Nejste přihlášen/a.
moje uzovka mi neustale utika dnes v noci mi utekla a po 3h neuspesneho hledani jsem to vzdal . A proto se ptam je mozne uzovku na neco nalakat? zitra by mely byt krmena
Než ji zase chytíš, musíš dávat pozor, abys ji někde nezasedl, nezašlápl apod... Hada na nic (typu "čičiči") nenalákáš, ale můžeš někam do kouta (aby nezavazela) dát misku s vodou a bedlivě ji hlídat, užovka vodu ucítí a mohla by mít žízeň...
A jinak - užovky jsou mistry úniku, musíš lépe zabezpečit terárko...
Může být schovaná tam, kde je teplo. Mojí užovku jsem našla po týdnu omotanou kolem motoru od ledničky. Také jsem četla, že se doporučuje přes noc posypat podlahu moukou, pak jsou vidět stopy, kudy se had plazil. Může to být účinné, ale uklízet bych to nechtěla. Had nejspíš utíká proto, že mu něco v teráriu nevyhovuje a snaží se najít lepší místo.
Když už chováte jakékoliv zvíře, měl byste jej zabezpečit tak, aby neuteklo. Nemyslím tím jenom bojová plemena psů. Já se sice hadů nebojím ani neštítím, ale pro mnoho lidí by setkání s Vaší užovkou mohlo klidně být to poslední, co na světě viděli. To si nedělám legraci. Proto je třeba zodpovědnost za každého mazlíka, kterého mám. I za haďase.
Had vyhledává teplo. Známým se ztratilo mládě krajty. Našli ho asi za půl roku, když malovali. Natažené za topením na těch připojovacích železech a parádně vysušené. Proto hledejte, ať haďáka ještě zachráníte. Byla by ho škoda. A zajistit terárium proti útěku, myslím, že to moc práce nedá. Známí stavěli na terárium květináč. A ten had nezvedl.:DJaga.
doplněno 28.12.12 13:18:Hledejte i ve skříních. Známí našli svého haďáska stočeného dole ve skříni v komínkách ložního prádla. Mezi povlečením mu bylo teplo a dobře. Hledejte prostě pořád dokola, abyste ho našel.
Za a) terárko bylo špatně zabezpečené, nějaká skulina být musela, jinak by had neutekl, navíc opakovaně. Všechno znovu zkontroluj a utěsni, jinak bude utíkání pokračovat. Zvlášť pozor na místa u kabelu žárovky, mezera mezi posuvnými skly, větráním apod.
Za b) posypat podlahu moukou je dobrý nápad, získáš přehled, ve skteré místnosti had je. Dveře doporučuji naopak zavřít, jinak se ti neustále bude stěhovat z pokoje do pokoje.
Za c) nemá smysl ji hledat, až bude mít hlad a žízeň, vyleze sama. Osobně hady chytám na hole ovázané tenkým provázkem, podle kterého pak hada najdu. Nebuď hotový z toho, že had bude měsíc dva ztracený. On vydrží a nechcípne.
Za d) hadi se stahují k teplu a vodě. Koupelna, záchod, topení, květináče. Velmi častá místa nálezu
Mně utekl had mnohokrát, jednou na tři dny, podruhé na měsíc, pak na půl roku. Byl za topením, obytnou stěnou, ve vysavači (na ten obzvlášť pozor, namotal se mi do roury, kdybych vysavač zapnula, je po hadovi), v povlaku na polštář, ve skříni s oblečením... Existuje velmi nepatrná možnost, že had se někde zasekne a nebude moci ven. Bohužel. V 99% případů se však hádě najde v pohodě, věř tomu
poprve had utekl kvuli spatnemu krytu po druhe nevim proc fakt nic vetsiho nez 1mm ne . Sypat mouku po celem byraku neni teda nic moc . A to s tema dverma je jaksi nemozne protoze nemame obyvak,kuchyn,chodbu,schodiste a dalsi 3 mistnosti volne pruchozi - zadne dvere koupelnu jsem prohledaval celou kompletne od kvetinacu az po slozene rucniky. Uz 3 tydny nezrala tak doufamz ze vyleze jinak jsem vstaval asi 3 dny ve 4 rano a chodil po dome s baterkou hlavne jsem se dival okolo krbu a take nic
Had vydrží několik měsíců, zkus dát do nějaké místnosti malou krabičku a uvnitř dej hole. Na hole provázek a aby měla krabička víko s otvorem. Je velká šance, že se had připlazí nažrat a v temné krabičce už zůstane. Když ne, můžeš sledovat provázek.
Mouka se nesype všude, ale jen na přechody mezi místnostmi - máš přehled o pohybu hada.
Čím víc ji budeš hledat, tím méně se to bude dařit, mluvím z vlastní zkušenosti
Nám jednou utekl hroznýšovec duhový. všichni nám říkali, že bude na teplém místě a za 5 dní usilovného hledání jsme ji našli za postelí, namáčknutou na zdi...paraoxně na tom nejchladnějším místě v bytě...spokojeně si tam hověla a byla pěkně vzteklá, že jsme ji našli...jinak zkus rozmontovat krytky zásuvek, tam se prý taky často schovávají.
Jo a pokud chcípne, neboj, to poznáš...to je takový smrad, že to je strašné!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.