Nejste přihlášen/a.
3x denne je dle meho nazoru dostacujici...uz jsme taky s pejskem presli kde jakou masticku! Jde o to, že jestli nema treba pejsek snizenou tvorbu slz(Keratoconjunctivitis sicca), obdobně jako třeba u člověka, to by se mu mohl zánět i vracet. Jsou na to i testy, dělá je veterinář. Můj pejsek to má a je třeba mu tudiž kapat nejlépe neustále umělé slzy (hypromelóza nebo jiné). Přeji brzké uzdravení a ještě jednou ohledně těch boulí, může to být opravdu jenom tuk...ale radeji vysetrit a nepodcenit, držím pěsti!
A když řikáte, že pejsek všechny pokousal, upně Vám rozumím, stalo se nám to samé. Je to znak, že pejska něco trápí, od té doby co má problémy s očima tak se nám také změnil...zkuste poprosit veterinářa o uspání a nebojte se toho, taky jsme měli obavy ale vše dobře dopadne!
Každopádně co nejrychleji na veterinu a nechat udělat pořádné vyšetření .Zánět v oku bolí! je to jak kdybyste měla neřetržitě v oku hrst písku.Budete tam s ním muset dojít sama, má strach a bolí ho to, tak se brání. Ty boule a únava nevěstí nic dobrého, může to také být nějaký zánět v těle . Chce to veterináře .
doplněno 27.12.12 19:30:Kýchání , dušení a únava - mohl by to být tkz. psí kašel , Je to přenosné a virové. Nedávno to řádilo u nás a psi dost trpěli . Je na to očkování a antibiotika
Můj pes měl taky zanet oci, je treba neustale zvlhcovat...muze to byt syndrom sucheho oka a to uz nevylecite...jinac ohledne te boule...muze to byt i tuk...to se objevilo i memu pejskovi jednu bouli jsme operativne vyndali...po case se objevila dalsi (na jinem miste) od dvou veterinaru nam bylo narizeno pozorovat a pokud se nebude zvetsovat tak je vse v poradku...ale radeji to nepodcenujte!
Děkuji za odpověd! A když tedy neustále zvlčovat tak můžu mu dát ten framykoin i vicekrat denne nez 3x?
Řekl bych, že ten první veterinář možná dobře poznal zánět, jen ho podcenil. Boule na krku by mohla být od toho, jsou tam nějaké ty uzliny, které při zánětu zduří. Rozhodně už ale je ten zánět hodně silný, takže neotálet a co nejdřív k doktorovi, mastička to nespraví. Zajistit psa košíkem a při ošetřování ho dobře držet. Veterinář by podle neklidnosti psa měl sám navrhnout přispání (nemusí se uspávat úplně, stačí částečně), je-li třeba. Kdyby nenavrhnul a pes nebyl k udržení, navrhněte přispání vy.
zdravím, měla jsem stejný problém v tom krku u svého psa. nedejte se obalamutit veterinářem...na to oko poproste veta nebo v lékarně nějaké kapky na zánět..a v tom krku...podivejte se psovi pod jazyk jestli tam taky nemá bouličku...z 70% to bývá zánět slinné žlázy, která psa nebolí, jen ho obtěžuje.Vzniká ucpáním žlázky a docel rychle roste. To se musí chirurgicky odstranit. To samé může být i v tom očku - zánět slzné žlázy. Doporučuju před jakýmkoliv blázněním odbrat u veta vzorky a zjistit jakého to je původu. a až poté situaci řešit.
doplněno 01.01.13 23:55:Ještě jednou jsem zkoumala fotku...hádám, že je to čivava nebo něco podobného...To že někoho pokousalo? psa prostě na veterině chyťte dva lidi a vůbec se s tím nepárejte...malé dítě předci taky u doktora neusáváte, když se mu doktor kouká do krku ne? Já mám českosloveského vlčáka, labradorku, yorkšíra a prostě je čapnu a žádný jakýpak copak...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.