Nejste přihlášen/a.
My našim kočkám léky nedrtíme. Když třeba odčervujeme, tak každá z našich dvou koček dostane půlku konzervičky těch nejlevnějších sardinek ve vl. šťávě, do toho tabletku zamícháme, vypustíme na to kočky, které nedostaly snídani. Pak nastane děj, kterému pracovně říkáme "vdechnutí jídla".
K dotazu: Pokud je kočička již větší, tak kolem 2 kg, tak bych dal maximálně 1/4 diazepamu 5mg nebo 1/2 2mg. S přípravkem v těle ji moc nepouštějtte ven, aby někde neusnula a neprochladla.
To my máme chytřejší kočky. Tabletku v sardinkách vždy najdou a olížou nechají. Jedině rozdrcené a dobře smíchané s sardinkama nebo s masem ale i tak se při tom žraní netváří nějak šťastně.A ty pohledy na mne no za rámeček bych si to nedal.
My to kočkám nikam nemícháme, otevřeme pusu, zastrčíme do krku a kočka to spolkne, ani neví jak!
Na děti funguje je jedině utahat!
Mě čeká zítra návštěva - přítelova sestřenice s jedním takovým malým hyperaktivním šestiletým chlapečkem, takže už si trénuju nervy
My zítra půjdeme (pokud bude hezky) do obory na zvířátka a pak lanovkou na Komáří vížku. Myslím, že padnem všichni, nejen to dítě
taky jsem se snažila kočce pilulku vsunout do krku, podržet tlamičku a masírovat krček, aby ji spolkla - ale ona jí potvora vždycky vyplivla... když jí to zamíchám např. do sardinek, neomylně jí najde a vyndá, zbytek sní... když jí to rozdrtím do jídla, ochutná a raději bude držet hladovku... ale je pravda, že nemám nervy na to, nechat ji několik dní vyhladovět - pak by to možná šlo...
Krkovičko, myslím si, že čtvrtka Diazepamu by kočce neměla ublížit.
Rozchechtala mě spíš Vaše další věta. Když je kočka plachá a nedá se ulovit, jak jí vlastně chcete ten Diazepam podat?:D Tím nerýpu, jen by mě to zajímalo. My když měli divokou kočku, najednou to zaprskalo a byla u hřbitova /300 m od nás/. Tak by mě zajímalo, jak jí chcete medikamenty aplikovat. Jaga.
pěkný den, diazepam kočičákovi dát můžete, mně ho dal veterinář pro naší kočku, protože špatně snášela cestování autem...
zkuste mu to dát v jedném soustu jídla, aby to opravdu snědl, nejlíp v kousku masa nebo něčeho opravdu dobrého,třeba paštiky... když to rozmícháte v mlíku nebo porci jídla, poznají při ochutnání divnou chuť a už to nechtějí...
Jenom doplním, že podobné zklidňující účinky má třeba Kinedryl, který se taky zvířatům může dávat...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.