Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co dělat když štěňátko kouše a vrčí

Od: saranova* odpovědí: 12 změna:

Potřebovaa bych poradit se štěňátkem...Před pár dny jsem si domů přivezla štěňátko německého boxera -6 týdnů můj první pes.. ze začátku byla docela plachá ne moc mazlivá ale přisuzovala jsem to tomu že je v novém prostředí s novými lidmi...během prvních dvou dnů sme ji naučili že po spana jidl se jde ven udělat loužička za odměnu dostala piškotek dokonce když se ji chtělo učili jsme se za odměnu povel ke mně který až na vyjmečné situace zvládala a hlavně zvládat chtěla.. jenže čím víc se otrkala tím je to horší přeatala na to reagovat vysloveně mě ignoruje, když řeknu fuj aby neokusovala stromky tak už ji top taky nezajima a po jidle schvalne rychle utece nekam do vedlejsiho pokoje a udela tam louzicku driv nez ji stihnu zavolat ven..do toho všeho nas neustale kouse nejdriv to bylo jen do rukou v ramci hry ale ted i do nohou takovym zpusobem ze nemuzu prejit zahradu abych ji nezaslapla a v poradku se bez zraneni dostala do ezpeci.. nekdy se rozdivoci tak ze ji neni mozne nijak zastavit( kdyz ji necham na zahrade samotnou a jdu pryc zacne okusovat a skrabat na dvere a kdyz ji clovek pusti zacne kousat zas nebo si vyleje vodu) nechci ji fyzicky trestat ale kdyz ji okriknu nereaguje zkousela jsem ignoraci ale to nejde kdyz mi ublizuje! parkra sem ji musela vzit hlavu od nohou protoze by mi byla ublizila..

Bojim se ze je to moje vina protoze se s ni porad mazlim a chci s i s ni hrat aby nebyla smutna ze je bez maminky a sourozencu navic pritel ji zacal ucit pretahovani s plysakem ...muze to byt ten duvod? dava nam najevo svou nadrazenost nebo je to jen stenatko co nevi kdy prestat a casem z toho vyroste?

to curani naschval me opravdu stve protoze vim ze to dela zamerne .. chci mit autoritu a bojim se ze se svym chovanim o ni pripravuji

Dekuji za rady

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

neumelka
hodnocení

0x

Dobrý večer . Je důležité, jak si s pejskem hrajete, co si štěňátko může dovolit... Přetahování o plyšáka je super hra, kdy je pes v kontaktu s páníčkem, v tom chybu nevidím, nám na cvičáku říklai, že je naopak dobře, když se pes učí od malička přetahovat(pozor na zoubky). Páníček by ho ale měl také naučit, aby hračku pustil.

Pokud nezareaguje na jakýkoliv povel, neopakujte ho, radši za štěnísem dojděte a opravte ho, nebo ho zkuste nalákat na plyšáka, nebo pamlsek.

O těch loužičkách: Hned jakmile dopapá jí čapněte a odneste ven, pokud totiž nereaguje na přivolání, může se vám tahle štěněčí neposlušnost později vymstít.

A ke kousání: Jakmile náš nás pes chtěl kousat do nohou, rozjel se a na nic nereagoval, vzali jsme ho za kožich a drželi nad zemí, dokud se neuklidnilo.

A na závěr: Je to prcek, bude to na vás zkoušet, co může, co nemůže. A hlavně chválit :)

neumelka
hodnocení

0x

Omlouvám se za pravopis...už mi to dnes nějak nemyslí:D

hodnocení

0x

Dobrý den. Každé malé štěně, první kouše, vše co se dá i nedá. Štěňátko musíte hned od začátku mít k tomu, že kousat nesmí. Zoubky jsou ostré a nechtíc, by vás mohl zranit. Jakmile vás štěně chce kousnout, hned ho plácněte přes čumáček, ( s citem, takovému štěňátku, stačí málo, ale musí být přísný hlas) hlasem přísným, nesmíš. Musíte rozlišit, zda si se psem hrajete, nebo zda mu něco přikazujete. Pejsek bude ještě dlouho v zahradě okusovat keře, nebo stromky, to záleží na tom, jakou bude mít zábavu. Některým psům to trvá dost dlouho a zničí hodně malých keřů, nebo stromků, než dospějí a uklidní se. Jestli bude štěňátko doma, musíte mu udělat místečko, nejlépe v chodbě u dveří, kde bude mít svůj koutek, nějaké vaše staré kalhoty, nebo vestu, kde vás bude cítit. Misku s vodou a jídlem. Také mu toto místečko, musíte zahradit, aby si nemohl lítat, po celém bytě, kdy chce. Čůrání doma. Choďte s ním co nejvíc venku, stačí krátké procházky, aby se vyčůral. Ještě nějaký čas, bude trvat, než se pejsek odnaučí doma čůrat. Autoritu získáte jen tak, že jí budete sama dodržovat. Jak začne doma něco okusovat, kategoricky dostane po čumáčku, nesmíš. Když ho něco chcete učit, jen chvilku, aby to štěně bavilo, pak musí dostat odměnu. Po chvilce, cvičení můžete zase opakovat. Používejte přísný hlas, když dělá něco špatně, příjemný hlas, když se mazlíte. Musíte vědět, že máte doma malé miminko, všechno se učí, se vším se seznamuje, poznává, to je vaše štěňátko. Mějte trpělivost, vše se naučí.

