Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Akvarijní rostliny bez ryb

Od: akvarista250 odpovědí: 2 změna:

ahoj mám akvarium cca 25 liru, je jen rostlinné, zakoupil sem rostlinky ale nechtějí růst, hnědnou mi listy a jsou i míéstami v těch listech díry, jak je to možné mám hnojit? a čím? osvětlení trubice 25 w, filtrace bublifukem přes molitan teplota vody stálá, jsou to rostliny, které jsou hodně málo náročné aspon sem se to o nich dočel na internetu , děkuji moc za každou radu :) Ps sem začínající akvarista

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Někdy to chce vyčkat poměrně dlouhou dobu,než se rostlinka přizpůsobí v novém prostředí a vyvyne si kořenový systém. Do té doby rostlinky stagnují a mívají příznaky o kterých píšete. Důležité je taky osvětlení, al epodle toho co píšete, bude OK.

Pokud je ale akva pouze rostlinné, nemají rostlinky v podstatě co "dýchat". Pro svůj život potřebují vstřebávat CO2 - za normálních okolností a v přírodě, toto zajištují vodní živočichové, kteří naopak CO2 vylučují a naopak potom vstřebávají životapotřebný kyslík z rostlinek.

Doporučuji zajistit přísun CO2 do akvária - např.

profizoo.cz/...

Sám tento set používám a maximální spokojenost. Instalace a obsluha je jednoduchá, provoz není nákladný a náhradní lahve mají např. v každém Hornbachu.

hodnocení

0x

Jestli to chcete jen na okrasu, zkuste dát do vody umělé květiny do akvárií. Laik to nepozná, jsou už dnes moc pěkné. My máme akvárko s rybami a pár rostlin živých a sem tam umělou, protože ty živé ryby občas žerou a postupně odcházejí. Jinak souhlasím s odpovědí nade mnou.

Akvarijní rostliny bez ryb

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]