Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Otravné vlaštovky - jak je odradit?

Od: zabacek* odpovědí: 12 změna:

Ahojte,bydlím v panelovém bytě a nad oknem si dělají vlaštovky hnízdo už jsem tam dal CD,ale těm sv*ním to nevadí :D nevíte o něčem co jím vadí a coje odrazuje?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Dobrý den. Patřím na druhou stranu, nevadí mi zpěv ptáčků. Aby kadění nepadalo na parapet, tak se na stěnu přidělá zábrana. U rodinných domů, kde nechtějí mít vlaštovky, přidělají na fasádu provázek a na něm alobal. Vlaštovky milují, na chalupě čekáme na první den, kdy ráno uslyšíme zpěv, naších vlaštovek. Když vlaštovky se vrátí k nám, víme, že jim je dobře u nás. I když nás ráno budí před čtvrtou hodinou, jsou naše. Jen můj názor.

doplněno 12.06.12 11:52:

Nedovedu si představit, ranní probuzení v panelovém domě, kdy startují před domem auta, občas se rozeřve alarm, bouchání dveří od aut a dále ticho. Přes zimu, takto vypadá vstávání. V létě, kosák nám zpříjemňuje nejen vstávání, ale i nám zlepší náladu, Je to kousek přírody kolem panelových domů. Když si vlaštovka v paneláku dělá hnízdo, máte zaručeno, že kolem oken, nebudou žádné vosy a mouchy.

doplněno 12.06.12 13:49:

Zapomněla jsem na nejjednodušší řešení. V papírnictví, lze koupit, nebo jsem to také viděla v Hornbachu, samolepku dravce, vel. A4, cena 8 Kč. Jsou různé velikosti, nejmenší jsem viděla v OBI, velikost A5. Nalepit z venku na vrch okna a máte bez starostí.

doplněno 13.06.12 09:40:

V Hornbachu vypadla 4, stojí samolepka 48,- Omlouvám se.

Otravné vlaštovky - jak je odradit?

hodnocení

1x

Nic proti vlaštovkám a jiřičkám, jsou užitečné a ubývají. Pokud mají hnízdo ve stodole, nebo někde pod střechou na odlehlém místě, jsou vítány. Na některých místech ale rozhodně nejsou jejich hnízda žádoucí. Když si ho postaví například nad vchodovými dveřmi a vy musíte denně šlapat v jejich trusu, případně si při průchodu dveřmi musíte chránit hlavu, brzo Vás to přestane bavit. A pokud máte třeba novou fasádu (za nemalý peníz), těžko na ní budete ochotni připevňovat jakékoliv ohavné zábrany. Nehledě na to, že budete muset omítku každý rok čistit a opravovat.

uska*
hodnocení

0x

Nevím jak daleko nad oknem si dělají hnízdo. U nás asi 40cm. Aby si jej nedělaly, tak přes šířku okna z venku na rám okna nalepim pruh tvrdšího alobalu a roztříhám na proužky asi do 2/3. Nemají rády chrastění alobalu při větříčku. Zkouší to ještě 2 - 3 dny obletovat a pak to vzdají. A já uklidím alobal.

ladinpraha*
hodnocení

0x

labuznik.com/...

"TIP: Vlaštovčí hnízda z Bornea a Javy, ale i jiných míst jsou drahá (asi $ 2000,00 US za kilo) a proto je nejlepší si je nechat pro romantický večer, obzvláště když se o nich říká, že jsou aphrodisiak."

xxxx*
hodnocení

0x

Tady si dávájí do horního rohu okna igelitový pytlík.

martinaa*
hodnocení

0x

S přítelem jsme včera shodili nedodělaná hnízda, na okna nalepili již zmíněné samolepky dravců a na zeď, kde si staví ono hnízdo, přidělali CD. Jak je hladké, hnízdo se na něm neudrží.

Jen dodám, že jsem velký milovník zvířat, ale tchán hodně špatně spí, probudí ho i šustnutí a do práce se potřebuje vyspat. Přítel má teď zkouškové a na zkoušky se potřebuje vyspat, jiřičky za oknem nás budí kolem 4 ráno, dohadují se a někdy je to vážně na hlavu.

