Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak dávkovat krmivo pro štěně

Od: tranzzik odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,

používám krmivo sportmix mini morsels a nevím si rady s dávkováním.Na obalu je uvedeno pro 2-4kg plemeno100-220g na den a že se dávka rozlišuje podle rasy,temperamentu,věku. Ale už tam neni vůbec dopodrobna uvedeno od kolika do kolika měsíců se přesně dává jaká dávka. Mám Pražskýho krysaříka, když jsem mu ho začal dávat okolo 100g vážil 2,5kg v 5měsících teď je mu 6 měsíci a dával jsem mu 130g a váží nyní 3kg, ale tim, že začal venku dost ožírat otrávu, trpět plynatostí a nedožírat misku, bylo jasné, že dávka je vysoká a, takže si stím dávkováním vůbec nevím rady od jakýho do jakýho měsíce kolik gramů. Děkuji předem za rady.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Dobrý den. Vychovala jsem hodně psů od štěňátek, tak snad mohu něco napsat z vlastní zkušenosti. Je to ještě štěňátko, snažíte se mu dávat jen to nejlepší a vysoce kalorické jídlo. Pro to malé tělíčko, je to moc náročné a neví si s tím poradit. Já bych dávku snížila na základ, třeba jen (neberte váhu) hrníček suchého jídla. Suché jídlo bych nechala v misce. K tomu by dostal půl tvarohu s vajíček. Může dostat kousek masa, jablka, banánu, sýru, mrkvičku, jogurt, jako pochoutku suchý nakrájený rohlík na kousíčky. Nemůžete mu vše míchat najednou, ale postupně mu jídelníček zpestřit. Přestane jíst hodně trávy a nebude mít problémy. To je jen můj názor.

viky to napsala úplně přesně, co bych napsala i já. *palec* Jen s tou trávou nesouhlasím. Dorka si často myslí, že je králíček. Pase se velmi dlouho a s chutí. Když byla malá, tu trávu blinkala a já jsem jí to zakazovala. Byla jsem na mraky, když mi lidi říkali, ať ji nechám, že se čistí. Klidně, ale ne na můj koberec, že?! Teď, i to velké množství, které spase neblinká, ale normálně vykadí. Je zajímavé, že psí trávení zpracuje kost, ale stéblo trávy ne. Jak sežrala, tak vyjde nebo někdy musím z prcky vytáhnout. Dceřini kocouři okusují všecko zelené, včetně pažitky. *haha* Zkuste do žrádla přimíchat špičky kopřiv, umyté a nadrobno pokrájené. To jsme dělávali, než byly granule a psům to prospívalo. U tak maličkého pejska snad jeden lísteček bude stačit. *jasne* Hodně také záleží na tom, jestli máte jedlíka nebo nejedlinu. Kníračům jsem žrádlo odměřovala a věčně drželi dietu. Bramborovou. Byli žraví od malička. Jorka Dorinka má granule celý den. Někdy celý den nejí, někdy během dne pokřupká, někdy se nají. Ale žravá není. Váhu si sama hlídá a příjem potravy reguluje podle chuti.;) Mamka od malé kníračky se jednou dostala do domečku na dvoře, kde bylo uvařeno pro velké psy. Nažrala se tak, že nemohla překročit cihlu, která byla místo prahu. Chovatelka, veterinární technik, říkala, že se opravdu bála, že ji praskne břišní stěna, jak bylo bříško nacpané. Ale ráno už tloukla miskou. :D Ještě mě napadlo, že není od věci jednou týdně hladovka. Dorka si ji aplikuje sama. Troška hladu pejskovi jen prospěje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]