Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, zajímalo by mne, jak velký mám koupit obojek pro štěně ovčáka starého 3 měsíce?
Dobrý den. Tři měsíce, to už je pěkný cvalda, ale obojek kupte normální, protože vám poroste a teprve až bude větší, tak budete potřebovat bytelný široký kožený obojek.
doplněno 24.05.12 06:27:Takhle vypadal obojek, co nosil náš ovčák, když byl velký. Jen žádné nýty, ty se mohou vytrhnout, když pes zabere.
My máme obojek bez zapínání. Je dělaný tak, že se musí nasunout přes hlavu a pak teprve stáhnout na správnou velikost sponou. Má tu výhodu, že jsme ho dali ve 4 měsících a pak už jen povolovali dle potřeby - je dostatečně dlouhý a zároveň se dá hodně zmenčit, takže obsáhne věk od štěněte po dospělost. Navíc nemá nic ostrého, takže ani při zestárnutí nebude moci psovi ublížit.
Doporučuji koupit KVALITNÍ a ne žádný od vietnamců, protože některé pejsky nekvalitní materiály svědí a nedělá tto dobře
pokud chce páskový, doporučila bych tento:
mám ho pro svého již 5ti letého ovčáka a už ho máme rok a drží, výhodou je, že se dá dělka prodloužit i zkrátit
ale dejte si pozor i obojky kvalitních značek nemusí být vhodné, jako např. tento
prostě pokud chcete páskový neměl by mít kroužek za přeskou, protže veškerý tlak jde na přesku a ta upne
vhodné jsou takové, kde se očko provlíká (1. obrázek)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.