Takže je mi jich líto, ale hnízda šla dolů:(

krkovicka*
Kamarádka právě tak nechala na balkóně aby malý syn viděl ptáčky.Jsou to 3týdny co zahnizdila,vyvedla mladý,řev,zesr...zídka,a pokaždé co šla na balkón vlaštovka na ní dělala takový nálety...jak v tom hororu Ptáci.Jen co pomine léto.Hnízdo zničí.

hodnocení

0x

Já kdybych potkala na cestě takového Žabáčka, jako jste Vy, tak na něj dupnu. Vlaštovky jsou chránění ptáčci a velice pěkní a je jich čím dál míň. Asi i proto, že si nemají kde stavět ta svá hnízda. Pěkně švitoří a vychytají okolo domu všechen protivný létavý hmyz. Máme je v kurníku a pokaždé je na jaře netrpělivě vyhlížíme.

Když si postavily hnízdo pod střechou na zápraží a kadily dolů, manžel tam po žebříku vylezl a pod hnízdo podložil čtvercový kus plechu. A bylo to!

Martino, je to jen pověra, ale u nás se traduje, že kde bydlí vlaštovky, nosí tam štěstí. A když někdo zboří jejich hnízdo, postihne ho naopak neštěstí. Myslím si, že čiřikání vlaštovek nikoho ze sna nebudí. Spíme při otevřeném okně a ten ptačí zpěv nikomu nevadí. Známí bydlí nedaleko rychlíkové trati, vlaky tam duní ve dne v noci a oni si na to tak zvykli, že jim to už ani nepřijde. Tak natož chudáci vlaštovičky. Tohle jste jim dělat neměla. :( Jaga.

martinaa*

Nevím, jak vlaštovky, my máme za oknem jiřičky, po páru na bočních dvou oknech. Možná mi nevěříte, ale když se začnou dohadovat, není to štěbetání, ale pěkný řev:) To není běžné pípání a zpěv táčků kolem, ony jakoby se fakt hádaly, nebo nevím. A když máte v parnu otevřené okno a ony začnou hulákat hned za ním, budí to dost, hlavně přítele, který je nervózní ze zkoušek i tak, natož, když se k ránu desetkrát za sebou probudí.

Vím, že bychom to asi dělat neměli, ale hnízdo není na střeše nad námi nebo tak nějak. Žijeme v druhém patře pd půdou a hnízda máme nalepená přímo vedle oken. Takže máme postel sotva dva metry od jiřiček. Na zápraží nebo v kůlně je to, myslím, maličko jiné:) Také nám kálí na parapety a do oken nejde dát žádný plech nebo podobně...

Hnízdo shazoval tchán i loni a předloni, to asi pětkrát za sebou, a zatím smůlu nemáme, tak to snad vydrží. Taky je mi jich líto, ale jelikož dům mi nepatří, tak jsem se podřídila...

Přesně tak... nechávala jsem jiřičky v oknech několik let, když byly děti malé, aby si užily roztomilých ptáčků... pak začaly být celé pokousané. Zjistila jsem, že je žere jakási havěť, a že to leze z mrtvé jiřičky v hnízdě v okně nad synovou postelí. Tak šla všechna hnízda dolů (už byly po odletu) a na jaře jsem instalovala igelitové pytlíky, naplněné do velikosti kopačáku, umístěné v rozích oken. Trvalo to asi 3-4 roky, než se přestaly pokoušet uslintat si hnízda u nás v oknech. Bylo mi to líto, ale ta okna vypadala strašně, prach, peří, čmelíci... nic moc.

Jinak - jiřičky si staví hnízda venku, přilepená k fasádě, a vlaštovky v objektech uvnitř - ve chlévech, průjezdech...

cituska*
hodnocení

0x

Já mám také ráda ptáčky,vždy čekám až zase vlaštovky přiletí a vyvedou mladé.Manžel pod hnízdo dává zábranu a po vylétnutí shodí jak hnízdo tak sundá i zábranu a stále se k nám vracejí.

Tady letos sedí na vajíčkách a čekám kolik maličkých zase bude.

Otravné vlaštovky - jak je odradit? #2
martinaa*

Ta je krásná, takhle zblízka taková pěkná fotka:)

Taky mě to mrzí, že tchán shazuje i hnízda pod pergolou, prostě je tam nechce:( Super je nádraží Nezamyslice n. Hané, tam je plno takových těch trámů, co drží střechu. Létají tam celá hejna jiřiček a v každém rohu u trámu mají hnízdo:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]