Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Fena po kastraci hárá!

Od: manicka01 odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, na konci ledna 2012 jsme nechali naši fenku vykastrovat(odebrání pouze vaječníků, nikoliv dělohy). Včera mi začala "hárat"(?). Je to malé plemeno, takže ani v nejvyšším stádiu skoro nikde nenechávala kapky krve, a tak ze začátku už vůbec. Pořád se líže, sedá si-zkrátka přesně jakoby hárala. Takže zítra jdu k veterinářovi, jen bych prosila pár rad:

1.Může to být opravdu hárání? Na několika fórech jsem se setkala s názory typu:když se odeberou jen vaječníky, hárat může, ale nemůže zabřeznout. Ale pochybuju, že by mě na to veterinář neupozornil.

2. Může být příčinou špatně provedená operace? Pokud se potvrdí, že ano, mohu žádat vrácení peněz, příp. nějakou odpovídající částku?

3. Jestliže by se nejednalo o "hárání", existují u fen, stejně jako u lidí nějaké výtoky, které by mohla chytit např. ze špinavé vody ap.?

Děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Ono kastrace nevždy zabrání tvorbě hormonů, prý ji částečně mohou převzít nadledvinky. Nám to naše fenečka taky dělala, ze začátku, ale pak se to uklidnilo. Veterináře se zeptejte, on vám to vysvětlí fundovaně, ale možné to skutečně je. Z hlediska psů v okolí v tom ovšem rozdíl není, ti budou otravovat.

hodnocení

1x

Zavolejte svému veterináři. Za kastraci jste zaplatili nemalé peníze, máte nárok mít fenečku bez problémů, pro které jste ji nechali operovat. Veterinář vám podá určitě vysvětlení a navrhne řešení. Jen doufám, že vám nenabídne levnější hárací kalhotky. *hej*

evinkat*
hodnocení

0x

Dobrý den , "kartaginec" má pravdu, když se nevyndá vnitřek celý, fenka může hárat, ale již nebude mít štěňátka. Eva

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]