Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pokus s odchováním hmyzu

Od: mrnousek* odpovědí: 14 změna:

Zdravím.

Zrovna ve škole probíráme v přírodopisu hmyz. Chtěla bych získat nějaké body navíc, aby se mi zlepšila známka na vysvědčení. Udělala jsem proto referát o motýlech. Pořád je ale bodíků málo, takže mi učitelka navrhla, jestli si nechci udělat pokus s nějakým jedincem z řad hmyzu. Já jsem řekla, že to zkusím. Takže jsem se rozhodla o pokus - odchov hmyzu.

Mám hned 2 otázky:

1) Co si mám vybrat za zvířátko? Nějaké, co není chráněné (přežití není zaručené *smich*) a když mě to kousne, tak ať to moc nebolí.

2) Jak se o to starat?

O odchycení hmyzu není pochyb, mám síťku na motýly.

Děkuji za všechny rady, mrnousek *slunce*

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

2x

Poměrně ´vděčným´ hmyzákem - a přitom zajímavým, je třeba strašilka...

Chvá se v terárku, je býložravec, koupit se dá v kdekterém zverimexu...

mrnousek*
hodnocení

Strašilky jsme brali dneska a taky mě docela zaujaly.. :) Ale nevíte, kolik by takové "strašidýlko" stálo?

poiu*

Pár desetikorun.

mrnousek*
hodnocení

Díky.. No, jde o to, jestli těch desetikorun nebude třeba 10! :D

poiu*
02.05.12 16:27
hodnocení

2x

mšice *smich*

mrnousek*
hodnocení

Těch máme na zahrádce dost! :)

poiu*

No, vidíte, jak jste úspěšný chovatel. ;)

mrnousek*
hodnocení

My spíš hubíme, než chováme! :D

hodnocení

2x

Také zdravím. Mne napadá můra nebo vážka. Strašilky jsme měli, ale mně k srdci, přiznám se, moc nepřirostly.:)

doplněno 02.05.12 16:55:

Nebo vyzkoušejte cvrčky..také je seženete ve zverimexu...

doplněno 02.05.12 17:06:

Tak přeji úspěšný lov a ještě úspěšnější odchov.;)

mrnousek*
hodnocení

Vážky jsou prima, ale ty jsou létající, já počítám s odchovem v krabičce, takže to by nešlo... Cvrčci - také dobrý nápad, zauvažuju! :) Cvrčky ani nemusím kupovat, ty nasbírám na poli za chatou o víkend a bude to! :D

martinaa*

Cvrčky, pokud nejsi chovatel a nepotřebuješ je na krmení, moc nedoporučuji.

Strašně rychle se množí, je nutno jim zajistit dostatek zelené i jiné potravy a taky vodu, která se musí denně měnit. Skáčou, nebezpečí úniku je velké a hlavně - cvrkají. A když jich je víc, tak to fakt stojí za to!:D

Ty strašilky jsou méně náročné a hlavně tiché:)

fran
hodnocení

0x

Co pěstovat o prázdninách nějakou babočku? Černé housenky v létě na kopřivách s takovými jakoby černými ostny je babočka paví oko. Taktéž na kopřvách, ale s hnědou a s chlupy je babočka kopřivové. Musí být ve větrané nádobě ("houseník") , dostávat čerstvou živnou rostlinu a zakuklí se připoutaná k větvičce nebo na síťce - stropě. (Přezimuje motýl) Druh motýla kuklícího se v zemi musí mít k dispozici 10-20 cm vrstvu hlíny, podle velikosti.

hodnocení

0x

Chovat roupy. Je to rychlý postup i vývoj. Stačil by jeden kamarád, nebo kamarádka, která má doma rybičky. Doma v misce se pěstují na molitanu roupy. Násada je levná. Krmí se piškotem. Další řetězec, je to potrava pro rybičky.

akvar.cz/...

Grindal chováme v plastikových plochých miskách při pokojové teplotě. Dno misky pokryjeme molitanem, který navlhčíme tak, aby se na dně misky nehromadila voda. Vložíme násadu, kterou krmíme navlhčeným dětským piškotem. Piškot navlhčíme, položíme do středu molitanu a celou plochu molitanu přikryjeme sklem. Když červi piškot spotřebují, nahradíme ho novým.
Grindal můžeme krmit také ovesnými vločkami. Při krmení vločkami je výhodné do molitanu vystřihnout, či vyříznout prohlubně libovolného tvaru (kulaté, obdélníkové) hluboké asi 5 mm.
Pokud grindalu zajistíme ty správné podmínky začne se nám velmi rychle množit. Plně postačuje pokojová teplota, při teplotě pod 20 °C se množit přestává. Při ideální teplotě tj. 25-30 °C se tito červi rozmnožují nejrychleji a začnou vylézat na krycí sklo. Zkrmujeme je tak, že celé krycí sklo ponoříme přímo do nádrže. Asi jednou za měsíc je třeba molitan vyjmout a proprat pod tekoucí vodou. Vlhký molitan vložíme zpět a opět krmíme piškotem nebo vločkami. Červi, kteří byli ukryti v pórech molitanu se za několik dní rozmnoží tak, že je opět můžeme zkrmovat.

mrnousek*
hodnocení

Ne, díky. Z červů se mi dělá zle... :/

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]