Nejste přihlášen/a.
Ahoj!
Můj strejda má fenku labradora, kterou už začal cvičit a řekl mi, že jestli chci, že mu můžu o prázdniny pomáhat, že mám vymyslit, co ji naučíme. Fenka už umí "sedni" a "k noze", potom taky přijde na přivolání. Chceme ji naučit zatím ještě "lehni", "čekej" a "štěkej". Jak se dají tyto povely naučit? Třeba to štěkání, to ne ni mám štěkat? :D
A ještě něco: Znáte nějaké další povely, co by se daly nějak naučit bez odborníka na cvičáku?
Děkuji předem, mrňousek.
Ano.
Ahoj Prcku, jsem moc rád, že budeš mít na prázdniny chlupatou kamarádku. Tím se zabavíš sama a také pomůžeš pejsce, aby se nenudila.
Je hodně povelů, které můžeš pejsku naučit, jde o to, aby to bavilo Tebe i ji, pak máš zpoloviny vyhráno. A můžeš si i vymýšlet nesmysly, třeba na povel "chcíplej pes" si fenka lehne na záda a bude dělat mrtvou. Při tréninku dáš pesince tento povel a pak ji pomalu a jemně pomůžeš do polohy, která odpovídá povelu, v tomto případě, povalíš, otevřeš tlamičku, trošku vyndáš jazyk, aby pesinka vypadala jak když už nedýchá. Hlavně pesinka musí spolupracovat, musí Ti důvěřovat, musí ji to bavit a musí za to být odměněna. Pravidelně pochvalou a občas i nějakou mňamkou, buď něco přímo pro pejsky z obchodu nebo stačí i piškot. Nedávej za odměnu cukr, a čokoládu Ti osobně zakazuji, tím bys pesince mohla zdravotně hodně uškodit!
A před výcvikem se se strejdou domluv na povelech, abyste třeba na povel "huhu" nechtěli po fence každý něco jiného. Pamatuj, že při výchově a výcviku pejska je hodně důležitá důslednost, Nedávat mu těžké a nesplnitelné povely, které nechápe, Ale když už mu jednou zavelíš třeba "lehni" a pes ví, že si má na tento povel lehnout, tak si prostě lehnout MUSÍ. Pokud dáš povel a nebudeš důsledně trvat na jeho splnění, pak jsou v budoucnu povely zbytečné, protože pes není naučený je plnit...
Držím palce při výcviku, spolupracuj se strejdou a drž se jeho rad. A dej nám sem po prázdninách aspoň fotku tý pesinky!
doplněno 25.06.12 03:19:Ještě doplním, je velmi atraktivní pro případné obecenstvo, ale především velmi praktické v samotném vztahu naučit psa na povely rukou. Záladem bývají povely slovní, ale z těch se dá přejít k povelům kdy pes reaguje na pohyb ruky. Člověk pak nemusí mluvit či křičet, stačí nějakým zvukem (používal jsem syknutí) upoutat pozornost psa a zbytek velet pohybem ruky.
Dobrý večer, bohužel nepíšete, jestli máte fenku s PP a potřebujete ji vycvičit na zkoušky, které potřebuje k uchovnění a nebo jí chcete naučit jenom základy poslušnosti. Základy výcviku u labradora zvládnete i bez cvičáku. Hlavně si ji naučte dobré přivolání " ke mně", to je hodně důležitý cvik. Labradoři rádi nosí a proto i naučit jí aport je celkem jednoduché. Přeji hodně zábavy Eva
Dobrý den. Tady je pár návodů, jak psa naučit třeba štěkat, lehni, čekej:
LEHNI
Tento povel začněte štěně učit, když sedí. Přikažte mu lehni a současně poklepejte na zem před ním. Jestliže štěně váš příkaz ignoruje, stlačte jej jemným tlakem těla dolů a natažením předních končetin dopředu. Nešetřete chválou, když se štěně nakonec položí. Další možností jak psa naučit povel lehni, je použít pamlsek. Přikažte psovi sedni a rukou ve které držité pamlsek proveďte pohyb, který začíná nad hlavou psa a obloukem pokračuje až k zemi, do místa na nějž pes dosáhne jedině vleže.Pokud si pes správně lehne pochvalte ho a odměňte. Tento cvik opakujte několikrát denně, ale střídejte ho s hraním. pejsek55.blog.cz/...