saranova*
hodnocení

Uz jsem ji parkrat musela capnout a odstrcit od nohou nebo stromku (nektere maji jehlici a tak se bojim aby se nezadavila ) nekolikrat jsem ji chytla ca cumak podivala se ji do oci a rekla nesmis nebo fuj jenz v tu chvili se rozdivoci zacne vrcet stekat ... v diskuzi jsem cetla ze kdyz stenatko vrci tak se vlastne boji ..mne ale prijde ze i chce hrat na LOV a nechape ze toboli a pak se vzteka ze nespolupracuji kdyz ji utecu aby vedela ze takhle se hrat nechci zadcne delat vse co nesmi .. Uvedomuji si ze mam doma budouciho velkeho temperamentniho psa a nechci nic zanedbat a zase nic prehnat aby se me nebala.. Mrzi me ze jak sme zacaly delat pokroky rozkoukala se a ted je dulezita a ignoruje .. dougfam ze je to jen stenecim vekem a vyroste z toho

saranova*
hodnocení

Co se tyka toho curani krasne nam to slo vedela ze po probuzeni se jde ven udela se louzicka a bude hra a tak sla ted nevim co se stalo snad sem neco nepokazila ja (pretrenovani) ale nekdy po jidle utece pryc a honem rychle se tam vycura nebo jde ven chodime hrajem si ona se vycura dostane pamlsek po chvilce jde ke dverim a zacne skrabat tak si myslim ze je unavena chce jit do peliskua le ta mrska se jde schovat a udela nekde louzicku a ja nevim jak ragovat reknu FUJ nebo CO TO JE TO SE DELA? ale nevim co ji k tomu vede a trpai me to kdyz to tak hezky umela ..MAme dum se zahradou pohybu ma dostatek i mista..Ona se jde vyslovene vycurat dovnitr...

hodnocení

0x

Jak psa vychovávat. Při výchově štěněte je potřeba se zamyslet, jak bude reagovat štěně, na naše tresty. Příklad, když štěně chytneme za kůži a držíme ho ve vzduchu, jako trest. Tady jsem našla, na netu, jak psa vychovávat. Úryvek z článku.

Někteří majitelé často používají za trest, hmatu, násilné vytažení psa do výšky. Tak že pes visí za citlivou kůži a celou svou váhou ve vzduchu. Pes je v tomto okamžiku nejen smrtelně ohrožen, ale zároveň mu to působí nesmírnou bolest. Představte si psa s váhou 12 kg, který visí jen za kousek kůže na vlastním krku. To je stejné, jako bychom pověsili dospělého člověka za jednu ruku. Bylo by to příjemné? A co to udělá s důvěrou psa ke svému pánečkovi?! To si každý domyslí sám. Pes vás ¨přece miluje a plně vám důvěřuje, tak proč ho takto týrat, smrtelně ohrožovat a ponižovat ...

cavalier-psisvet.cz/...

neumelka

Dobrý den, já to myslela u štěňat. Jako malé je štěně nošeno svou matkou také za kůži na krku. Samozřejmě nezvedat psa dva metry nad zem jen lehce přizvednout(právě jako matka). Vůbec se nechci hádat, je to náš způsob výchovy a zabíral. Na psovi to nenechalo následky, nebojí se nás a plně nám věří. Netvrdím, že moje výchova byla vždy správná, ale u některých psů plácnutí po zadku a přísné slovo prostě nepomůže.

saranova*
hodnocení

Za kuzi bych netahala ... snazim se byt prisna ale zaroven vymezovat cas na hru .. dodrzovat harmonogram dne aby dostavala pravidelne jidlo po jidle se jde ven potom se hrajeme a tim se unavime a jdeme spat.. vzbudime se jdeme ven curat trosku se pohrajem aby nam vyhladlo a tak dokola ..v ramci hry se snazim ucit nove povely kdyz reaguje pochvalim a odmenim kdyz nereaguje necham ji byt a treba poodejdu..nekdy to pomuze nekdy ani o pochvalu nestoji a po louzicce se nenecha ani odmenit a jde pryc..Mozna to moc resim a mela bych tomu nechat volnejsi prubeh ale mam strach at z ni neni nerizena strela ..na druhou stranu radsi kolikrat zvolim odchod nebo ignoraci nez trest ..nejdulezitejsi pro me je abych neco neprehnala a neztratila jeji duveru..

