Nejste přihlášen/a.
Ahoj všichni,
před chvíli se mi u naší fenky povedlo přetrhnout klíště. Utrhla jsem těličko a v kůži jí zůstali kusadla a přední nohy. Zkoušela jsem všemožně vyndavat, točit a nic. Ta mrcha se nechce pustit. Klíště tam mohla mít tak půl hodiny, protože je kontorluji velice často.
Nevíte někdo, co s tím. Jak ho zmetka dostat ven. Pokud ne, nevadí že tam ta hlavička zůstane?
Klíště jsem přetrhla v životě mnohokrát. Dezinfekce nic nezachrání, stejně se stihlo do ranky vyblinkat a všecko je v krvi, takže na dezinfekci je pozdě. Nechejte to tak. Ono se to malounko jakoby podebere. Tak 1milimetr okolo a pak to se stroupkem vyškrábnete. Když jsem zbytky zažraného klíštěte dolovala jehlou a pinzetou, nadělala jsem více škody než užitku. Nehledě na to, že pes pomalu zvencnul a další klíště už byl boj. Nechat tak!
Dobrý den. Nemáte doma ani žádnou láhev alkoholu? To se také, dá použít jako dezinfekce. Použít se dá i Alpa. Může se stát, že váš pejsek chytne další klíště. Dovolím si vám dát odkaz, kde je ukázka, jak vyndat klíště a co na to použít. Přípravek "Ixoderm,"je možné koupit v lékárně.
Myslím, že se nemusíte tolik obávat. Máme také psíka a stane se, že má klíště, které jsme nenašli a sám si ho vykousává a taky ho překousne, ale ranka se zahojí a psík si zbytek klíštěte vykouše.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.