Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
do budoucna bych si ráda pořídila nějakého většího psa a opravdu se mi zalíbily plemena jako je Thajský ridgeback nebo Faraon. Chtěla jsem se zeptat, zda někdo nemá s těmito plemeny osobní zkušenost - jsou prý poměrně těžce cvičitelné. Mám zkušenosti jen s cvičením malého prcka, Jacka Russella... Nechci si pořídit psa, kterého bych do budoucna nezvládla a trápil by se jak on, tak já...
Děkuji za reakce
Dobrý den,
thajského ridgebacka jsme si pořídili na podzim, teď mu je 9měsíců, jsme začátečníci (před ním jsme měli trpasličího pudlíka), ale výchova jde zvládnout, ovšem není to jako s vlčákem nebo jinými klasickými plemeny...chce to jiný přístup. Měli jsme i štěstí na úžasné, klidné a mazlivé štěně, díky kterému jsme si naprosto plemeno zamilovali. Zatím však nemáme tolik zkušeností, abychom Vám mohli cokoli tvrdit... Mnoho infomrací získáte na stránkách trdcz.eu/... jsou tam i chovné stanice a ať se tam obrátíte na kohokoli jistě Vám rádi napíšou více.
Moc zdravím a přeji mnoho štěstí při rozhodování!
Dobrý den,
máme ho v bytě 1+1, v bytě je neskutečně líný a hodný, nejradši spí v naší blízkosti nebo na svém pelíšku...venku je s ním větší sranda, ale pozor je to lovec každým coulem a také se thajci musí od malička socializovat s ostatními psy, jinak bývají poněkud nevrlejší...ten náš je trochu více dominantnější vůči psům (srovnatelné velikosti a síly..na malé soky je hodný), takže musíme vybírat ke komu jej pustit hrát a ke komu ne...
Zdravím
Děkuji, já ho právě zvažuju pořídit jako druhého psa k našemu ročnímu russellovi do bytu. Času na něj budu mít dost a když ne já tak přítel, takže socializaci určitě nepodceníme Akorát se trohu bojím té dominance. Náš současný pes je takový ťula, neštěká, za každým jde si pohrát, je to ohromný mazel, i když je pravda, že teď zkouší co může, takže na velké psy si dovoluje - vrčí, provokuje... Každopádně děkuji moc za zkušenosti
Martina, obě rasy jsou úžasné. Jsou to nádherní psi, kteří ale byli vyšlechtěni k lovu a k běhu a k pohybu. Budete mít, nějakých 12 let, čas, prostor a chuť se psovi věnovat?
Dobrý...jak už zde psali, obě plemena jsou úžasné Ridgebacka jsem viděla u tety. Byl líný, ale možná jen proto, že žije celý život na dvorku u baráku. K dětem je hodný, naprostý kliďas. Zato je dobře vycvičený-nemyslím teď výcvik, který se sportovní kynologie týče, ale socializace-dokonalá, přestože ho skoro nikde neberou.
Faraonského psa jsem viděla na cvičáku, jak se cca 16ti letá holčina snažila ho přimět k agility. Moc to nešlo, ale už měla ohaře. Řekli byste, že to fakt není vhodný pes na agi, ale holka s ním po dvou letech(s tím ohařem) začala vyhrávat různé soutěže.
Zkrátka, všechno se dá. A záleží hlavně na majiteli. Však to vidíte na yorkšířích-když je majitel akční, pes je taky. Když jde se starou bábou(teď myslím takové ty ňuňu ťuťu a omlouvám se těm normálním), tak pes je takový taky. Ale hlavně mít na paměti, že obě plemena jsou tvrdohlavá. A doufám, že z toho popisu jsem nikoho nezvýhodnila nebo vám zprotivila. Naopak, obě jsou krásná!. Každopádně, u ridgebacka je to popis trošku zaujatý, přece jen pochybuju, že váš pes bude žít na dvorku a vycházky žádné.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.