Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chci psa - co na to rodiče?

Od: trixie* odpovědí: 30 změna:

Dobrý den,je mi 11,jmenuji se Tereza hrozně bych chctěla psa.Máme doma dva psy(německé dogy)které alepatří rodičům.Já bych chtěla psaprotože bysemmu mihla dát jméno,vycvičut si ho,vodit ho na procházky skamarádkama denně se o něj starat aby poslouchal,hlídal atd...Moc se mi líbí velký švýcarský salašnický pes který bez PP stojí asi do 5 000,-Kč.Já se vlastně ptám na to jak přemluvit rodiče abych mi toho psa koupili,nebo alespoň si vydělat nějaké penízedomácími pracmi.Děkuji za odpověď apokudmožno todpověď co nejdříve.Nashledanou.

*slunce*

Chci psa - co na to rodiče?

30 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

des*
hodnocení

3x

Jako když hrách na stěnu hází #chci+psa

trixie*
hodnocení

Děkuji,já vím a proto sem se zaptala :)

hodnocení

3x

Dobrý den Trixie. Švýcarský salašnický pes, je velké krásné plemeno, které potřebuje na výcvik, někoho, kdo si s ním poradí. Jedenáct let, je dost málo, aby jsi zvládla, vychovat a vycvičit, takové plemeno psa. Nejede jen o výchovu, cvičení psa, ale také o jeho nemoci apod. To vše musí zvládnout majitel psa, přečíst si, co vše, takový pes potřebuje. Máte doma dvě německé dogy, proč si nebereš některou ven na procházky, a pod. U nás doma, není pes, jen pro jednoho člena rodiny. Je to miláček pro všechny. To neznamená, když tatínek( třeba) vycvičí psa, tak ty jako dítě, nechodíš se psem na procházky, apod? Pes potřebuje mít jednoho pána, ale miluje celou rodinu. První bych se učila na psu, co mám doma. Tam můžeš předvést rodičům, jak se o psa, ( svého) budeš starat. Venčit, procházky, jídlo apod. V rodině není, to je můj pes, to je tvůj pes, když třeba onemocníš, budou se ti o psa starat rodiče. Jen můj názor.

trixie*
hodnocení

Děkuji,vaše odpověď se mi velice líbí a moc mě zaujala.Víte já momentálně s nima naprocházky chodit nemůžu protože fena hárá a pes je magor :D (doslova).Pořád skáče běhá a che se nechat drbat-no je to prostě blázen.Zrovna včera sem mudala obojek akdyž sem mu řekla:sedni,lehni,vstaň,ho atd... tak poslouchalale jakmile ho to přestalo bavit tak nehledě na to že mělobojek silehnul a začal se válet,dělat sudy atd...takže to bylo na nic. :(

doplněno 26.05.12 11:40:

tohle je on

doplněno 26.05.12 11:42:

tohle jsou oni:

doplněno 26.05.12 11:46:

Tohle je on:

Chci psa - co na to rodiče? #2

Trixie, jsem ráda, že se nezlobíš. Děkuji za fotografii, je to nádherný pes. Pozor u těchto psů, se může otočit žaludek a to je pro ně velmi nebezpečné. Zeptej se tatínka, jak na to, a začni cvičit procházky s magorem. Vím, že vypadají jako hora masa, ale jsou jsou to milánkové, jen jejich ocas ne jebezpečný, jak s ním šlehnou, tak to pěkně bolí. Nikdy ho venku na ulici nepouštěj z vodítka, když nevíš, zda ho zvádneš. Držím palce.

trixie*
hodnocení

Víte,já moc dobře vím že jsou to mazlíčci a miláčci ale když s ním du na procházku tak stačí aby byl za plotem pes a on mě utáhne.Ano zrovna dneska když sem šla na zahradu tak mě tim ocasem šlehnul že to fakt bolelo a ta fena jak s nim pořád mlátí tak tu špičku má pořádně omlácenou od zdí.Včera sem vzala fenu na procházku a utekl mi zkotce(byli ve stejnom kotci) a když sem ho chtěla chytitskočila sem placáka :D na kamínky :D takže mě někdy fakt štve :) :D

Na tomhle obrázku je ta fena Wanetta a pes Murphy když byl štěně :)

Chci psa - co na to rodiče? #3
trixie*
26.05.12 14:51
hodnocení

...

