Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyhřívání papouška na slunci - neuškodí?

Od: mrnousek* odpovědí: 7 změna:

Zdravím.

Mám dvouletou samičku papouška rosely pestré. Jak se teďko hodně oteplilo, tak svítí teplé sluníčko a přímo mě na stůl. Když je papoušek venku, tak si chvilku a hraje a pak zamíří přímo na plochu na slunci a tam sedí, přivrá očička a vyhřívá se. Nemohlo by jí to nějak uškodit? Když ji chci odnést do stínu tak nadává a klove, ale jinak je krotká...

Dám sem foto, tam není na stole, ale na topení (studeném, netopíme):

Vyhřívání papouška na slunci - neuškodí?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hahanaj*
hodnocení

0x

zvířátka sama vědí co jim dělá dobře -

poiu*
hodnocení

0x

Pokud si sama slunce vyhledá, tak jí to jistě dělá dobře. Důležité je, aby si mohla (pokud bude chtít) zalézt do stínu.

doplněno 01.05.12 13:49:

Pěkný papoušek! *palec*

mrnousek*
hodnocení

Děkuji za odpověď i chválu. :) Dos tínu můžu, velká část jejího oblíbeného topení je ve stínu, a klec taky není na sluníčku. ;)

hodnocení

0x

Také zdravím. Mrňousku, nebojte se, neuškodí. Kdyby jí to nedělalo dobře, sama by vyhledávala spíše ten stín. Vyhřívají se rádi, jen je třeba pohlídat, aby též dostatečně pili. Ta vaše je vážně moc pěkná.:)

doplněno 01.05.12 13:57:

Není zač, rádo se stalo.

mrnousek*
hodnocení

Děkuji, kapko. :)

hodnocení

0x

Samička je krásná. Sestra, která má papoušků více, je nechává od jara, jak začne být venku pěkně, celý den venku. Jednu půlku klece mají přikrytou a druhou na sluníčku. Papoušci si dokáži na přímém sluníčku, vytvořit v těle, vitamín D. Papoušek musí mít možnost se schovat, do stínu, když bude chtít.

sabka
hodnocení

0x

Jůůů, tyhle papoušky miluju, je nádhernej :) taky mám roselu, ale to není k tématu :D. Já si myslím, že to nijak uškodit nemůže my máme taky toho stejného papouška a vůbec mu sluníčko nevadí :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]