Nejste přihlášen/a.
Dobrý den chci se zeptat jestli je normální mít kluka jorkšírka 7 měsíců a má 2,3 kg a 22 cm není moc malý a myslíte že ještě vyroste já jsem si myslela že poroste až do 12 měsíce právě že nechci aby byl tzv. mini jorkšír
Každý pes vyroste tak, jak má dáno v genech. Před několika lety jsme kupovali dva yorkšírky - sourozence... naše fenka má cca 2.5 kilo a kolem 20 cm... její bráška, kterého mají naši má lehce přes 1 kilo a výšku tak 15 cm.
Žádný mini jorkšír neexistuje... je to jen chovatelská finta na naivní zákazníky.
Co se týká Vašeho dotazu... co se týká výšky, tak už by moc růst neměl (tělesná charakteristika plemene uvádí 20 - 24 cm), maximálně by mohl něco přibrat (charakteristika uvádí max do 3.1 kg). Ideální váha je 1.8 - 2.8 kg.
U jorků nikdo nikdy neví. Ještě tak, když jsou od dobrého chovatele a s dobrými předky v papírech Průkazu původu. Tam je to víceméně dáno a je to dohledatelné. Jakmile máte pejska bez papírů, vůbec nikdo neví, jak vypadala prababička z matčiny strany a jak prapradědeček z otcovy strany. A také se můžete těšit na to, jak bude vypadat v barvě. Nemá u kořínků chlupů na hlavičce světlou barvu? A v kožíšku světlé odrosty? :DJá jsem kupovala černou s čeveným, psinečku Dorotku. Chovatelka říkala, že tatínek je malinký a maminka kapku větší. Dorotka je dnes úplná blondýnka, a má něco málo přes 4 kg. Ale veta známe jen z návštěv při očkování. Teď budemem muset zajít vyčistit zuby ultrazvukem.:D Váš pejsek se snad ještě 1 cm vytáhne, barevně se projeví snad až do dvou let. Je to taková hezká hádanka. Krásná, milovaná, naše
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.