Tady je vše.
Ahoj. Mrňousku, omlouvám se předem všem, že nepřicházím tentokrát s radou, ale na Váš dotaz se Vám jich zde dostalo již mnoho, takže já bych si jen dovolila popřát krásné prázdniny a s pejskem hlavně mnoho trpělivosti a porozumění. A pro všechny, když dovolíte, už jen toto:
Psí modlitba
Jednej se mnou laskavě, můj milovaný pane,
žádné srdce na světě není vděčnější za laskavost
než moje milující srdce.
Nesnaž se zlomit mou duši násilím,
já bych mezi ranami lízal tvé ruce.
Tvá trpělivost a porozumění mne rychleji
naučí dělat věci, které si přeješ.
Mluv se mnou často.
Tvůj hlas je pro mne nejsladší hudba na světě,
jak musíš vědět z divokého mávání mého ocasu
když zaslechnu tvoje kroky.
Když je chladno a mokro,
prosím nech mne uvnitř,
protože já jsem zdomácnělé zvíře,
které už není zvyklé na drsné podmínky.
A já nežádám větší výsadu
než čest sedět u Tvých nohou u rodinného krbu.
I kdybys neměl žádny domov,
raději bych Tě následoval přes led a sníh,
než odpočívat na nejměkčím polštáři
v nejteplejším domově na světě,
protože jsi můj Bůh a já Tě oddaně miluji.
Udržuj mou misku stále plnou čerstvé vody,
protože já Ti nemohu říct, že trpím žízní.
Krm mne kvalitním jídlem, abych byl pořád zdravý,
abych mohl dovádět, hrát si a plnit Tvé příkazy,
chodit vedle Tebe a být připravený a schopný
chránit tě svým životem, kdybys byl v ohrožení.
A milovaný pane, až přijde čas, kdy už nebudu zdravý
a nebudu mít radost ze života, nedávej mne od sebe pryč.
Raději mne drž jemně ve svých rukou
a dopřej mi milosrdný věčný odpočinek
a já odejdu s myšlenkou, že můj osud byl
nejbezpečnější ve Tvých rukou.
Všem pejskům i páníčkům přeji krásné léto. Kapka naděje.
doplněno 27.06.12 09:37:
Moc vám všem děkuji. Úžasné rady. .-) ty povely rukou určitě zkusíme. fenečka je bez PP. a je hooodně tvrdohlavá! obrázek sem dám, když mi to admin nezamkne za nečinnost.
U toho lehni je lepší než poklepat rukou na zem, mít v ní piškot a po zemi ho dávat dál od sedícího psa, bude piškot chtít a sám si lehne. Jinak pochopitelně povel, hehký tlak na kohoutek psa a po lehnutí veliká pochvala.
Zajděte do knihovny a pujčte si nějakou knížku, jsou jich mraky. Tam se vše podstatné dozvíte i s návodem jak na to. Nebo možná má nějaký známí... taky tady je článek propsi.estranky.cz/...
Také se snažím roční jezevčit naučit sedni-lehni.
Hrajeme si tak už dva měsíce,moc se jí to líbí.Ale jak píšu hraje si. Sedni zvládne i bez pamlsku.Ale lehni jen na pokyn rukou k zemi a potom pamlsek.Uvidíme jak dlouho to bude trvat než to zvládneme bez pokynu rukou.Je to paličatá divoženka.
Čertovo kvítko.
Ale za to je s ní spousta legrace
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.