Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Umělá porodnička do akvária

Od: zakovadrahoslava* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, narodili se mi mladé rybičky od živorodek a abych neriskovala, že o ně přijdu, pořídila jsem si porodničku. mám ale porodničku z umělé hmoty 20x10x10cm danou na stěně v akváriu o 160l, chtěla jsem se zeptat, zdali nevadí, že se vlastně voda v porodničce tím pádem nefiltruje, jak dlouho tam má potěr být,než jej budu moci zařadit mezi ostatní rybyčky, ale hlavně jestli jim nevadí ta "stojatá" voda? nebo zdali mám raději shánět porodničku síťkovou, aby se k potěru dostávala čerstvá voda. Děkuji předem za radu

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Dobrý den,

nevím přesně, jakou máte porodničku, ale standardní plastové porodničky, mají ve stěnách malé perforace (otvory), takže je i uvnitř zajištěné prostředí jako v akváriu. Pokud to skutečně její konstrukce neumožňuje, doporučuji jí nahradit za vhodnější typ. Je na místě, aby si mladé rybky zvykaly na prostředí, ve kterém budou žít i v budoucnu.

Jak dlouho je nechat v separaci je otázka...řekl bych tak měsíc (jde prostě jen o to, aby dostatečně povyrostly a nemohly se stát kořistí větším rybám). Pokud máte možnost, krmte je v malých dávkách několikrát denně a porostou jak z vody:)

zakovadrahoslava*
hodnocení

Dobrý večer, děkuji za odpověď, mám tuto porodničku akva-tera.cz/...

ar*
hodnocení

2x

Zakovadrahoslavo, toto je porodnička kde se mají mladé opradu jen narodit, popřípadě ryby jen vytřít. Kvůli tomu je spodní díl oddělený. Po narození (vytření) je potřeba dát mladé do rozplavky.

Dá se to ale vyřešit tak, že se do porodničky udělají dírky vrtákem 1mm. Voda pak má možnost cirkulovat i v porodničce.

Já mám tedy porodničku dělanou celou, ale princip je stejný jako tvoje. Na foto je to snad dobře vidět.

Navíc tam mám ještě i mini filtr, který tam je hlavně vetší cirkulaci vody.

Umělá porodnička do akvária

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]