Nejste přihlášen/a.
Dobry večer, fenka 7-8 let,křiženec. Má zánět dělohy jde o otevřeny zánět (zřejmě soudim podle vytoku) byl jsem u veterinaře udělal ji stěr,pichl 3 iněkce měla 42 stupňu horečky, dnes v pořadku cely den k večeru jsem šel k veterinaři a znova ji pichl iněkci (nevím co to bylo) a po přichodu domu vše v pořadku, a nyní má zrychlene dýchaní,zvraci a pije strašně moc vody a hned ji vyzvraci pro bezpečnost jsem odendal misku s vodou aby ji nevdechla, dal jsem jí studeny zabal a další navlhčenou latku pod hlavu aby se zvlhčily dýchaci cesty. Prosím o pomoc už si nevím rady a veterinař mi moc nepomohl. (utratit ji nechci)
Zanet se da velmi dobre lecit kastraci, coz ostatne fena mela byt kastrovana uz davno, pokud jde o krizence, tedy jedince nevhodneho k chovu. Ma to sva zdravotni pozitiva. Navrhuju zmenit veterinare a to okamzite, nejlepe jet nekam na pohotovost. Injekce byly nejspis antibiotika, ktera asi moc nezabrala. Myslim, ze fena by potrebovala silnejsi antibiotika, mozna podavane v kapackach, mozny je udelat i vyplach delohy, proste ji dostat do takoveho stavu, kdy je mozne kastrovat. Neleceny zanet muze byt smrtelny, fena zemre na celkovou sepsi organismu.
Děkují ale tohle vím, potřebují co nejrychlejí dostat fenku do stabilizovaneho stavu. Mam v planu kastraci, neudělal jsem to v minulosti protože jsem nevěděl jake to muže mít nasledky, nechtěl jsem fenku trapit nyní vím že jsem udělal chybu. Hlavně teď potřebují nějakou radu jak dostat nějakeho stabilniho stavu. Díky tomu že jsem z maleho města tak nikde pobliž není pohotovost. Už jsem burcoval 3 veterinaře kteří u nás jsou ale všichni stojí za velke "H" stale by chtěli pichat iněkce i když naleham že to nefunguje a že se to zhoršuje tak si melou tu svou jeden mi dokonce navrhl fenku uspat. Jen díky memu zasahu tu ještě je že jsem celou noc fenku chladil. A už fakt nevím co mam dělat. Projel jsem cely internet s touto problematikou ale nikde není nic o tom jak fence pomoci od rychleho dýchaní a chrčení, teploty nema chladím a snažim se zvlhčit mistnost aby se ji zvlhčily sliznice a sklidnila se.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.