Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, potřebovala bych poradit ohledně echinodorus, před asi dvěma týdny jsem koupila z pěstírny 2 a okamžitě mi začali žloutnout a odcházet, včera jsem tam zasadila dalších 6 a už je jeden zase pomalu žlutý. četla jsem něco o hřebíkách, ale mám obavy, aby to nějak neubližovalo rybkám v akva. mám 160l a v něm ancíky(kteří prý to také mohou způsobovat, ale zbavovat se jich rozhodně nehodlám), sumečky, paví očka, a jiné živorotky. navíc nepozoruji, že by zrovna echinodory rybky okusovali tak nevím, co mohu udělat proto, aby se jim začlo dařit. na obrázkách jsem viděla, že je to moc krásná kytka, tak bych o ni nerada přicházela. děkuji předem za radu, přikládám obrázek svého akva
Drahoslavo, problém může být v tom , že pěstírny dost často pěstují rosliny emerzně. Rosliny jim rychleji rostou a dříve je prodají. Pak nastane to co u vás. V případě Echinodorus quadricostatus si troufnu tvrdit, že to tak nejspíš bude, jeho listy v emerzní i submerzní formě jsou téměř stejné. V emerzní formě jsou trochu zlenější a submerzní jsou spíše žlutozelené.
Předpokládám, že jste kořeny před zasazením upravila (sestřihla) i to je někdy příčinou, že u rostliny největší listy odejdou.
Nebojte šípatkovec zakrslý roste hodně rychle a brzo vyžene nové listy a ty už budou OK.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.