Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sos zešílel mi pes!

Od: evaokg odpovědí: 8 změna:

SOS ZEŠÍLEL MI PES!

(Eva Kuncová, 16. 6. 201217:59)

Dobrý den, mám půlroční fenku bígla a dělá mi těžkou hlavu. Před tím jsem mla jiné psy a problémy s výchovou ani s výcvikem jsem neměla. Od mala jsme ji učily se vyprzdnovat venku, ale po 4 měsících kdy se nám vyprazdnovala i po 2 hodinové vycházce stále doma jsme ji museli dát na dvorek. Zarazilo mě že když jsme ji měly v bytě tak si ani neřekla že potřebuje, když byla sebemín potrestána tak byla na nás pak všechny značně agresivní. Na dvorku vyje a hledá způsob jak utéct,Když proklouzne brankou a uteče-je to doslova lov bígla protože než domů tak raději zdrhne a zadáví a rostrhá někomu slepice. S povelů se naučila jen sedni a popros. rmím ji dostatečně a věnuji se jí. Proč nám toto dělá?
Jsem bezradná.
PROSÍM O RADU! evacr@seznam.cz

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Dobrý den. Nevím, zda píšete o štěněti 4 měsíce staré, že potřebu udělalo doma. To je štěně, které u vás doma bylo asi 2 měsíce. Za dva měsíce se štěňátko mnoho nenaučí. Když se doma vyčůrá, tak by se pejsek neměl trestat, protože pak se pes bojí a bude agresivní. Chce to, jak se pejsek začne točit, hledat místečko, popadnout pod paží a utíkat ven. Máte výhodu, že můžete otevřít dveře na dvorek. Nyní má štěně půl roku, když je na dvorku zavřené, nemá šanci si na vás zvyknout, naučit se vás poslouchat. Jak pes může proklouznout brankou, když je zavřená? Chodíte s ním venku na vodítku? Jakmile psa někam zavřeme a necháme, pes zdivočí. Pes potřebuje kontakt s člověkem, nejen, když ho chci cvičit, ale i přes den. Jen můj názor.

doplněno 16.06.12 18:44:

Třeba se pletu, ale žádné naše štěně si ve 4 měsících neumělo říct, že chce čůrat, nebo kakat.

doplněno 16.06.12 19:36:

Ještě jsem vám našla, co malý štěně Bígla potřebuje? Můžete se prosím na ten článek podívat.

beagleengge.estranky.cz/...

doplněno 16.06.12 21:20:

Důležité: Každý plemeno psa, potřebuje pro svůj život, něco jiného.

Nemůžete srovnávat výchovu Bígla a jiného psa, Jezevčíka, Dobrmana, Jorkšírského teriéra, Bulldog, Vlčáka, Voříška aj.

evaokg
hodnocení

Štěněti je nyní 7 msíců a neřekne si. Před Tím jsem měla Kokršpanela,nauilajsem ho všechny povely a chodilyjsme bez vodítka jelikož mě poslechla na slovo. Ona se netočí, nedává signály prost jen vykoná potřebu i když byla před tím třeba 3 hodiny venku.Bydlím v bytě a dvorek nemám u baráku, představujeto pro mne velký problém. S výcvikem je problem ten že nedokážu dlouhodobě udržet její pozornost...proste má jiné strosti, nezajímá ji co po ní chcu. Děti kouše jen tak pro nic za nic-prostě z radosti. Když jsem ji nechala na pár hodin v bytě samotnou- 4-6 hodin- rozcupovala co mohla.

borax*
hodnocení

3x

Je to bígl! Lovecké plemeno, honič. Bude lovit a trhat slepice, pokud ji nevychováte. Musíte přistoupit k výcviku naprosto důsledně! Z povelů se naučila jen sedni a popros? To není chyba psa ale jen a jen vaše. U takového psa je bezpodmínečně nutné přivolání, povel nesmíš, fuj a ideální lehni na dálku. Evidentně nemáte zkušenost s výcvikem, rychle se obraťte na nejbližší cvičák a začněte s nácvikem poslušnosti, poradí vám jak na to. Protože jinak bude pes jen na obtíž a zůstane doživotně na vodítku. Okamžitě zařiďte, aby neutíkala...postavte kotec, opravte plot. Nebo aspoň si připravte někde řetěz kam ji dočasně uvážete když budete potřebovat otevřenou bránu. Jakmile jí umožníte utíkat, bude z toho zlozvyk, který horko těžko odbouráte. Opravdu začněte cvičit, cokoliv (poslušnost je jasná) třeba agility, létající talíře, tanec... fena se zabaví, unaví a bude mít k vám upně jiný (lepší) vztah.

limetka*
hodnocení

2x

Evi - klid, je to u bígla zřejmě úplně normální - když jsem s naší fenkou chodila na cvičák, říkali tam zkušení cvičitelé, že není tvrdohlavějšího a svéhlavějšího psa než bígl - že různí "bojovníci", vlčáci i pitbulové - cokoliv se cvičí snáz než bígl -ale že při soustavném a to podtrhuji - soustavném výcviku se úspěch dostaví - takže doporučuji chodit na dobrý cvičák a i mimo něj denně to se psem opakovat a unavit ho nejen cvičením, ale i přiměřenou porcí "blbnutí" s nějakou hračkou, kterou má rád.

Pamlsky jen za odměnu, ale každý správně provedený povel odměnit (stále mít nachystaný mlsek v kapse).

Důslednost a klid - a když trest, tak bezprostředně po činu - a jen třepnutí novinami nebo mírné zatřepání za kůži na krku - nikdy bití rukou - pak by se pejsek ruky bál. Držím vám palce, je to běh nadlouhou trať.

evaokg
hodnocení

hodnocení

1x

Bígl je na pohled nádherný pejsek - jako malovaný. Ale je to lovec, honič, zvyklý na život ve smečkách. Také jsem ho chtěla, ale přešlo mě to. Buď potřebuje opravdu pevnou ruku, výcvik a prostě pohyb, aby se unavil, nebo bude cvičit on s vámi. Nikdy bych psa netýrala, ale musí si uvědomit, že Vy jste jeho pán a tudíž máte Vy dominantní postavení, ne on.

Asi na to nemáte, měli jste si spíš pořídit třeba pudlíka, či nějakého ozdobného pejska na gauč. Bígl je osobnost a potřebuje při výcviku pevnou ruku. Nemyslím tím tvrdou ruku, trestání, ale opravdu mu nepovolit. Vy nevíte, jak na to a v tom je ten problém.

Není ve vašem okolí kynologický klub? U nás je a má moc dobré výsledky. Tam by se pejsek vylítal, unavil, naučil se nové věci. Musíte ho prostě zabavit a zároveň mu dát najevo, že Vy jste ten, kdo poroučí. A pak bude vše v pořádku. Jaga.

hodnocení

0x

cs.wikipedia.org/... se u odstavce Povaha a zamyslete se! Hodně zhluboka! To, co dělá váš pes, je přesně to, na co byl vyšlechtěn, k čemu byl určen. Nedivte se. Koupila jste si lovce, běžce, honiče, smečkového psa a vy se divíte, když šílí z toho, že je sám. Občasné chvilky vycházek a cvičení mu nestačí. Nemá na to povahu. *jasne*Bude jiný po mnoha letech.

jokr

Klidně 20 - 30km poklusu, aby se velmi mírně unavil... Ale to ta paní asi nezvládne, raději ji bude trestat. Prostě psí život, no...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]