hodnocení

0x

Pochopila jsem dobře, že máte doma jen chvíli asi tříměsíční štěně? To je jakobyste měla mladší batole. Nerozumí slovům, nerozumí tónu hlasu, nefungují držáky, spojení mozek-močový měchýř. Jen taktak pozná svoje jméno. Je to moc malé mimino. *jasne* Chce to klid a čas, dokud nezačnete psíkovi rozumět a dokud nezačne on rozumět vám. Táhání a kousání v tomto věku je správné. Nechávejte ho vyhrát, nechávejte mu hadr, o který jste se táhali. Poroste mu sebevědomí a pak nebude vyskakovat a dokazovat, že on je největší a nejsilnější. Napoleon. A nebude kousat ze strachu, ale proto, že je to nutnost.*jasne* A než vyroste, čtěte všechny psí weby a servery a všecky rady a všecky zkušenosti. Zadejte do vyhledávače u strejdy Gůgla otáku na výchovu štěněte, mladého psa a čtěte a čtěte. A až příjde čas, aplikujte a poučte se ze zkušeností ostatních. A choďte nakukovat na cvičák, ze začátku bez psa. *palec*Toto si uložte a občas nakoukněte do oddílu, který zrovna řešíte. kynologickyklubmosnov.wz./... ;)

saranova*
hodnocení

Mame doma 7 tydeni stenatko chapu ze je malinka a vsechno zkousi a okusuje stromky uz jsem ji prenechala a neresim to snad se nezadavi triskou nebo jehlicim ale to kousani je silene neni to jen okusovani zakousne se a nepusti vrci a steka a clovek se boji udelat krok aby ji neublizil .. Napriklad dnes jsme zacali v novem duchu trpelive vzala jsem si ponauceni z minulých článků (prošla jsem už mnoho diskuzi) .. Ucily jsme se povel nesmis ,ke mne a misto kazdy den s piskotkem vstepujeme a docela to zvlada na to kolik ji je ikdyz zatim spis jen kvuli tomu piskotku ...K dnesnimu dni -osvedcily se mi Vase rady byla jsem trpeliva kdyz me pri hre zacala kousat a videla jsem ze zacina divocit dala jsem ji do pusy hracku a kdyz ji scvakla pochvalila jsem ji kdyz zacala utocit rekla jsem nesmis tak dokola asi 4x po 5 minutach a slo ji to krasne kdyz se pak priblizila k noze rekla jsem nesmis ani se ji nedotkla navic jsem se k ni snazila chovat jako autorita nic nemela zadarmo zadny lozeni po sedacce atd..k veceru prisla poprosit kdyz jsem lezela venku na lehatku tak sem si ji vzala na klina ona spokojene usnula ..ale problem nastal kdyz prisla domu moje mama prisla ji vroucne ji privit a atpak uz byla jako vymenena vsechno co se dnes naucila jakoby zapomnela vycurala se vevnitr a zacala kousat vrcela a nebyla k zastaveni nepomohlo ani ignorovani musela jsem ji zavrit do pokoje abychom se mohly v klidu naveceret .. na cez nasledovala msta v podobe rozlite misky z vodou louzicky a na plysakovi se vyradila jako mala bestie . sla jsem za ni a chtela po ni jedno uposlechnuti povelu abych ji jako za odmenu mohla pustit ven cehoz jsem se nedockala ..ted zas spokojene lezi u mych nohou jako by se nic nedelo..

Neverim tomu ze si neuvedomuje co dela je to maly citovy vyderac ale nevzdam to zitra zapacujeme znova mrzi me ze moje prace prijde vnivec jakmile se objevi dalsi clen rodiny protoze cely den byla jak milius a ja pak musim delat veci ktere bych nedelala jako je krik a izolace (ikdyz jen na par minut) ale kdyz to neskutecne boli a bojim se ze ji jednou zaslapnu :((

saranova*
hodnocení

kdyby tahala a okusovala tak to neresim ale ona se zakousne a zacne skubat trhat cloumat je to dost bolestive

kinzig

Dobrý večer,

odchovala jsem nějaká ta štěňátka, některá byla doma i do tří měsíců, tak vím velmi dobře, co jsou v tom věku zuby - lépe řečeno jehličky. Neuznávám fyzické trestání psů, ale zamezit rychle kousání bylo třeba, Mě se osvědčilo vzít čistou prázdnou lahev s mechanickým rozprašovačem, naplnit vodou a jakmile to některý záškodník zkusil, cákla jsem mu fofrem do ksichtíku. Nic se jim nestane, jen se leknou, občas ještě později znovu zkusí, ale většinou dají pokoj.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]