Nejste přihlášen/a.
Náš jezevčík v poslední době moc nejí , nejspíš i trošku zhubl, Na zadní nohy kulhá v poslední době se mě zdá že možná i na přední , Když ho někdo chytne nebo se ho víc dostkne tak začne hned kňučet a uteče. Moc dobře nevidí narazil do skříně a ani moc dobře neslyší. Takovej ten život v něm pořád je prostě se snaží běhat je to šílenec už od malička řekl bych že mu hodně života dodává těď co máme to nový šťěně tak se s ním snaží starej tak nějak držet krok ale na stary kolena už nestíha a všechno ho bolí včera a dneska měl celkem silnej průjem většinou těď polehává a moc toho nenachodí. Už má taky věk je mu 13 let je snama od malička je strašně hodnej a o to je to ještě těžší. Vůbec nevím jestli mám v pondělí zavolat veterináře na to poslední rozloučení. Jsem dospělej chlap ale když to píšu tak brečím jak malej kluk
Míšo, to bylo ale krásné. Na mě tam čeká za ty roky mého života Ferda, Bertík, Lesánek, Betynka, Broček, Čertíček a Aronek. Moc na všechny vzpomínám. Jaga.
Dobrý den, smutný majiteli starého pejska. Když nastane čas a náš přítel, který nám léta dělal společnost, musí odejít, je to pro nás bolestivé. Jakmile pejsek má bolesti, není mu pomoci, tak je pro Vás i pro něj lepší, usnadnit mu odchod z tohoto světa. Píšete, že máte už štěňátko, potěší Vás, aby odchod starého přítele, tolik nebolel. Zavolejte veterináře a nechte ho odejít do psího nebe. Jen můj názor.
doplněno 23.06.12 18:27:Jestli máte zahradu, udělejte mu někde u stromku hluboký hrobeček, asi 80 cm. ( pozor, ať není někde v okolí studna) Dolů mu dejte jeho pelíšek, aby se mu spokojeně spinkalo. Já dávala ještě kobereček, aby tělíčko bylo zabalené. Zasypat hlínou a někam nahoru na hlínu dát vápno, pak zasypat znovu hlínou. Nahoru zasadíme keřík, který kvete, kytičky. Jen můj názor.
Před 6 lety jsem prožíval něco podobného. Naše Barunka měla rakovinu mléčných žláz, ale bohužel v tom měla zánět a bylo to neoperovatelné. Postupně mi odcházela před očima, přestávala jíst a byla pohublá, tak že jí nohy už moc neunesly. Mysl měla stále veselou a radovala se ze všeho jako za mlada. Taky jsem zvažoval jak dál a ptal jsem se veterináře na injekci. Hlavně jsem nechtěl, aby trpěla bolestí a zase sem nechtěl ukončit její život brzo. Nakonec jsme se domluvili s doktorem, že si vezmu "uspávačku" domů a v případě, že ba začaly bolesti v noci tak ji uspím sám, ve dne bych přijel k němu. Protože jsem si to mohl zrovna dovolit nakonec jsem sní zůstal 3 měsíce doma a pečoval o ní. Do poslední chvíle bolesti neměla a oči byly stále veselé. Po třech měsících mi zemřela v náručí. Nelituji těch třech měsíc jako páníček jsem ji to dlužil. No a teď jsem na tom stejně jako Vy , jsem dospělej chlap a je to 6 let tak při vzpomínce na ní se mi nějak rozmazává monitor.
Omlouvám se, že jsem neporadil jestli ano nebo ne, ale toto nejtěžší rozhodnutí vždy zůstane na páníčkovi.
Psí desatero
Můj život trvá 10-15 let.Každé odloučení od Tebe mi působí smutek. Pamatuj.Ty sis mě pořídil!
Dej mi čas , abych pochopil co ode mě chceš!
Důvěřuj mi, nikdy Tě úmyslně nezklamu!
Nehněvej se na mě dlouho a za trest mě nezavírej. Ty máš své přátele a zábavu, já mám jen Tebe.
