Nejste přihlášen/a.
Ahoj, chci si koupit želvičky, ale nevím které jsou lepší, suchozemské nebo vodní? jsou i jiné? A také bych potřebovala poradit jaké by bylo v hodné akvárium. moc se v tomhle neviznám ale hrozně se mi líbí..
Vodní jsou míň náročné co se týká UVB záření, vpodstatě žádné nepotřebují, stačí jim žárovka nad souší na vyhřívání, ale je třeba se starat a čistit vodu v teráriu. Suchozemky potřebují speciální lampu a nejlépe venkovní výběh na sluníčku, protože bez něj jim změkne krunýř a uhynou. Není tu prostor na návod k chovu, je to na moc dlouhé psaní...takže tady toto si pročtěte a opradu se podle toho zařiďte... suchozemky zelvy.wbs.cz/... a vodní vodnizelvy.ic.cz/...
Borax napsal v podstatě vše důležité, jen bych doporučil, až se rozhodneš, které si pořídíš, popídit po internetu a najít chovatele v okolí, domluvit se s ním na návštěvě a vše s ním prokonzultovat. Kdysi jsem je chtěl taky a po konzultaci jsem od toho upustil. Byly by chudáci buď oni, nebo my. Radši se na ně občas zajdu podívat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.