Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co to kvočna dělá?

Od: katerina1* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den.

Mám důležitou otázku a byla bych velmi ráda, kdyby se mi k ní dostalo odpovědi.

Naše kvočna snesla během 3 dnů čtyři krásná kuřátk. Každé jinak barevné.

Pod sebou má stále okolo 20 vajec, ze kterých stále nic není. Bohužel nevíme,

v jaký den přesně snesla slepice vejce, a proto nemůžeme určit, kolikátý den má

tyto vajíča pod sebou. 1) První otázka tedy zní : Jak dlouho ještě máme počkat, než dáme

neoplodněná vejce nebo mrtvé zárodky, odstranit.

Dále mám další důležitý dotaz.

Ráno jsem se byla na kvočnu podívat, a viděla jsem, že se pod ní líhne další kuře.

Toto kuře už mělo venku zobáček, ale nechala jsem to na přírodě ( dočetla jsem se, že

pokud se kuřeti pomáhá, může se vejce prolít krví ). Slepice, když kuře viděla, začala ROZHAZOVAT

vejce okolo sebe. Opravdu nevím, co to mělo znamenat! Až asi po půl hodině si vejce i s

,,rozlíhnutým´´ kuřetem, strčila zpátky pod sebe.

2) Co mělo TOTO znamenat?

Děkuji za odpovědi.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

uska*
hodnocení

2x

Naše kvočna snesla během 3 dnů čtyři krásná kuřátk. Každé jinak barevné.

Vaše kvočna vám snáší kuřátka? *smich* Prodáte mi tu kvočnu?

Teď vážně - kolik vajíček jste nechala pod kvočnou? počítám 20 jich má a 4 kuřátka jsou již na světě ... To neodsedne žádná kvočna. I kdyby byly všechny opozené, tak budou zastuzené, protože slepice je malá na tak velký počet vajec. Nechává se lichý počet vajec dle velikosti slepice asi od 9 ks po 13 ks.

Vejce dejte do lavora s teplou vodu. Až se ustálí hladina, tak živá kuřata ve vejcích se budou na hladině pohupovat, mrtvá nebo neoplozená nebo odumřelá padnou ke dnu. dělejte selekti a živá vraťte pod kvočnu. Vylíhlá kuřata ji odebírejte do tepla pod žárovku a tím kvočku donutíte dosedět vajíčka. Jinka vám sleze z vejcí a hurá s mladýma ven.

limetka*
hodnocení

1x

Kuřata se začnou ve vejcích ze zárodků vyvíjet ne dnem snášky vejce, ale dnem, kdy na nich kvočna začne sedět a zahřívat je, takže to mohou být i vejce týden až 10 dní stará a stejně se všechna kuřata vylíhnou víceméně ve stejnou dobu a to za cca 21 dní . Pokud je to už třeba 23 a víc, tak se asi ze zbylých vajec nic nevylíhne. Některým kuřátkům jsme na svět i pomáhali, když byla některá slabší, nemohla se pořádně vyprostit a kvočna už se nezajímala a s většinou vylíhlých už trajdala po venku.

doplněno 14.05.12 13:23:

Ale pokud ještě na zbylých vejcích chce sedět, tak bych ještě s odstraňováním neživých vajec počkala, příroda není hloupá a zvíře pudově ví, co má dělat.

hodnocení

0x

Stačí vzít lampičku a jedno vajíčko po druhém dát před lampičku. Lampičku je potřeba vzít co nejblíže, kde slepice sedí. Jak je vajíčko průsvitné, tak ho už nevracejte. Kde je kuřátko, tak je tmavé. Tak jsem to viděla u sousedů. Pak zůstalo jenom 5 kuřátek.

Mivali jsme takovy plechovy klobouk,necim podlozit a v prostred protazena zarovka.

figurek*
hodnocení

0x

Vajíčka jsou biologicky stejně stará. I když je kvočna klade postupně, kuřátka se líhnou všechna v jednu dobu.

zvidavajanca*
hodnocení

0x

Snášení kuřátek je dobrý.

24 vajec je fakt hodně. 9 až 13, co se tu píše mi přijde jako hodně málo. Záleží, jak je slepice velká. My dávali max. 20, ale většinou míň. Ale kuřat bylo nejvíc 8. Většina vajec potom byla bez zárodků, jednou se stalo, že spousta byla sice se zárodkem, ale mrtvé.

Kuřata odebíráme a bereme do baráku, co krabice a zakrýt utěrkou. Pod kvočnou je necháme jen trochu oschnout. Na vylíhnutí ostatních necháme jeden den, pak už to nemá moc smysl, vajíčka vybereme a pro zjištění rozbíjíme.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]