Nejste přihlášen/a.
ahoj mám akvarium cca 25 liru, je jen rostlinné, zakoupil sem rostlinky ale nechtějí růst, hnědnou mi listy a jsou i míéstami v těch listech díry, jak je to možné mám hnojit? a čím? osvětlení trubice 25 w, filtrace bublifukem přes molitan teplota vody stálá, jsou to rostliny, které jsou hodně málo náročné aspon sem se to o nich dočel na internetu , děkuji moc za každou radu Ps sem začínající akvarista
Někdy to chce vyčkat poměrně dlouhou dobu,než se rostlinka přizpůsobí v novém prostředí a vyvyne si kořenový systém. Do té doby rostlinky stagnují a mívají příznaky o kterých píšete. Důležité je taky osvětlení, al epodle toho co píšete, bude OK.
Pokud je ale akva pouze rostlinné, nemají rostlinky v podstatě co "dýchat". Pro svůj život potřebují vstřebávat CO2 - za normálních okolností a v přírodě, toto zajištují vodní živočichové, kteří naopak CO2 vylučují a naopak potom vstřebávají životapotřebný kyslík z rostlinek.
Doporučuji zajistit přísun CO2 do akvária - např.
Sám tento set používám a maximální spokojenost. Instalace a obsluha je jednoduchá, provoz není nákladný a náhradní lahve mají např. v každém Hornbachu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.