Povídej si se mnou, i když Tvým slovým úplně nerozumím. stačí mi , když slyším tvůj hlas.
Uvědom si, že i když mě biješ, mohl bych Tě hravě kousnout, ale já to neudělám!
Jestli jsem někdy při práci špatný, dělám chyby nebo jsem líný, uvažuj že mi třeba není dobře nebo jsem unavený. I pejsci mají své dny.
Starej se o mě když zestárnu, i na Tebe to jednou čeká.
Buď v mých těžkých chvílích vždy se mnou, s Tebou je pro mě všechno lehčí.
Až se můj čas naplní, nenech mě trpět.V případě nutnosti skonči mé trápení. Jen Tě prosím-zůstaň v téchle chvíli se mnou.
Jsme v podobné situaci. Taky máme psa-starce, ještě staršího než je ten váš. Neslyší, nevidí, málo chodí, špatně žere, ale žere s chutí (vypadané zuby), potřebu už vykonává jen doma. A přesto nemáme to srdce ho nechat utratit. Říkám si, dokud žere, je dobře. Až přestane, bude to znamenat jeho konec. Tak to bylo i s naším předchozím psem. Takže já vám asi neporadím.
Pes už byl i tak rošku na štěně agresivní a asi měl celkem velké bolesti stačilo ho chytnout a hned kňučel nechtěl se nechat už hladit celé noci provil. Dnes jsem si vzal dovolenou a na radu veterináře jsme ho zbavily trápení. Za chvilku to bylo hotový sice hodně knůčel při píchnutí už když ho veterinář chytl tak strašně kňučel. Před očima mě proběhlo jak sem si ho nesly kdysi domů a těž už to má za sebou. Ale nikdy nezapomenu ten jeho pohled jako by se mu ulevilo a spadlo mu břemeno ze srdce. Těď už je spokojenej a hlavně bez trápení. Udělám mu na zahradě hrobeček. Byl to první pes kterého jsem musel utratit.
smutnej,,,,bolí to hrozně,člověk se musí utěšovat tím,že se pejsek měl dobře,že jeho čas tady na zemi s e naplnil ,rozdal radost i starost jako každý náš chlupáček..Narodil se pro vás,,jen pro vás,,daroval se vám a vy jste mu dali co mohli. Pobrečíte si ještě určitě ,,ale uleví se vám.
ONO pejsci mají jednu výhodu,že je jim pomoženo. Nám ne ,,Udělal jste dobře ...byl jeho čas...a to nikdo nezmění ..Určitě všichni pejskaři i já jsme s vámi.
Že moc nevidí a neslyší, hůř chodí a méně jí - no to je stáří. Ale jestli "takovej ten život v něm pořád je", tak na co se ptáte? Váš pejsek už má sice potíže, ale žít chce. Zacházejte s ním opatrněji, dopřejte mu víc klidu, nečekejte zázraky, ale na ukončení je, podle mne, ještě rozhodně brzy.
doplněno 25.06.12 16:30:Teď vidím, že bych neměl mít otevřená témata moc dlouho. Pak odpovídám, když už to není potřeba.
No jo ale co je to zaživot když se vás někdo dotkne a vás to bolí a musíte utíkat do boudy? Život z něho vyprchával a já si jej chtěl pamatovat jako veselého a jestě při životě držícího psa a ne jako psa který nemůže chodit ani jíst a je živou mrtvolou. Dal sem na radu veterináře ten řekl že do týdne by se už trápil až moc a je lepší ho utrpení zbavit. Jako jeho paníček to bylo pro něj težké ráno sem mu nachystal jeho nejoblíbenější žvanec ten jenom načal a nesnědl a taky sem pozoroval že ani moc nepije vody měl večer stejně jako ráno. Ani nevýtal když jsme přišli domů podíval se zaštěkal a ležel dál. Jen sem tam začal běhat a to jen když za něm přišlo stěně.
|Dobře jste udělal. Nemělo smysl ho trápit. Určitě se u Vás měl dobře. Měl krásný spokojený život a rychlý konec bez trápení si zasloužil.e dobře, že máte nové štěně, to Vás rozveselí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.