Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co tím asi fenka myslí?

Od: wrtulka* odpovědí: 7 změna:

Zdravím. Mám dvě fenky jedné je 5 měsíců druhé budou 4 roky. Ta větší je maminkou té menší. Dávám fotku co občas ta malá dělá..co si myslíte že to znamená? Velké to nevadí..tak si říkám že to asi dominantní chování není ..předem děkuju:)

Co tím asi fenka myslí?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

ano je to výraz dominance mladší fenky,zatím jí mamka všechno trpěla a tak má ona na vrch.Časem se ukáže jak to vlastně myslí,pokud je starší fenka velice hodná a fence ustupuje,může se to v dospělosti obrátit i k tomu,že mladá bude ,,starou,,napadat i jen tak.Ale třeba jen může,zatím je to pouze forma hry a pokud bude starší fenka raději ustupovat a mladá ,,to,,nechá být,tak se nikdy nemusí nic stát.Pak jsou tu ještě jiné možnosti-žárlivost a boj o misku či hračku...ale to je na dlouho.

wrtulka*
hodnocení

Dobrý den, děkuji za odpověď. Aha takže malá opravdu zkouší jeslti by nemohla být šéfovou. Už takhle malé štěndo? Velká fenka hodná je, ale že by malé ustupovala to bych netvrdila..myslím si že si nechá dost líbit a když už přeteče pohár trpělivosti tak si malou rychle a jednouduše srovná ..malá jí pak ukazuje bříško..atd.

Pokud jde o žárlivot tak samozřejmně že když je krmím tak každá dostane vlatní misku. Nebo krmím z ruky naštěstí mám ruce dvě takže dostanou obě zároveň :-D aby neměly potřebu soupeření. Jinak ke hře vyzývá jedna i druhá..to je myslím taky znak dominance že? No uvidíme..

martina0*

Dobrý den, pokud je to dominantní chování tak bych si asi dávala pozor aby pak mamině nepřerostla přes hlavu a vy neměly doma "vojenskou" zónu :D jinak, co jsem si zapamatovala ze cvičáku, kde paní měla problém s tím, že měli doma štěně (asi 4 měsíce - fenku) a dospělého psa. Fenečka vyloženě skákala psovi po hlavě a ona tam byla číslo jedna i v tak mladém věku. Rada cvičitelky byla: nekrmit společně - prvně dostane ten co je doma dýl, potom až štěně, a takové ty známky, že štěně je pod starším psem (nevěnovat více pozornosti štěněti atd atd.). Prý by to potom ve starším věku mělo být v pořádku.

Ale z vlastní zkušenosti poradit neumím, mám doma jen jednoho malého ďáblíka...

hodnocení

0x

Vypadá to tak,že ta malá je jakoby pod maminkou v bezpečí;)

wrtulka*
hodnocení

Malá je nahoře maminka pod ní..

hodnocení

0x

Ahoj, připomíná mi to našeho mladého (pes, 1 rok) - ten si takhle stoupá na kočku... *smich*

hodnocení

0x

ramada má pravdu. Je to projev dominance. Dorka si takhle vždycky po boji stoupne nad chlupatou hračku. Případně se s jednou hračkou rve a na druhou si stoupne a hlídá, aby nevylízala. Je to srandovní.:D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]