Chci psa - co na to rodiče? #4
28.05.12 21:34

Překrásný *palec*

trixie*
29.05.12 15:27
hodnocení

děkuji

polinek*
hodnocení

2x

můj názor a odpověď...kup si psa,až zjistíš,že na něho po všech stránkách máš...není to plyšák

trixie*
hodnocení

Děkuji,jednoduchá odpověď a zamyslím se nad ní :)

hodnocení

0x

Možná by jsi rodiče přesvědčila,aby ti pořídili nějaké malé plemeno.Třeba pražský krysařík je velice chytrý a dá se naučit spoustě cvikům.Navíc by jsi ho fyzicky zvádla,což u velkého psa ještě nemůžeš dokázat a potom je i nebezpečné,aby jsi chodila sama na procházku s velkým psem,na kterého nemáš sílu.Krysařík má navíc tu výhodu,že skoro nic nesežere a mohl by skoro všude s tebou.A když je třeba ,dá se dát do tašky.

trixie*
hodnocení

Děkuji za skvělou odpověď.Víte já sem doma nikdy malé plemeno neměla ale mamce se strašně líbí baseti a mě bígl co myslíte,je bígl vhodný?Je to střední velikosti a myslím že bych ho zvládla,navíc,je moc hezká a rozstomilý.

martinaa*

Bíglové jsou hodně tvrdohlaví a mají s nimi problémy i zkušení pejskaři, takže toho nedoporučuji vůbec. Najdeš zde dost dotazů, když si někdo pořídil bígla a pak s hrůzou zjistil, že ho neposlouchá. Malá plemena typu jork, krysařík nebo podobně se mi osobně vůbec nelíbí, to prostě není pes, ale módní doplněk. Baseti jsou chytří, přítulní, záleží, jak se komu líbí:)

Co takhle Jack Russel? Je pravda, že je hodně živý, temperamentní, pořád někde běhá nebo skáče, potřebuje sportovně založeného pána. Ale!

Neber to špatně, ale většina dětských slibů, jak se budu o pejska sama starat, za chvíli zmizí, jen co děti zjistí, jak je náročné se o psa pořádně postarat. Pak to zbyde na rodičích, dítě je ve škole, odpoledne chce jí za kamarády - a co najednou se psem? Za chvíli budeš slečna, přijdou jiné zájmy, líčení, možná dikotéky apod., a pak se bude o psa starat kdo?

Pouvažuj, není to závazek na rok, dva.

trixie*
hodnocení

Ano.Toho psa sem si našla a zdá se mi oc milí ale už když pomyslim že je malý tak si vzpomenu na chivavu a už mi to přimpomína krysu.Moje kamrádka ma doma tohohle psa a chivavu a když tu chivavu vidím tak ani newm jestli je to pes. :D jednou sem ji málem zašlápla. :D Já sem prostě zvyklá na ty velký psy a když mi dá někdo na starost maláho psa tak si toho ani nevšímám.Beru ještě štěňata která jsou malá ale pak z nich vyroste velký pes.Moc by se mi líbil bulteriér nebo Dandie Dinmont teriér.Zrovna listuju ve psím atlase.

Chci psa - co na to rodiče? #5
trixie*
hodnocení

Tohle je Dandie dinmont teriér

Chci psa - co na to rodiče? #6
susenka*

Jack Russell rozhodně není žádná malá "krysa"! :) Neboj oproti čivavě je větší. A doporučuju ti ho. Pokud chceš menšího pejska a běhat s ním a furt něfco dělat tak je to správná volba, i když je to malé plemeno, tak je staršně hyperaktivní a něco vydrží.

trixie*
hodnocení

NN nic takového netvrdím,já si ho i našla a je docela hezký alíbí se mi.Zrovna listuji v enciklopedii a du se na něj podívat.

hop®

Terezko, pozor, Jack je teriér a bývají to velmi svéhlaví pejsci, na výchovu je dobré mít už nějaké zkušenosti...

martina0*

Já Jacka mám a je to opravdový miláček, hodný, přátelský, akční, dokáže si mě i uhlídat ALE je šíleně tvrdohlavý, když něco nechce udělat tak to prostě neudělá, je ostražitý zvlášť vůči velkým psům i trochu agresivní (dokazuje si, co může a pak to může být i nebezpečné...), zkrátka je potřeba pevná ruka...

