako dogma. Je to asi jako doporučit nekupovat oblečení v supermarketu ale jen v textilu...

Sám jsem měl v životě tři andulky ze zverimexu, všechny se těšily dobrému zdraví a spokojenosti.

Problém zverimexů je ten, že nakupujou zvířata po "lopatách" z různých zdrojů, takže se jim občas připlete slabší nebo nemocný jedinec. Navíc ve větších prodejnách to někdy ani nejde uhlídat.

Od chovatele je nákup určitě lepší, ale je to o tom najít si takového chovatele, ke terému mám důvěru a také o tom přitlačit na ceně.

jestli je andulka zdravá nebo ne se dá poznat na první pohled, stačí si před nákupem něco málo načíst na netu.

martinaa*

Přesně, jak říkáte, zveráče nakupují zvířata porůznu... ono se to s těmi chorobami apod. až tak netýká ptactva, jako spíše terarijních živočichů, to je taky fakt.

Nicméně když se budete bavit s nějakých chovatelem ptáků, zverimex Vám moc nedoporučí. Zase ale záleží, jak který. U nás máte zverimex nic moc, zvířata mají parazity, špatné svleky, divné ozobí. Jinde tomu velí zkušení lidé a není problém.

Co třeba nějaká ta burza, tam se dá koupit za dobrou cenu a prodejce ručí za zraví?

To nemusí být vždy pravda. Mám andulku koupenou také ve zverimexu jako půlroční mládě a nyní má 7 let a je pořád živ a zdráv :)

martinaa*

Nneí to nutně pravidlo, ale mnoho kamarádů chovatelů má tyto zkušenosti s různými zvířaty zakoupenými ve zverimexech...

ron*
hodnocení

1x

Zkuste prodejní výstavu nebo burzu okrasného ptactva.

Např.Výstava exotického ptactva v Botanické zahradě UK

24. 8 _ 9. 9. 2012

Botanická zahrada UK, Na Slupi 16
120 00 Praha 2

mrnousek*
hodnocení

0x

Zkuste si dát inzerát na internet. ;)

A k tomu zverimexu... u nás v Rakovníku máme zverimex, kde si majitel chová papoušky sám, já sama od něj mám roselu pestrou a jsem nadmíru spokojené, dokonce mi ji ochočil. :) Andulky chovají taky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]