Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, poradíte nám někdo?
Máme doma (asi měsíc a půl) 3,5 měsíční štěně yorkšíra. Poměrně často s ním chodíme na procházky, když jsme doma i každé
2 hodiny. Přesto i když se mu venku podaří vyčůrat a kadit, po příchodu domů to za půl hodiny udělá znovu. Máme doma i podložku,
na kterouzpočátku dobře chodil, ale teď se mu to moc nedaří. Není dne aby se doma nevyčural,nevykakal. Večer jde naposledy
kolem 22:00 hod , ránochodíme na procházku už v 05:30 a to se venku "vyvenčí! vždycky. V noci se doma taky počůrává. Zatím nám
to s ním nejde ani po dobrém ani po zlém. Už si nevíme rady.
Děkuji
Všem mým pejskům začaly fungovat držáky až tak kolem půl roku. Do té doby jsou jako mimina. Spojení mezi močovým měchýřem a mozkem ještě nefunguje. Čurají když potřebují oni a ne my. Vyčíhala jsem si je a šla ven ihned, když se začal "tvářit". Rychle jsem se naučila poznávat signály, jakože- teď hned čurám.:D Popadla jsem ho a fičela v papučích ven. Po jídle, po spaní, když se začal točit, když jel čumáčkem po zemi do kouta, když se rozpačitě snažil přičapnout.
Podložku moc nemyjte, musí "vonět" jako místo, kam se čurá. Musí to být jasné. Dejte ještě na jiné místo hadr, který jste namočili do čuránek. A je dobře vytřít s přídavkem nějakého voňavého jaru, ale kolem čuracího místa ne. A každé čurání na podložku nebo hadr chválit a odměnit čtvrtkou piškotku. Normálně Národní divadlo. Psík rychle pochopí, co se po něm chce.
To bude dobré, jen trpělivost. Netrestat! Nekřičet!
Dobrý den. U štěňátka to ani jinak nejde, že bude doma čůrat, nebo kakat, než se to naučí venku. Můžeme tomu zabránit, jak radí Babkazov, jakmile pejsek se začne točit a čuchá kolem sebe, popadnout do náruče a ven. V kapse musíte mít pamlsek na odměnu. Nemá cenu chodit s pejskem na hodinovou procházku. Je lépe s ním chodit častěji, jen na deset minut, než se vyčůrá. Doma sledovat a jak začne čuchat, třeba je to jen půlhodina, co byl venku, popadnout a ven. Hladit, chválit, pamlsek. Ještě to chce zamezit doma, volný pohyb pejska po celém bytě, aby nebylo vše počůráno. Jen můj názor.
V tomhle veku nema sanci pres noc vydrzet, meli byste pridat aspon jedno nocni venceni, 7,5 hodiny je moc. A doporucila bych odstranit podlozku a opravdu vencit jen venku, kdyz se venku vyvenci tak odmenovat a chvalit, doma to neresit a jen v klidu uklidit. Rozhodne ho za to netrestejte, je to prirozena potreba a pes to nechape, maximalne se vam pak bude pri curani schovavat a delat to kdyz ho neuvidite. Pokud ucite pejska, ze se muze nejakym zpusobem vyprazdnit i doma, delate mu v tom chaos, casto se pak stava, ze je problem naucit ho jen na ven, protoze nechape jak to, ze nekdy se doma curat muze a nekdy ne, jedine co si z toho pak odnese je to, ze i doma se muze curat a nebyli byste prvni, kdo s tim pak ma opravdu dlouhodoby problem, odnaucovani a preucovani da pak mnohem vic prace.
Máte zkušenosti i s tou druhou variantou (přeučování dospělého pejska)? Mám rok starého jorka u kterého jsem udělala onu chybu s psím záchodkem doma (nepravidelná práce). Jsme na něj teď dva, venčíme 4-5 krát denně. Když jsme s ním doma vydrží dokud nejdem ven. Říct o venčení si neumí (pobíhá stejně jako jindy). Ale chodíme pro jistotu častěji. Ale když spím po noční nebo když je doma sám počůrá se klidně i 2 hodiny po venčení. Opravdu už nevím co s ním. Psí záchodek ani plína není řešení- nikdy se mu příliš nedařilo se trefovat. Krom toho byla 1 louže na kraji pleny a 3 louže pod stolem. Stůl si vybral za svůj záchod (přes veškeré odpuzovače, octové čističe... Bohužel oba (já i přítel) musíme vydělávat penízky a nedaří se pokaždé co 3 hodiny venčit
Ještě dodám, že přítele se sice trochu bojí, někdy si hrají, někdy se před ním plazí. Přítel krmí, pamlskuje, venčí. Ale s čůráním po bytě měl pejsek problém i před příchodem nového přítele.
Předem děkuji za rady
Zkusenost mam jen neprimou, moji vlastni psi tenhle problem nastesti nikdy nemeli, ale uci se to stejne jako male stene, casto vencit a venku odmenovat, akorat to bohuzel trva delsi dobu. Ale co mi prijde zvlastni je to, ze cura na stole, to mi prijde jako hodne neobvykle. Jak jinak snasi samotu? I to totiz muze byt problem, mozna nejde o necistotnost jako takovou, ale reakci na odlouceni. Ale to jen hadam jako jednu z moznosti, takhle na dalku je to fakt tezke odhadnout. Ale at uz je duvod jakykoliv, tak bych zapracovala na strachu z pritele. Bud ve zmene chovani pritele, pokud pes ma duvod se ho bat a nebo na sebevedomi pejska. I to souvisi s pripadnym problemem se samotou.
Naučil se čůrat pod stůl- je to prostě jeho záchod
Samotu snáší naštěstí dobře- nic neničí, nekňučí, neštěká. amozřejmě, že mě napadlo, že by mohl čůrat jako reakce na odloučení. Přítel mu v minulosti párkrát vynadal. To asi stačilo ke vzniku strachu. Ale jinak si spolu hrají, přítel krmí, kárání a tresty mám na starosti já (pokud jsem přítomna). Už jsem ztratila trpělivost a při odchodu zavírám pejska do předsíně kde není plovoucí podlaha
Sebevědomí posilujeme- chodí se mnou všude po městě, na neznámá místa, učíme nové věci, chválíme...
Teď se asi rozproudila druhá diskuze v jednom vláknu. Ta původní je o štěněti a ta druhá o dospělém psovi a ta by měla vypadat úplně jinak. Protože důvody jsou naprosto jiné. Katerinka33, založte novou otázku, zvlášť. Jinak je to matoucí. Nebo zadejte ji do modrého vyhledávače a poklikejte v archivu o čurání dospělých psů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.