Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, ahoj. Máme problém s ročním labradorem. Pokaždé, když si domů přivedu přátele, začne je jakoby "ojíždět" nebo jak to napsat ..příjde mi to otravné a ztrapňující. Nevíte proč to dělá? A jak to odnaučit? ..Nedělá to u každého, jen u "vybraných" jedinců :D ..děkuji za odpovědi
Dobrý den. Naskakování psa na nohy osob.
Není to žádná porucha psa, je to normální jev u psů, pro nás lidi, ale nevysvětlitelný. Pes může být ochuzen o rozmnožování, nebo je příliš dominantní. Stačí, když kolem něho na procházce projde háravá fena, pes dostane choutky a naskakuje na vše, kde má možnost se vyřádit. Je jedno, zda jde o psa malého, nebo velkého, musíte ho okřiknout, nesmíš. Musíte mu ukázat, kdo je pánem. Nebo, je možnost, ho nechat s nějakou fenou si zadovádět.
Na google, jsem našla něco o milence:
Pokud chcete psovi ukázat, že to či ono nesmí dělat, chytněte ho za krkem a přitiskněte mu hlavu na zem, po chvíli povolte, když bude vrčet, tak opět dolů, dokud vrčet nepřestane.
Slyšel jsem to od mnohaleté chovatelky psů, je to prý pro psa ta největší potupa a prý to na každého psa udělala pouze jednou, pak už si znovu nedovolil.
Naše pudličí holčička to také dělávala,a toho jsme ji nikdy nezbavili ani po dobrém,ani po zlém.Vysvětlit návštěvě,nu což,žádné faux paus to není,bývávají horší:D
Nic proti, ale je rozdíl zda na vás skáče pudlík nebo labrador...
Nicméně tazatelce bych poradila, aby když pes začne na někoho skákat, tak ať se návštěva otočí zády. Někde jsem četla, že je způsob se s někým domluvit a když pes začne skákat ať návštěva odejde, jenže kdyby někdo jezdil k vám, aby mohl odjet také není řešení. Každopádně ať si psa nevšímaji, neprojevovat žádné emoce, nehladit. A radila bych, aby k vám nějakou dobu nechodili majitelé právě hárajících fen.. Pes je mladý, projevují se u něj sexuální zájmy, puberta. Nejspíš vám v okolí hárá fena a on se snaží si to vynahradit.
Na sebe v žádném případě nenechávejte psa skákat!
Spíš než psa bych preventivně instruovala návštěvy, že mají případně psa shodit či okřiknout. Vysvětlete to nějak humorně, že to je sexista třeba, nebo že totálně zhloupl kvůli sousední čubičce. V tomhle momentě se pravděpodobně po nikom neožene, takže by se mohli nepejskaři dokázat domluvit s vaším mazlíkem.
jirbar, toto je pěkná kravina! Nesmyslná!Je to jen otázka výchovy. Je zajímavé, že toto nedělají služební psi, ani slepečtí a asistenční psi, ale čím menší, tím větší sexuální maniak. S chápavou paničkou za zády, která mu přinese polštářek nebo hračku.
Ten váš dospěl, sexualita se projevuje a dokud mu to kategoricky nezakážete, budete se bát, že vám to udělá na veřejnosti a vy se hanbou propadnete. A návštěvy vás budou obcházet.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.