Nejste přihlášen/a.
dobrý den, máme doma morče, normálně mu dáváme zrní, salát, mrkev atd. ale on má pořád hlad, pořád kouse domeček (není to tím, že si brousí zuby, má takovou tyčinku) a pořád píska atd. už nevím co s ním! pomoooc děkuji za odpověď
morče má rychlý metabolismus může jíst stále a stále vyměšuje a to že píská to morčata dělají -stačí mu zvuky, které už zná a ví že třeba něco dostane, tím na sebe upozorňuje a klec nám také stale okusovalo jakmile jsem zavřela dvířka - to byl rachot , dvířka otevřená se mu líbila, i když třeba jen leželo na seně a pozorovalo okolí mělo pocit, že může kdykoliv vyběhnout a proskotačit se
takže to co dělá není nic nepřirozeného , je dobré aby mělo také stále v pitítku čerstvou vodu
morče musí mít seno neustále k dispozici a vodu samozřejmě, to je základ jídelníčku. důležitý je vitamín C, buď v zelenině, teď trávě, nebo se různě dodává třeba do pití.
seno je pro něj důležité na peristaltiku střev a obrušování zubů. chléb nepomáhá, k zadním zubům se dostává už jen kaše a ta zas může v morčeti nabobtnat... senem si mimo jiné morče samo prokládá nadýmavou stravu a snižuje tak riziko smrtelného nafouknutí. zrní taky není příliš vhodné, spíš jako občasný pamlsek, protože po něm morče tloustne a orgány mu zarůstají tukem, může dostat i infarkt.
seno a voda je základ! další se dá pohodlně nastudovat pomocí strýčka gůgla
Není pomoci :D Morče je bezedné žroutisko. Mám doma teď čtyrletého morčičáka a za dobu jeho života se mi jen velmi zřídka povedlo ho nacpat tak, že už nechtěl :D Dnes jsem mu ze zahrady dvakrát přinesla plnou hrst pampeliškových listů, k tomu dostal dva špalíky okurky, trochu mrkvové natě, kus jablíčka a jednou jsem mu doplňovala mističku se zrním. Plus má u klece seníček. A má dost? Ne, za půl hodiny je čas na večeři, už to vidím Nejlépe je, když ho beru na zahradu s sebou - šoupnu ho na celý den do ohrádky a nechám ho, ať se pase po libosti. To jsme pak spokojení oba dva
Samozřejmě seno a vodu musí mít morče k dispozici denně, dvakrát týdně nestačí. Morče má trávicí soustavu uzpůsobenou pro stálý (prakticky nepřetržitý ) příjem potravy a seno je základem morčecího jídelníčku. Pořiďte morčeti na klec jesličky a doplňujte mu seno nebo trávu každý den.
dobrý den,chováme morčata jak venku v králikárně, tak doma v akvárku, tak také krom těch vitamínků co jim také dáváme,jim ještě také dáváme sušený chleba jako králikům,někdy i namočený,když dáte ten suchý tak dá chvíli pokoj.A jinak nechybí mu/jí/kamarád?Máme je všude spíš pospolu,taky pískají ale ne zas tolik,jak píšete.U nás hlavně pískají,když si hrají na honěnou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.