Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak často krmit rybičky?

Od: zakovadrahoslava* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, mám v akva asi 60 rybiček převážně živorodky. dávám jim denně 1-2 kostky mraženýho (nítěnky atd.) a sumečkům i ancistrusům (4+8) tak 4 tabletky na dno, jenže oni tu kostku, kterou sice ještě rozdělím na dva díly mají snad do půl minuty sežranou a vrhnou se na ty tabletky. sotva dojedí tak se za chvilku rojí v akvárku jak divocí, jakoby ještě chtěli jíst. chtěla jsem se zeptat, jestli lze přímo určit dávku pro počet rybiček, nebo je to opravdu dle toho co sní do dvou minut, protože oni jsou schopný jíst pořád :(

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ar*
hodnocení

2x

Krm tak aby ryby sežraly všechno, než krmení dopadne na dno. Raději menší dávky a klidně 3x denně. Ancistrusům dej krmení až zhasne osvětlení.

Kolika litrová nádrž to je? 60 ryb tak cca 350 litrů?

zakovadrahoslava*
hodnocení

no 160l, já vím, mám přerybněno, chystám se s tím co nejdřív něco udělat, díky za odpověď

wazi*
hodnocení

0x
Mam akvarko s 30ti rybkama 2-5cm a krmim je rano i vecer. Jak jsem cetl tak prej je treba davat jim tolik jidla, ktery sezerou behem 1 minuty. Zatim to funguje. Hlavne je treba je neprekrmovat, protoze jsou schopny se prezrat k prasknuti. Prodava se i krmivo s davkovacem, kde je dany, ze jedno zmacknuti nakrmi 5 ryb na den - je to dobrej zacatek, aby si to clovek osahal. Treba takovy danie sezerou vsecko nez se to dostane k neonkam. Chce to zkouset :)

jokr
hodnocení

0x

Škoda, že jste nenapsala dříve. Půjčil bych Vám na noc svoje oceláty, aby si u Vás zaplavali... a trochu se napapínkali, abych použil Vaší mluvy...
Nádrž hlavně osaďte rostlinami, živými, ne PVC... a na nich se budou tvořit řasy, které živorodky rády požírají. Nepřekrmujte, když rybkám -v dobře zarostlém a fungujícím akvárku nedáte týden i déle žádné žrádlo, ježíš promiňte, jídlo, tak se vůbec nic nestane.

Každá příručka pro akvaristy v této kapitole říká "krmte ryby hladem"! Když překrmíte, zakalí se voda, nastávají nesrovnatelně větší potíže, než když pouze nedokrmíte...

hodnocení

0x

Dobrý den. Živorodky nesmíte moc přecpávat. Lépe je krmit po troškách a častěji. Nechte jim trochu hladu, všechny malé, co se narodí, budou okamžitě použité, jako živá potrava. Tím se trochu bude regulovat stav ryb, aby se nezvyšoval.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]