Ale jinak to není žádná čivava ani jorkšír, v jeho hlavičce je to přinejmenším doga :D

ladaadal*
hodnocení

0x

Nádherná zvířata, ale na ovinu - vždycky je to jenom pes a na tohle plemeno musíš mít kapku svojí váhy a svalů. Je to mazel, ale když uvidí kočku, jiného psa nebo zajíce - pes je pes a musíš mít občas hodně síly, abys ho přemohla, protože když chytne svojí...může být vycvičený jakkoli, prostě nevidím,neslyším. Je-li ti 11, měla bys začít něčím menším - taky k tomu menšímu líp přemluvíš rodiče.

trixie*
hodnocení

Ano už mi to radil/a uživatel/ka nad vámi :)

mrnousek*
hodnocení

0x

Mě je 12 a už rok škemrám o retrívra či labradora. Možná mě čeká na letošní vánoce! :)

Retrívři jsou kamarádští, přítulní, poslušní a chytří a taky moc krásní. Jestli teda toho psa dostanu tak se dám na Dog-dancig! Super sport! :)

trixie*
hodnocení

Díky za odpověď a vím že tyhle psi jsou krásní ale mě to moc nebere,ale i přes to ti děkuji.

fran
hodnocení

0x

Někrerým psům se takhle vyváří:

svetpejsku.cz/...

Vyměním za naší závodku ihned*smich*

polinek*
hodnocení

0x

já jsem rasista,,,,,,,,,,,,,já jedině čivavu! Je to posvátný pes starých Aztéků,,chudinky jak jim zemřel pán ,,musely s ním do hrobu. Je chytrý,roztomilý, skladný ,dobře hlídá ,málo žere a kousat stejně nesmí..myslím lidi ,,,,,,a dokazovat si svou velikost velkým psem,je snobské .Ono čím menší pán tak si koupí většího psa. Napoleonův komplex,,,,řeší to psem.

Pokud si chci koupit psa na zahradu a mám dům- volím většího ,,ale pokud jsem v bytovce tak psíčka společenského. Nesnesla bych takové velké ho,,do v bytě. Ani hodného Labradora.Ale je to můj názor a je to na každém,o co se bude muset každý den starat.

trixie*
hodnocení

My ydlíme v doně a máme velikou zahradu takže čivava y se nám tam ztratila :D

vojtazanda*
hodnocení

0x

Svého psa proč ne, ale velkého švýcara vážně nedoporučuju!

Když už, tak třeba Berňáka- to je takovej ňoumes bojácnej, ale švýcara fakt ne. Oni mají povahu dost kompllikovanou a tvrdou. Mám teď svého prvního švýcaráka (předtím jsem měl bulíky, Cane Corso, i zlatýho retrievera) a švýcar je prostě rotweiler převlečenej za Berňáka.

Na druhou stranu, jestli jsi zvyklá na N dogy, tak je malej pes-krysa nesmysl. Velcí by ho akorát zašlápli.

myse*

a nechceš štěňátko?

máma chodský pes a táta neznámý...

Chci psa - co na to rodiče? #7
trixie*
hodnocení

Ty jsou opravdu moc kouzelné ale myslím že by mi to mamka nedovolila,ale i přes to děkuji :)

doplněno 15.07.12 00:34:

Moc se omlouvám za chyby,asi už trochu pozdě :D ,ale blbnul mi notebook a já nechci aby ste si mysleli že v 11i letech píšu tak hrozně :D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]