Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
potřeboval bych menší radu od Vás - pejskařů, kteří máte doma pejsky a nebo známí. Mám malou téměř 4 letou fenku. Do současné doby jsem ji krmil krmivem Royal Canin (známý mě řekl, že to není až tak dobré krmivo) a doporučil mě Hills a nebo Pro Plan.
Mohu se zeptat, zda je Royl Canin kvalitní a nebo je lepší Hills? Případně s jakými druhy krmiva (granulí) máte dobré zkušenosti a jsou za dobrou cenu a jsou kvalitní...
Děkuji za Vaše odpovědi
Krásný zbytek týdne
Petr
Royal canin je skutečně kvalitní, ale taky patřičně drahé. (možná, že má známý svým způsobem pravdu ve smyslu poměru cena/kvalita). Nicméně hills i proplan jsou rovněž velmi dobrá krmiva. Samozřejmě při výběru je třeba vzít v úvahu, co je pejsek ochoten žrát, ale rada "kupte mu, co mu chutná", není bez rizik. 5ada levnějších krmiv třeba obsahuje zvýšené množství soli, pejsci je radostně baští, ale uvědomte si, že sůl ve větším množství je pro pejsky škodlivá až jedovatá. Spíše se řiďtě tím, jaká má pejsek hovínka. Na obsah se taky dívejte, nemělo by tam být třeba moc soji (nejlépe žádná). atp. My jsme celkem spokojeni s Nutramem, není to možná špičkové krmivo, (řekl bych tak na úrovni K9), ale patří ke kvalitě a má mnoho variant. Našemu pejskovi nejlépe svědčí nutram senzitive, ale víc mu chutná nutram jehněčí s rýží.
Kvalita je vždycky drahá...Tomu mému chutná Friskies.Ale musíte vzkoušet,na co ,,pojede,,ten Váš..
Léta jsme krmili krmivem Pro Plan. Domnívám se, že pro naše pejskové, toto krmivo bylo přínosné. Nedám na toto krmivo, dopustit. Ostatní krmivo nemohu posoudit. Nejde o to, které krmivo je dobré, které výborné, podle recenzí. Dostali jsme doporučené drahé krmivo a nakonec jsme ho věnovali, protože našim psům moc nechutnalo, hlavně ztratili lesklý kožich. Důležité je, jak krmivo chutná našemu psu, jaký má kožíšek, oči, postavu. Nejlepší je koupit malé balení a vyzkoušet. Zdravého a živého psa poznáte. Pozor na barevné krmivo, i když je drahé, pro psa, není dobré. Jen můj názor.
Podle mě je to srovnatelné. Důležité je nekrmit zvířata těmi nejlevnějšími "akčními" granulemi ze supermarketů, mezi střední třídou a "extrakvalitou" je ten největší rozdíl image, kvalitní budou obě a v obou případech se bude ten pes nejspíše stravoval lépe než lidi kolem něj Důležitější je jak které granule psu chutnají, my třeba u těch "extraznaček" moc velký úspěch nezaznamenali. Momentálně krmíme K9 a plná spokojenost.
.
Navíc co si budeme povídat, psi jsou psi, občas něco vyloudí od lidí, občas něco uloví v trávníku, občas najdou něco co radši ani nezkoumat. Takže mít super absolutně vyvážené a laboratorně prověřené krmivo je fajn, ale to by ten pes musel žít v kleci bez přístupu k lidem nebo ven.
Royal Canin je super premiové krmivo. Kdo to neví a tvrdí, že nejsou dobré, je blázen!
A jestli je váš pejsek zdravý a dělá pevná hovínka, není o čem mluvit. :D
Záleží na chuti každého hafáka... když byl u nás na návštěvě veterinář, tak se pozastavoval jakým šuntem to krmím psy. Na jeho radu jsem vyzkoušel několik tzv. prémiových (a patřičně drahých) granulí a psi je nechávali bez povšimnutí. Za to "šuntové" kuřecí Chappi a Friskies mizí z misek jako mávnutím kouzelného proutku.
Na radu známého se vykašlete a kupujte fence to co má ráda.
