Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přetrhlé klíště

Od: legenda* odpovědí: 9 změna:

Ahoj všichni,

před chvíli se mi u naší fenky povedlo přetrhnout klíště. Utrhla jsem těličko a v kůži jí zůstali kusadla a přední nohy. Zkoušela jsem všemožně vyndavat, točit a nic. Ta mrcha se nechce pustit. Klíště tam mohla mít tak půl hodiny, protože je kontorluji velice často.

Nevíte někdo, co s tím. Jak ho zmetka dostat ven. Pokud ne, nevadí že tam ta hlavička zůstane?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Klíště jsem přetrhla v životě mnohokrát. Dezinfekce nic nezachrání, stejně se stihlo do ranky vyblinkat a všecko je v krvi, takže na dezinfekci je pozdě. *hej* Nechejte to tak. Ono se to malounko jakoby podebere. Tak 1milimetr okolo a pak to se stroupkem vyškrábnete. Když jsem zbytky zažraného klíštěte dolovala jehlou a pinzetou, nadělala jsem více škody než užitku. Nehledě na to, že pes pomalu zvencnul a další klíště už byl boj. Nechat tak!

jabraka*

Babčo,nikdy není pozdě,stupeň infekce je také závislý na čase.Desinfekční prostředek(Jodisol)je doma vždy potřeba.Každá ranka by se měla vydesinfikovat.A ten zbytek v rance vyvolá infekci,a zánět.Desinfikováním se dost věcí vyřeší.

JABRAKA

jabraka*
hodnocení

0x

Totéž jsem udělal manželce,ani pinzetou se nedařilo hlavičku vyndat.Je potřeba místo vydesinfikovat,zbytek se vytlačí sám.

JABRAKA

legenda*
hodnocení

Bohužel nikde po domě desinfekce není ... Nějaká jiná možnost jak místo ošetřit?

ahasver4*

Stačí třeba Alpa,nebo nějaký alkohol...Potřít...:)

poiu*

Dobrý den, desinfekci je potřeba mít neustále! Běžte ji koupit.

hodnocení

0x

Dobrý den. Nemáte doma ani žádnou láhev alkoholu? To se také, dá použít jako dezinfekce. Použít se dá i Alpa. Může se stát, že váš pejsek chytne další klíště. Dovolím si vám dát odkaz, kde je ukázka, jak vyndat klíště a co na to použít. Přípravek "Ixoderm,"je možné koupit v lékárně.

ixoderm.cz/...

pt®
hodnocení

0x

Myslím, že se nemusíte tolik obávat. Máme také psíka a stane se, že má klíště, které jsme nenašli a sám si ho vykousává a taky ho překousne, ale ranka se zahojí a psík si zbytek klíštěte vykouše.

jola*
hodnocení

0x

Určitě zajděte k veterynáři a vžádném případě tam ta hlavička nesmí zůstat*sok*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]