Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zpracování surové (potní) ovčí vlny

Od: vlasta* odpovědí: 5 změna:

Vážené a vážení,

hledám nějaké návody, jak upravit surovou ovčí vlnu, tzv. potní, pro výtvarné potřeby.

Děkuji, Vlastík Zima

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Metoda je shodná s čištěním klasickým, pojem potní se používá jen pro upřesnění, ale nemá význam o nic větší. Hledej prostě praní surové vlny...

hodnocení

0x
No, když už jsem tedy tak špatně odpověděl, jak to tedy hodnotiteli je?
jaja28*
Strejci, nad tím hodnocením se nemá cenu vůbec pozastavovat. Já jsem se zpočátku taky dost divila, když jsem na nějakou otázku odpověděla opravdu výstižně a podrobně a dostala jsem za pět. Teď už mě to nechává klidnou. Říkám si, že odpovídám proto, že pomoci chci a že ten kdo hodnotí tak ubohým způsobem si léčí asi své komplexy. Hodně zdaru v dalších odpovědích. Přece nás to nerozhodí. A buď klidný, že nějaké kloudné odpovědi se od hodnotitele asi nedočkáš.:P
al bunda*

Naprosto přesně. Osobně se domnívám, že hodnocení odpovědi je nesmysl a neřeším to. Nic to o kvalitě poradce nevypovídá.

leisha*
hodnocení

0x
Vlna se vypere normalne v pracce, v nejakem ekologickem prostredku (v chranene dilne kde jsem to videla to perou v cemsi od Ecoveru) nebo v samponu, na 30 stupnu. Pak se rozlozena ususi, cupuje se (proste se ty chuchvalce prstama rozeberou) a pak se cese (je na to budto cesacka na kliku, coz je rychlejsi, nebo takove dva kartace s hrebikama). To je vsecko :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]