Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

IXODERM - novinka na klíšťata

Od: cituska* odpovědí: 4 změna:

Slyšela jsem něco o novém přípravku - IXODERM -na klíšťata,volně prodejný v lékárně.

Znáte jej někdo, máte nějaké zkušennosti?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

kalhoty si preventivne namacim do: 1 sáček rozmarýnu, 1 litr vody a 1 lŽíci bílého vinného octa. Klistatum to strasne smrdi a nelezou na vas. + Na první pohled vypadají tzv. "Bugsox"jako každé druhé trekové ponožky. Zdání ale klame, ponožky obsahují přípravek zvaný HealthGuard, který spolehlivě odpuzuje klíšťata a dotěrný hmyz... + shanel jsem (a nesehnal, uzasne predrazene) Firma juwital.cz ve spolupráci s Parazitologickým ústavem Akademie věd vyvinula biocidní antiseptický přípravek Antisept Juwim-gel, který je schopen usmrtit klíště, stejně jako i ostatní hmyz sající krev a to včetně nákazy kterou tento hmyz přenáší. (dostali za to nejakou mezinarodni lekarskou cenu pry).

doplněno 07.05.12 10:37:

juwim = lih + eter (C2H5 _ O _ C2H5)? + jodova tinktura a jeste nejaky nosny gel, aby to bylo hustejsi a neteklo z mista aplikace pryc. Eter se prakticky neda sehnat, pokud nepracujete ve zdravotnictvi, je velmi prchavy, z toho vyplyva, ze ihned pronikne telem klistete a ihned zastavi zivotni pochody, kliste ani nevyvrhne, proste je hned paralyzovane. Zbytek je desinfekce celeho (i vnitrku) klistete.

mojmovl*
hodnocení

0x

Mám zkušenost,že když vemu smotek,namydlím jej a pak točím kolem klíštěte na kůži,tak to vzdá dobrovolně samo,rada,kdysi mého 75letého souseda a funguje to,teda na lidi...*palec*

novinky.cz/... mojvl, nemáte zas až tak pravdu. To, co s klíštětem a vatou děláte, je dobré akorát k tomu, že klíště všecko vyzvrací zpět do člověka. Tedy i všecky viry, kterých se tak bojíme. *jasne* Trošičku odbočím. Když se tahá z kůže včelí žihadlo, nemělo by se brát do rukou, protože prsty vymáčkneme obsah váčku do kůže. Je lépe vzít dřívko nebo něco pevného a tenkého a žihadlo vyškrábnout po směru vpichu. *hej*

ivysek*
hodnocení

0x

Dcera měla přisáté klíště a neměli jsme na chatě nic, čím bychom ho vytáhli. Obchod i lékárna už byly zavřené a tak jsme jeli na chirurgii, že jí ho tam vyndají. Doktor se nás zeptal "a chcete to vyndat za stovku nebo zadarmo?" :) Kdyby vyndaval klíště doktor a udělal o tom zápis, stálo by nás to pohotovostní poplatek 100Kč. zadarmo nám sestřička vyndala klíště tak, že vzala tekuté mýdlo a kousek gázy, klíště namydlila a gázou doslova setřela. Ptala jsem se, zda nemůže klíště zvracet. Pokud je klíště infikované encefalitidou, tak se látky přenáší již v okamžiku kousnutí. Pokud přenáší boreliozu, tak až po 24 hodinách přisátí. Takže ono tolik zmiňované zvracení klíšťat není až tak nutné řešit, důležité je odstranit ho co nejdříve.

A ještě poznámka: klíště není vývrtka, má kusadla a vytahuje se víceméně rovně. Ale třeba u chlupatého zvířete se mi osvědčilo ho mírně pootočit, při tahání rovně z pinzety na vytahování klíšťat vyklouzlo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]