Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co se může na vořiškiádě?

Od: manasek* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,
chystám se se svým psem na vořiškiádu, a i přesto, že už to není štěně je pořád roztěkaný. Proto nevím, zda můžu i na vořiškiádě používat pamlsky? Dále se chci zeptat, zda je možné někoho vyloučit. Můj pes není zrovna nejvzornější, co se týče jiných psů, a tak budu mít plně otevřené oči, ale potkala sem již některé majitele psů, kteří nedbali mého varování, ať nevedou jejich psa k mému a vznikly z toho nepěkné situace..
A ještě poslední otázka.. Jak je to s ukazováním zubů na vořiškiádách, popřípadně se zkoušením sestouplostí varlat? :D
Předem děkuji za odpovědi :)

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

haninka*
hodnocení

2x

Dobrý den, včera jsme byli s Maxíkem poprvé na voříškiádě. Bylo to ve Zdibech u Prahy. Je to můj první pes, tudíž jsme neměli žádné zkušenosti. Myslím, že je to všude skoro stejné. Všichni na vodítku, sbírat hovínka!, na voříškiádu ale to asi ani na jinou výstavu nesmějí háravé feny, feny ve vysokém stupni březosti a agresívní psi. Nezapomenout očkovací p,růkaz. Vzít si s sebou deku, trvá to dost dlouho a pochybuji, že v areálu budou mít židle :), my deku málem zapoměli. Taky vzít misku na vodu. Ale Vy asi zkušenosti máte, ne? Nevím. Ať to neprodlužuju: zuby ani varlata nám neprohlíželi, normálně jsme se prošli, pak popoběhli a bylo hotovo. Taky říkali, ať používáme pamlsky jako na jiných výstavách, což nám bylo jasné jak... když jsme byli na první. Bylo to hezké ač jsme nic nevyhráli, ale na soutěži v aportu jsme byli druzí. Můžu se zeptat kam jedete?

manasek*
hodnocení

My taky nemáme zkušenosti s takovýmto druhem akcí, i proto se toho děsím.. Jinak, chápu, že na akci nesmějí agresivní psi, ale někteří lidé si myslí, že je zábava pouštět svého zaručeně neagresivního ovčáka k mému 50ti kilovému psovi, který ostatní psy zrovna nemiluje, ale dokud u nich není, tak je v pohodě..
Jinak děkuju za odpověď, odpověděla jste mi asi na všechno, teď jen doufat, že u nás to bude alespoň podobné :). Mohu se ještě zeptat, zda jste měli zahrnuté zdolání překážkové dráhy na čas, popřípadně jestli jste běhali na vodítku nebo bez?
Gratuluji ke krásnému aportu.
My jdeme v sobotu do Svinova v Ostravě.

haninka*

Žádné překážky tam nebyly. Jenom to projití a popoběhnutí v kruhu. Pak jsme se mohli dobrovolně přihlásit na doprovodné soutěže, tam bylo: podoba pán a pes, pes šikula (ale to bylo poslední a to jsme nestihli) a pak aportér. Bylo přihlášných 90 psů a za celý den jsem neviděla psa bez vodítka, tzn. všichni dodržovali pravidla, krom aportovací soutěže což je logické. Jen Vám napíšu jak probíhal aport :) : obdélník označený páskou cca 3 x 2 m a 10 m před obdélníkem startovací čára. Páníček hodí aport do obdélníku a pes který přinese nejdříve vyhrává. Co na tom? ptali se všichni. Pak nám pořadatel řekl, že v obdélníku jsou nastrouhané buřty a krkovice a pak tam ještě nahází piškoty *ee* Aport doneslo 5 psů, z toho 2 do 3,5 sekundy. Takže pozor. Ale sranda úděsná.

manasek*
hodnocení

Uch...*modla* Tak to máte vážně šikovného psa.. můj by skončil u klobásek *smich*. My jsme se měli přihlásit do 3 ze 4dovednostních soutěží.. Je tam aport na čas, zdolání překážkové dráhy na čas, přivolání na čas a poslední, do které jsem raději nešla a to předvedení libovolného kousku se psem, myslím, že popros od mého psa by moc porotu neuspokojilo, možná tak pobavilo. :D

haninka*

No libovolný kousek asi bude něco jako ten pes šikula. My taky nic neumíme krom aportu. A zrovna na ten bych si dala pozor, tam bude nějakej zádrhel, páč každý páníček hází jinak. Já jsem jako bývalá dobrá oštěpařka říkala, že budeme poslední protože nikdo by nehodil dál než já a že to prohrajem na čas, ale zase se předvedem. A vidíte jak to dopadlo. Je to sranda mač, takže za vším hledejte nějakou prču. Jo a vemte si radši ten košík, u nás tam bylo málo velkých psů a než ostatní přišli na to že jsou v pohodě tak nějak blbě koukali, ne tedy blbě ale jaksi ustrašeně. Když se k Maxíkovi který má 8 kg přiblíží tele, tak jsem taky nervní. Tak hodně zdaru.

angelika*
hodnocení

0x

voriškiáda je jedna veľká sranda - pre psíkov aj pre majiteľov.. nie je to nič vážne, ako bežná výstava.. psy sa vyhrajú, zoznámia sa, socializujú a na konci si odnesú prípadne nejaké ceny :) ničoho by som sa nebála a už vôbec by som si z toho nerobila zbytočný stres :)
My sme boli na jednej nedávno v Hostivaři :)
tu sú nejaké fotky pre predstavu

doplněno 20.05.12 21:28:

doplním.. prihlásili sme sa tiež do šikulky - ukázali sme chôdzu u nohy, cúvanie, úklon a výskok do náruče.. pes bol spokojný, všetci nám zaťapkali a šli sme, niektorí ukázali ako šikovnosť aport, iní prvky z DD, poniektorým sa nechcelo po celom dni nič, tak sa len prešli okolo.. naozaj sa netreba ničoho báť , vořiškiády sú pre zábavu :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]