Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké Želvičky?

Od: anna19* odpovědí: 3 změna:

Ahoj, chci si koupit želvičky, ale nevím které jsou lepší, suchozemské nebo vodní? jsou i jiné? A také bych potřebovala poradit jaké by bylo v hodné akvárium. moc se v tomhle neviznám ale hrozně se mi líbí..

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

borax*
hodnocení

0x

Vodní jsou míň náročné co se týká UVB záření, vpodstatě žádné nepotřebují, stačí jim žárovka nad souší na vyhřívání, ale je třeba se starat a čistit vodu v teráriu. Suchozemky potřebují speciální lampu a nejlépe venkovní výběh na sluníčku, protože bez něj jim změkne krunýř a uhynou. Není tu prostor na návod k chovu, je to na moc dlouhé psaní...takže tady toto si pročtěte a opradu se podle toho zařiďte... suchozemky zelvy.wbs.cz/... a vodní vodnizelvy.ic.cz/...

ladaadal*
hodnocení

0x

Borax napsal v podstatě vše důležité, jen bych doporučil, až se rozhodneš, které si pořídíš, popídit po internetu a najít chovatele v okolí, domluvit se s ním na návštěvě a vše s ním prokonzultovat. Kdysi jsem je chtěl taky a po konzultaci jsem od toho upustil. Byly by chudáci buď oni, nebo my. Radši se na ně občas zajdu podívat.

Malé vodní želvy jsou roztomilé, ale je nutné počítat s tím, že v dospělosti budou potřebovat velké akvárium - minimálně metr na délku a výkonný externí filtr.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]