Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, před okny kde spíme máme malé zahradní jezírko (blbost, ale já to nevymyslela). Byli jsme v poho, ale dnes večer jsem už zabila pátého komára. Asi se vylíhli. Vygooglovala jsem, že na to něco existuje, že to hubí v jezírku jen larvy komárů a muchniček. Co to je? Síťku do okna mít nemůžem, páč oknem chodí kočka. V jezírku máme koi kapry. Jo a pijí z toho psi. Poradíte?
Máte-li v jezírku ryby, tam tam určitě žádné larvy komárů mít nebudete, protože komáří lárvy jsou pro drtivou většinu ryb (včetně kaprů) velmi lákavou potravou, mnohem lákavější než jakékoliv granule. Leda že by vaši kapři byli pomalí desetikiloví obři, pro něž u malá larva není atraktivní. Pak přidejte do jezírka třeba pár karásků (stačí ti obyčejní, prodávaní jako nástražní rybky v rybářských prodejnách) nebo jakýchkoliv jiných "čudliček" nalovených do čeřenu. Po případných larvách komárů a muchniček se jen zapráší.
V současné době se houfně líhnou (a nepříjemně štípají) hlavně komáři rodu Aëdes, jejichž larvy se vyvíjejí v loužích a dočasných mokřinách, které zbyly po jarním tání - proto se také vyskytují nejčastěji na jaře (a také po rozsáhlejších záplavách). Je tedy velmi pravděpodobné, že zdrojem vašich trapičů bude nějaká skrytá miniaturní loužička, sud se zbytkem vody nebo ucpaný a naplněný okap kdesi v okolí. Může to být klidně i mnoho stovek metrů daleko, tihle komáři mohou za svými hostiteli létat i více než kilometr od místa, kde se vylíhli.
Líp bych to nenapsal, přesně takto to je. Otázku jsem sice nepsal ale hlasuji pro dobrou odpověď.
PS. larvy hned tak nějaká chemie nedá, říká se, že vydrží i určitou dosti silnou dávku radiace. Jednou jsem měl otevřený dekl kanálu k trativodu, všechen humus z baráku včetně myčky, pračky. Do týdne tam rejdily larvy a to jsem tam hodil i šumivou tabletu chloru do bazénu. Druhý den larvy vesele pluly pod hladinou. Jediná skutečná obrana je pár kapek nafty na hladinu vody, mastný film blokuje kyslík a i odvětrávání hnilobných plynů z vody a larvy do 24 hodin hynou.
Jarda
To je fakt ošemetná situace. Ale komár je komár, mrcha jedna! Prodávali Poláci na ulici kytky do truhlíku, všecky a taky jednu, jmenovalo se do Komarek. Prodavačka tvrdila, že to funguje. A je ještě jedna kytka, bytová. Když se s ní zatřese, pronikavě voní. A tu komáří hooodně nemusí. Myslím si však, že je všecko marné. Máte-li líheň, pomůžou je rybky, které larvy vychytají.
Ano,malé rybky,kamarád pěstuje závojnatky a má bazének s lekníny,5x4M a pusí tam ty závojnatky na jaře a napodzim je stěhuje domů.Jsou zvyklí sedět u televize na dvoře a není tam jediný komár.Závojnatky je stačí pojíst.Fakt.
,,Pokud máte rybky v jezírku ,tak je pochytají opravdu...Já mám komáry akorát v sudu na děšťovou vodu Také jsem se tomu divila..že tam nevidím komáry.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.