Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
cca před týdnem se nám narodilo asi 8 mladých plat.Bohužel narozdíl od gupek jsou stále na dně,většinou ve stínu spoje akvária.První dny jsem si myslel,že snad potřebují čas na rozplavání,ale po týdnu...?
Nevím si už rady,co by mohlo být příčinou.
Oco vlastně u otásky jde? Chcete aby vám plavaly po celým akváriu? Myslím, že je to normální že se skrývají před "predátory". Všechno chce čas, né každý druh ryb je tak "odvážný" (nebo hloupý?) aby i třeba po týdnu se rozplaval.
Taky je možný, že mají málo možností jak se skrýt. V hustě osázené nádrži se přecejen můžou kdykoliv rychle ukrýt v rostlinách. V nádrži, ve které je málo míst k úkrytu volí možnost zůstat stále v tom nejlepším.
doplněno 17.06.12 16:51: Myslím, že i tak budu mít trošku pravdu v tom, že jim chybí odvaha. Nezáleží na tom jeslti v okolí nějakýho predátora mají, instinkt jim radí schovej se. S odchovem zkušenosti bohužel nemám, zkoušel jsem jen logicky poradit
Já bych do odchovničky, pokud to teda je povolený , dal Jávský mech, kde by se mohly schovávat.
Asi jsme se špatně pochopili.Jde o odchovnu bez písku jen se zařízením.Na rozdíl od gupek,které jsou aktivní už druhý den,tyto rybky se v podstatě ani nehnou (po týdnu).Proto si nejsem z cela jist,jestli toto chování je standartní.
doplněno 17.06.12 10:44:Odchovnička
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.