Nejste přihlášen/a.
Dobrý den potřeboval bych poradit včera jsme nalítli paní FIŠEROVÉ Zuzaně z Příbrami, která nám prodala hluchého bulteriéra s PP. Tvrdila, že slyší na jedno ucho, ale neslyší vůbec sice je fenka s papírama, ale máme malé děti a do chovu určo není můžete mi někdo poradit co mám dělat? Fišerová Zuzana se od toho distancuje a policie?Mi řekli, že nemůžou dělat nic prý je to jako v krámě, když reklamujete zboží fakt hustý.
Dobrý den Veldo. Můj názor. Vzala bych psa do Veterinární nemocnice a nechala mu udělat vyšetření. Nechte si napsat doklad o vyšetření i s následky. To znamená, že musíte mít papíry, že pes je hluchý, nemůže být na chov. ( Možná vám řeknou, že hluchý se nenarodil), to vše zjistí.) Potřebuje také fakturu za účet na vyšetření. Tyto dvě věci vám stačí na vrácení psa. Písemně paní oznamte, jaké máte výsledky z Vet. nemocnice, doložte kopii dokladů a žádejte vrácení peněz, nejen za psa, ale i za vyšetření. Dál, záleží jak je velká částka peněz, co jste zaplatili. Podle toho jednat.
doplněno 06.05.12 13:19:Doufám, že máte smlouvu na koupení psa s PP i na částku, co jste zaplatili?
Dobrý den zaplatil jsem 6000kč, ale z chovné stanice jí měli zadarmo. Každopádně mi paní z chovné stanice potvrdila, že semnou půjde na policii a dosvědčí, že pes je hluchý a dostali ho zadarmo.
Důležité i pro policii bude doklad z Vet. nemocnice. Svědectví paní z chovné stanice, je také důležité.
Dobrý den, prosím Vás co má s nákupem nekvalitního zboží společného policie? Je to hnusné že to takhle píši, ale pes je dle zákona věc a tudíž zboží jako každé jiné. Takže se podívejte na nějaké stránky jak se reklamuje zboží, je jich dost a dle toho postupujte. Samozřejmě, že ten doklad z veteriny jak psala kolegyně asi budete potřebovat. Je to jako posudek znalce když reklamujete boty a prodejce nechce závadu uznat. Bohužel to tak je. Ale vůbec se divím, že si kupujete papírového psa a nevíte zda slyší nebo vidí atd. Ale nechci do Vás rejpat
Do mě nerejpete nám Pani Fišerová říkala, že slyší na jedno ucho 100% a na druhé vůbec tak proto ta cena s PP takový handicap psovi nevadí, ale bohužel podvod jo jo co se dá dělat musím to nějak vyřešit.
Je to pěkná lotrovina od té ženské. Potvrzení od veterináře byste si opatřit měli. Písemně bych tu paní neoslovovala. Zajela bych za ní přímo a vzala bych si s sebou advokáta. Podvedla vás,obelhala a tak by jí to projít nemělo. Možná, že změní názor, kdybyste jí upozornili na to, že pokud peníze nevrátí, budete to řešit soudní cestou. Mohlo by to zabrat, aby ve svém jednání byla k vám vstřícnější.
Možná, že kdybyste pohledala klub bulíků a tam si stěžovala poradkyni chovu a požádala ji o pomoc. Třeba by to pomohlo.Případně se u ní poptala, jak je to s rodiči vašeho štěněte a také sourozenci. Jestli chovatelka o této vadě ví a jen pro zisk rozšiřuje toto genetické zatížení.
Dobrý den!
Podívejte se, lidi jsou prostě vyčůraní, už jsem řešil více podobných podvodů, ale ne u psů, ale u ptáků. Největší problém je v nás, když si nedokážeme ověřit co vlastně kupujeme, je to tak a vlastně člověk je od přírody nepoučitelný. Neberte to jako kázání, prostě to tak je, sám jsem pěkně nalítl, ale nechá se říct, že už mám jisté zkušenosti a věci si ohlídám.
Ve vašem případě budete mít možnosti dvě, buď psa nechat u sebe a zžít se s ním a nebo to z dotyčné dostat nějakým způsobem. Orgány činné nepomohou, tady se bude všechno těžko dokazovat, čas bude plynnout. Mezi tím už si psa zamilujete, to ostatně už asi teď nastalo, takže touto cestou bych se nevydával. Myslím si, že vztek ustoupí a zapomenete na to. Budete o to víc obezřetnější a věřte tomu, že jednou se to té dotyčné pěkně vymstí. Bizon
Dobrý den bizone já vám moooooooc děkuji. Máte pravdu, ale paní FIŠEROVÁ Z Příbrami si to za klobouk nedá. Jednou jí naštívím neříkám ted, ale vezmu sebou pejska, kterýho jak jste správně odhadl zamiloval. Doufám, že se jí to vymstí a přeju jí to samozřejmě, že jí rozpráším všude kde to jde a pana FIŠERA TAKÉ. Takže pro všechny dejte si bacha na paní FIŠEROVOU ZUZANU NAR. 12.11.1987 JE TO PODVODNICE.
To je dobře, že jste se k tomu postavili takhle. Dceřina spolužačka našla v polích malého bílého pejska, křížence maltézáčka. Takový gaučáček to byl, odrostlejší štěně. Vzala ho domů a záhy zjistili, že pejsek je hluchý. Dožil se u nich 16.ti let. Naučili se, celá rodina, posunkovou řeč, kdy gesta nahradila slova. Pejsek si je velice hlídal a reagoval úplně ukázkově. Sranda byla, že se neuvěřitelně bál padajícího peříčka. Reagoval přímo hystericky :D Vašemu pejskovi přeji krásný život s vámi a vám s ním. Nebojte, karma funguje a baba Fišerová si to odskáče. Jinak, ale odskáče.
Jestli to věděla, pak je to podvod a za víc než 5 000, takže by se tím policie zabývat měla. Ne?
A dovětek: dala bych na ní určitě trestní oznámení. Do měsíce ho musí Policie začít řešit. Chovatelka by měla nějak doložit, dokázat, že pes byl už hluchý a že na tuto vadu upozornila. Je-li to chovka s PP, jak dobře chápu, pak by měla mít smlouvu, kde to bude vypsané. Pokud nemá, tak je to dost divný, ale měla by zajistit svědky (manžela, děti, sousedy), kteří potvrdí, že ví, že tato slečna tuto informaci převzala. Vy byste podobným způsobem měl zajistit to, že Vám to neřekla. Paralelně s tou policií bych zkusila jí poslat na doručenku dopis s upozorněním, že pes je hluchý, že je to vada, kterou již měl, a že žádáte řešení této situace. Hlavně si to promyslete dopředu, ať neuděláte nějakou chybu. Dobrý by bylo, pokud máte právníka, poradit se s ním. Pokud nemáte, zkuste mi napsat na mail.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.