Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ptáci na parapetu - jak se jich zbavit

Od: lojic odpovědí: 19 změna:

Každé ráno když se začíná rozednívat (cca kolem 4) přilétne na parapet nějaký ptáček a šíleně hlasitým způsobem si tam prozpěvuje. Opravdu to není pěkný vstávat každé ráno ve 4. Jak co nejjednodušeji udělat to aby tam nelétal

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

1x

Hrotový nebo síťový zábranný systém...

Např.: holubi.kvbgroup.cz/...

doplněno 22.05.12 12:42:

CDčka, která taky pomáhají, bych nechal jejich ´vyvěsitele´ sníst! Mám jich v dohledu několik desítek a už jsem vážně uvažoval o vzduchovce a střelbě na zavěšené cíle... Prasátka zatracený!

askmenow*
hodnocení

1x

Větrník, CDčka jen pokud poti vám nemá okna nikdo jiný. Za tenhle spásný nápad půlky sídliště bych občas dávala pěstí (obrazně řečeno), když je doopravdy slunečno a trošku větřík a mě do okna hází prasátka 20 CDček a já musím, místo abych si nechala proslunit byt, zatáhnout žaluzie :D

doplněno 22.05.12 12:30:

Ještě jsem u známých viděla nastříhané igelity a popelník. Tam se tedy jednalo o balkon - na všechny ostatní sedají holubi, na ten, kde tito lidé kouří a nechávají popelník, nikoli. Ale možná je to náhoda.

Pokud se s ptáčkem nedá nějak rozumně domluvit, aby toho tak po ránu nechal:), asi by stačily jen pásky z alobalu, jsou míň agresivní než CD. Na sídlišti je to opravdu hrůza.

doplněno 22.05.12 13:02:

Ta cédéčka se opravdu hodí spíš někam na pole, ale určitě ne do města a na sídliště.

hm*
hodnocení

1x

Safra a co takhle mít radost z toho, že zpívá zrovna u vás. Sice třeba probudí, ale zas můžeš mít radost, že ještě tou dobou nemusíš vstávat. A ptáčci většinou zpívají krásně. Musíš se ale pozorně zaposlouchat do detailů a ne ho přehlížet jako všudypřítomný hluk. A až budeš mít ve stáří slabý sluch, budeš mít aspoň na co vzpomínat, až uvidíš ptáčka otvírat zobáček. Řekneš si: i ty jeden křiklounku, zrovna takhle mě v mládí jeden každé ráno budíval, kde jsou ty časy.

lojzic
hodnocení

rada nad zlato :D :D :D

ladaadal*
hodnocení

1x

Lojziku, alespoň se zasměješ, než vyzkoušíš všechny ty možnosti. Taky by šlo koupit si brokovnici, ale to by krom ptáků mohly zmizet taky tabulky z oken.

Jinak, co si upravit pracovní dobu? Já vstávám ve 4 už nějakých 10 let a před tím jsem vstával 7let ve 3 - to bych toho ptáka mohl ještě budit*smich*. A víš, že ranní ptáče...*smich*. Budeš mít o to delší den*hi*

doplněno 23.05.12 13:28:

Ajo, to mě nenapadlo. Jak by asi zněl v ulici výstřel z brokovnice ve 4 ráno? Toho by si asi sousedi všimli spíš, než skřehotu nějakého opeřence*smich*

lojzic

no asi by si všimli :D :D :D

Poslední, co mne ještě napadlo, je - přestěhovat se a nebo změnit dispozice bytu tak, aby ložnice byla někde jinde a pták zpíval třeba na parapetu v kuchyni.

jerry, to je nejlepší nápad. Líbí se mi úplně nejvíce :D*smich**haha*

poiu*
hodnocení

0x

Zkuste k parapetu pověsit CD nebo nainstalovat umělého krkavce, nedávno jsem ho viděl v KIK za 80 Kč. Už jsem ho chtěl koupit, protože nás zase obtěžují holubi, ale co jsem dal CD, tak už nesedají...

P. S. Poslední dny pozdě večer nám pod okny na dvoře šíleně řvou straky. *smich*

fran
hodnocení

0x

V srpnu ptáci přestávají zpívat. Do té doby: Na parapet přivažte barevně výrazného plyšáka - strašáka. Také točící se větrník by pomohl, pokud častěji ráno vane okolo okna...

ladaadal*
hodnocení

0x

Já mám na břečťanu dvě CDčka na celou zeď a od té doby tam nesedne ani ptáček.

n
hodnocení

0x

nalepte si na okno siluetu dravce. Stoji par korun a mate po problemu.

hodnocení

0x

Dobrý den. Zpívání ptáčka. Budete mít někde poblíž, ve stromě, nebo v nějaké škvíře, jeho hnízdečko. Proto vám zpívá, na parapetu. Páska alobalu, který se jednou stranou, přilepí na hranu okna, bude bohatě odrážet všechny odlesky a ptáček si sedne jinam. Jestli máte vedle okna hned strom, kde má hnízdo, tak vám to asi moc nepomůže, sedne na větvičku a bude zpívat. Možná máte na parapetu květiny, dejte do květin větrník. Jen můj názor.

lojzic
hodnocení

ok něco vyzkouším ... CD už byla vyzkoušena (položené) a nezbralo to :D

ladaadal*
hodnocení

0x

To CD nesmí být položené. Musí viset na niti, aby se v průvano hejbalo a blikalo, Ten alobal by taky mohl zabrat. Nebo vytáhni dráty ze zásuvky a připoj na parapet z každé strany jeden *smich*.

lojzic
hodnocení

no dráty to už je konstruktivní nápad :D :D :D

To už by tam mohl být nějaký automaticky spouštěný samostříl...;)

Upřímně řečeno, zase je lepší, když by ve čtyři ráno budil zpěv ptáčka, než zpěv nepřizpůsobivých občanů, vracejících se ve čtyři ráno z heren a restaurací.

lojzic

což to je pravda

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]