Nejste přihlášen/a.
Dobry den,zajimalo by me kolik tak muze stat treba jehne na chov.Klidne bych se spokojila bez PP?ale tezko shanim opravdu cistokrevne plemeno Suffolk.Hledala jsem v blizkosti kdo chova toto plemeno a pak ze tri co jsem zkousela nakonec vylezlo,ze Suffolk maji,ale uz pokrizene,ale ze maji treba 85 procent po Suffolk..Tak tohle neberu.Ja tedy doufam,ze jeste nekoho objevim,kdo ma opravdu ciste ,ale ne nejak registrovane.Treba mi ale nezbyde ,nez pak s PP vzit,kdyz nesezenu.Jeste bych se zeptala,co to obnasi,kdyz mate registrovane zvire.DEkuji
Chcete dvě věci neslučitelné. Čistokrevné plemeno a neregistrované! . Při chovu i jednoho kusu a nemusí to být čistokrevné zvíře - např. ovce nebo koza jste povinna si zaregistrovat hospodářství a zvířata musí mít ušní známku. Jehně nebo dospělý kus nesmí opustit hospodářství kde se narodilo bez ušní známky. A to i tehdy, pokud zvířaza máte na výpas a ne na množení. Za zvíře bez ušních známek a neregistrované hospodářství jsou obrovské pokuty.
Připouštět můžete jen čistokrevným beranem, ovce mohou být bez PP. Berana seženete na nákupních trzích, draží se formou aukce a cena se pohybuje asi 15 - 20tisíc za berana.
Třeba vám pomohou tyto odkazy
Pořídit si čistokrevné plemeno znamená mít naspořen pořádný balík peněz.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.