Nejste přihlášen/a.
Jaké kosti mohu dát psovi?...Děkuji za rady a zkušenosti.
Dobrý den. Záleží, jakého máte psa. Malému pejskovi dáváte jiné kosti, než velkému. Malému dáváte úměrně k jeho velikosti. Pejskové milují, vepřové žebírka, chrupavky, velké kosti od krav, kde si pes čistí zuby a hraje si s ní. Všechny kosti, kde jsou chrupavky, od prasete nožičky, ale jen uvařené a to co pes potřebuje na klouby. Milují také morkové kosti. Nikdy nedávat kuřecí kosti, nebo od králíka. Všechny kosti, které se tříští, nebo mají jehlicový tvar, nedávat, nic ostrého. Jen můj názor.
doplněno 30.05.12 03:21:Doplněno: Kosti můžete koupit větší množství, (žebírka) dát do mrazáku a pejsek dostane, jednu kost vždy za nějaký čas. Jak radí ostatní, pozor na konzumaci velkého množství kosti najednou, pes by mohl dostat zácpu. I když jsou kosti uvařené. Malým pejskům, jsem vařila kosti v tlakovém hrnci.
Jago, tentokrát s tebou nesouhlasím. To bys koukala, jak se náš Ozzák celý třese, když mu nesu hovězí kost a jak ji dokáže vycucat od masa i od morku. Je to pro něj jedna z největších pochoutek. No, je pravda, že ji taky dostává 1-2x měsíčně.
A k té zácpě. Po první kosti měl sra...ku jak řemen, od té doby úplně v pohodě. Takže opravdu záleží na rase, velikosti a apetitu každého pejska
Dobrý den. Kosti pro psa ještě jednou. Nyní budu psát o velkých plemenech psů. Kosti nedáváme psům proto, že je potřebují ke stravě. Bez kosti s dobrým jídlem, pejskové budou žít. Když jim dáme ohlodávat, větší syrové kosti, telecí velké kosti s klouby, chrupavky, nejen ze s kostí si oberou maso, hrají si s kostí, to je psáno už nahoře, ale trénují si kousací svaly a v neposlední řadě si čistí zuby. Tak jako běháním, si trénují tělo, tak kousáním kostí, si trénují svaly kousací. Jen můj názor.
Psovi kupuji, vepřové nožky, hovězí kosti s kloubem, skelety krůtí, kuřecí i slepičí. Všechno zásadně syrové...jak to přinesu, hodím psovi. To je rachot Když se mi zdá, že toho bylo moc a bude trochu zácpa, přidám do krmiva lžíci oleje. Nikdy žádný problém...Pokud pes není zvyklý, začněte postupně s menšíma kouskama. Kosti jsou ideální na posílení žvýkacích svalů, na zuby, obsahují vápník a fosfor. A krásně se tím zabaví...obzvlášť tou velikou hovězí. Hlavně nevařit!
Kosti psovi klidně dávat můžete, ale opravdu v rozumné míře, aby neměl zácpu ale hlavně! SYROVÉ, NEVAŘENÉ a nejlépe obalené masem! Vařením kost změní strukturu a láme se na velice ostré kousky, které opravdu mohou psovi ublížit.
Já dám tříkilovému drobkovi asi tak půl kuřecího krku denně.
Dobrý den, Vašemu malému pejskovi dáváte tedy kuřecí krk syrový? Já pejskův vařím obřas kuřecí krky, ale pak je vždycky musím rozdrtit, protože opravdu mi kostičky připadnou pak ostré..
ano syrový, je to fakt škvrně a poradí si i s křídlem :D a opravdu jim z kostí nikdy nic nebylo (fenečky mám dvě). že pes není kostižravec, to tedy pochybuji, protože normálně v přírodě přeci žere třeba malé hlodavce, či myši i s kostma. Jen to chce pro jistotu vybírat ty měkčí, což kuřecí krk je jak nic.
Psovi bych nedala kosti žádné, je to přece masožravec a ne kostižravec. Jak už tady rádci psali, kosti se mohou tříštit /hlavně drůbeží/ a perforovat střeva. Psi také trpí zácpou. Kosti prohlédnout, okrájet z nich dočista všechno maso, nevadí ani chrupavky. To všechno pes s chutí sní, ale kosti opravdu vyhodit. Jaga.
Kosti psovi? Žádné. Prodávají pro psíky něco jako kůže nebo ucho to je. To mají psíci rádi. Raději se poraďte s veterinářem. Pokud má pes měkkou stravu nemůžete mu dávat kosti.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.