Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Soužití psa a týdenních koťátek.

Od: srnajka* odpovědí: 6 změna:
Dobrý den, mám roční fenku jorkšíra a bojím se co udělá s týdenními koťaty, až je najde v kočičím pelíšku pod postelí. Mám kočku i s koťaty nadále izolovat ( což se jí nelíbí ), nebo si poradí sama? Bojím se, že koťata odnese a pes se na ně dostane. Nemohu být s nimi pořád. Děkuji za odpověď. Jana
doplněno 25.05.12 14:12:

*palec* Děkuji za všechny odpovědi. Prozatím jsem nechala kočku i s koťaty v ložnici a do dveří jsem dala desku, kterou přeleze kočka i pes, ale pes dostal pokyn, že tam nesmí a ZATÍM to respektuje. Jsem však doma a hlídám... *jasne*

doplněno 25.05.12 14:14:

odkaz na video čerstvě narozených koťat:

teď už mají týden

doplněno 25.05.12 14:30:

video kojící kočky:

doplněno 27.05.12 11:16: Dnes mají koťata 8 dnů. V noci si je kočka přenesla do skříňky na ručníky. Pes spal v přízemí v pelíšku, takže si zatím myslím ničeho nevšiml. Stále jsou odděleně i když kočka už může chodit všude. Je hrozně hubená a žere za 7. Zatím všech 6 koťat je ok. Posílám dnešní fotku.

Soužití psa a týdenních koťátek.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pb®
hodnocení

1x

Znam pripad z chovatelske stanice, kdy jorksirka, mimochodem velmi malicka vzrustem, opakovane nekolik vrhu kotat utahala. Proste se ji kotatka tak libila a porad je tahala, az to kotata neprezila.

hodnocení

0x

Dobrý den. Jestli žije pejsek a kočička ve společné domácnosti, tak nic. Nechte pejska za vaší přítomnosti, ať kočičku najde. Uvidíte sám, jak bude kočička reagovat. Jak by začala kočička mít o koťátka strach, tak by je začala přenášet jinam.

U našich sousedů je živo. První se narodila čubičce štěňátka, byla doma v košíku, nyní už spí v košíku v garáži, mají 4 týdny. Po dvou týdnech jim slehla kočička a narodila se koťátka. Tak je doma v košíku i s koťátky. Jezevčík, táta štěňat, strčí hlavu do košíku ke kočce a prohlíží si je. Nic jim nedělá, jen se na ně chodí dívat. Kočičce to také nevadí, že tam strká čumák. Oba pejskové a kočička žijí ve společné domácnosti.

hodnocení

0x

Já si myslím, že se nstane vůbec nic. Pár chvilek bude trvat, než si to kočka s pejskem vyříkají a než zjistí co mohou a co ten druhý už nedovolí. Nechejte je, pod dozorem, kdyby šlo do tuhého, ať si to srovnají sami. Jestliže jim do toho budete brzy mluvit, oba to nezjistí a neřeknou si to. *hej*Jork není lev, který sežere cizí mláďata. Fenečka už vůbec ne. Je nakonec docela možné, že bude koťátka hlídat, když mamka nebude doma. Nebojte se, to bude dobré.

hodnocení

0x

Yorkšír...pes...pejsek...mini pejsek...

V tomto případě bych se spíše bál, že koťata ublíží psovi než naopak...

Pokud nemá problém s kočkou, pak si pravděpodobně zvykne i na koťata...

Ne každý pes je nepřítel koček.., zvláště těch co bere "za vlastní"...

hodnocení

0x

Manželovi rodiče vždycky měli kočky a psa. Zvířata spolu spala, žrala, hrála si a občas pes kočky šikanoval (třeba na kočku šlápl a stál na ní, přičemž jí špičkami předních zubů okusoval srst na zádech, až měla lysinu, ale nikdy jí neublížil; kočka řvala, my jsme psa odehnali a kočka čekala na místě, až na ni zase šlápne

doplněno 25.05.12 23:01:

A když měla koťata, pes byl nesmírně pozorný, opatrný a něžný. Starostlivě ji olizoval a vypadalo to, že hlídá, aby se kočce ani koťatům nic nestalo. Až koťata povyrostla, zase po kočce šlapal, ale nikdy, když čekala nebo měla čerstvá koťata.

hodnocení

0x

Tazatelka, napište jak se jim všem daří! Jak to zvládají? Jsem zvědavá :D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]