Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozmnožil se mi pavouk - o co go?

Od: monty582* odpovědí: 5 změna:

Ahoj, ze srandy jsem cyhtil pavouka, který lezl na podlaze v obýváku. Je to takovej ten, jak se nejčastěji nachází ve sklepech a studnách, prostě ve vlhkém prostředí. No a všeci říkali, že mi tak vydrží 3 dny, ale pořád ho krmím murava, mouchama atd... a žije dele jak měsíc... Časem si postavil na pavučině něco z hlíny, no nechal jsem to tam spíš proto, protože se mi to nechtělo odstraňovat a pavouka se bojím. Měl jsem za to, že když budu chovat pavouka, tak se jich přestanu bát a teď vidím, jak sou kolem té hnědé koule na pavučině malincí pavouci, je jich tak 50-100 (zatím). Hledám nějakou dobrou stránku o chovu pavouků a kdyžtak mám zájem i o Vaše rady... děkuji :) Co dál, co potřebují atd... Mám plastovou přenosku je to spíš malé plastové terárko pro malý hmyz. Nahoře to má díry, kterýma by se ti malincí pavouci dostali, neměl bych moc velkou radost, kdyby utekli. Jinak jakou teplotu a vlhost potřebují? Jídlo? nemám vůbec ponětí co to obnáší, nevěděl jsem že se mi rozmnoží. Jinak jsem rád, že jsem ho nezabil... často zabíjím pavouky když je vidím, no a kdybych ho zabil, tak tyto malinké dušičky na tomto světě nejsou (jen taková vsuvka).

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

2x

Vypusť je ven, všechny... :)

Pokud nebudou mít možnost se rozprchnout, vzájemně se požerou, pavouci nejsou ´stádní typy´...

doplněno 28.05.12 14:35:

BTW - pokud chceš přecejen zkusit pavouka/y chovat - musíš jednotlivě (i sameček, nemá-li být sežrán, se k samičce připouští jen právě na spáření - a to ve vhodný čas). Krmit můžeš jakýmkoli hmyzem, který pavouk zvládne (třeba vosa není dobré krmivo) - mouchy, larvy, pokud nechceš lovit, lze koupit cvrčky či moučné červy, velcí pavouci (skípkani) zvládnou i např. myšata.

Teplotu pokojovou (pro tuzemské pavouky), pro tropické druhy vyšší, jako podestýlka je vhodná např. rašelina smíchaná s pískem (občas rosit), většina pavouků potřebuje vybudovat úkryt.

polednice*
hodnocení

0x
100 kusů pavouků neodchovate.Vylezou protože mají to zafixováné v genech.Půjdou hledat jiný prostor pro život.Vemte je a pusťte je ve sklepě.Dokáží se o sebe postarat sami.

monty582*
hodnocení

Děkuji... takže nejsou jako savci, že by jim matka donesla na pavučinu třeba mouchu a oni by si pošmákli? Mějte mě za blbce, ale já se fakt o pavouky nezajímal. Takže každý se bude starat sám o sebe, když teda jo, mohu pustit jen ty malé a nechat si toho velkého? Má všude pavučinu, má i útočiště, každý den si chytne můru, kterou mu tam hodím.

polednice*
Sice nechápu Váš způsob odchovu,proč to děláte,ale budiž.Jestli máte zahradu s kulnou,nechte terarko na hodinu v něm otevřené.Tam jim bude dobře.

monty582*
hodnocení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]