Nejste přihlášen/a.
za jak dlouho se vylihnou hrdlicky... zahnizdili se mi v zavesnem kvetinaci s muskatem,,, muzu tu kytku opatrne polevat... prvni 2-3 dny jsme nevedela, ze tam jsou a zalevala jsem asi ta vajicka... nezahcladila jsem je... to by mi bylo moc lito... prosim odpovezte mi nekdo brzy... mam obavy, ze se di uz zbytecne... diky LENKA
Dobrý den, doba inkubace vajec u hrdličky zahradní trvá v průměru 14-16 dni ( cs.wikipedia.org/... ale berte to jen orientačně, záleží hlavně na tom, jak intenzivně ptáci sedí, jaké je počasí, kde je hnízdo umístěno, atd. Myslím, že vejce nejspíš zachladlá nebudou, protože v prvních dnech po snesení zárodek ještě není vyvinutý. I to, že jste si ničeho nevšimla nasvědčuje, že jste zpočátku neviděla staté ptáky, tzn. že něco už bylo sneseno, ale ptáci ještě asi nezačali inkubovat (snáší 2 vejce ve 2-3denním odstupu nemusí hned zasednout). Důležité je ptáky při sezení na vejcích či malých mláďat nerušit.
doplněno 04.05.12 17:30:Zalévání je rizikové, protože při něm starý pták asi odletí a pokud ho vystresujete, nemusí se (včas) vrátit... a vejce by měla být v suchu, tak to zvažte... Pokud je venku 15 stupňů a vrátí se do 10 minut, tak snůška nezachladne.
Dobrý den. Malé hrdličky se mají vylíhnout do 16 dnů. Nešlo by obětovat jeden muškát? Nasadit jiný do květináče a zalévat, aby rostl a mohl se dát do závěsu, až hrdličky odletí? Přeji vám zdravé, malé, hrdličky. Jen můj názor.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.