No, zas do těch nejlevnějších bych taky nešel. Když si člověk někdy přečte složení tak se nestačí divit.
Dá se to srovnat třeba s dětmi. Když jim dáš vybrat mezi čokoládou co viděli reklamně (mizerný obsah bobů, trošku "mléka", hromada cukru a tuků) nebo jablkem tak si většina vybere tu čokoládu. Bude jim víc chutnat. Přesto by ale "odpovědná osoba" měla mít dost rozumu aby jim to jako hlavní jídlo nedávala. Nejlevnější granule jsou na tom podobně, taky můžou chutnat lépe než ty zdravější...
TAk tady bych nesouhlasila. Ty levné šuntové suchary bývají nasolené nebo jinak "napajcované" aby psovi chutnaly ale to že tím vlastně zatěžujete jeho organismus špatnými látkami..to je věc jiná navíc..mu nedodáváte to co potřebuje..na kosti, a tak dál..pes může vypadat docela dobře a tak ale prostě nemá dost živin a projeví se to časem..když ne hned
Podle mě tyto levnější granule chutnají. Je to psí "fast-food". Lidem také chutnají hamburgery, hranolečky atd. ale moc výživy v nich není.
Tak my používali hodně značek, začali jsme Proplanem u štěňátka, pokračovali na Royal Canin (ten našemu psu ohromě vyhovoval), pak jsme přešli na Orijen, který je sice velice kvalitní, ale náš pes po něm začal pít neuvěřitelné množství vody a pak se nám doma počůrával. Momentálně máme rok a jsme opět na Proplanu. Jak mi bylo řečeno, jejich výhodou je i to, že mají více příchutí a když přecházíte z jedné na jinou nemusíte pomalu, ale můžete mu to tam rovnou šupnout samotné Nezkoušela jsem to, momentálně jsme na krůtí a chutnají
O Hills jsem toho moc dobrého neslyšela - údajně předražené krmivo, které není až tolik kvalitní jako jiné. Z vlastní zkušenosti ale bohužel říci nemůžu.
Každopádně záleží na Vaší fenečce, co jí bude chutnat. I když bude mít sebeleší granule ale nebude je papkat, tak jsou zbytečné
My krmíme českým Britem. Zdá se mi kvalitní a podporuju českou firmu. Výrobky vyvážejí asi do 50 zemí světa. Psovi chutná a dělá nejmenší hovínka v ulici. Akorát se pro to musí do zverimexu, ale to pro všechno kvalitní žrádlo. Cena např. v PetCentru 75 Kč/kg, zverimexy cca 65 Kč, my jsme objevili krámek kde to maj za 40. Kupujeme prémiové, pak jsou ještě superprémiové.
Brit prý není nic moc..lepší je Brit Care..s tím máme zkušenosti a super! Dobrá cena a pesani po tom vypadali kráásně
My jsme momentálně na Proplanu..a holčičky (mám dvě bíglice) nejen že jim to strašně moc chutný ale i vypadají fakt dobře
Royal Canin je kvalitní krmivo, krmili jsme jím psa přibližně první rok a půl. Poslední půlrok ale kupujeme granule Pedigree, občas krmíme i 'kapsičkou' od stejné firmy Toto krmivo můžu jen doporučit, pejskovi se po něm leskne srst a má zdravé zuby
Vsechny Vami zminene granule jsou komercni krmiva, ktera kupuje temer kazdy (lidi, kteri cpou sve psy krmenim z marketu ani neuvazuji), ale prakticky jsou velmi podprumerne a v podstate velmi predrazene predrazene, i kdyz s nimi mnoho lidi spokojene krmi. Staci se podivat na detaily jejich deklarovaneho slozeni. Pokud chcete pro psa to nejlepsi, tak volte nekomercni krmiva jako Orijen, Acana, Canidae, Earthborn, Fromm Family, Arden Grande, Artemis, Dog Lover's, First Mate, ...a to jeste jen na vybrana konkretni krmeni.
Pri vyberu muze pomoci tato stranka, kde jsou jednotliva krmiva ohvezdickovana a jsou zde i duvody, proc ma dany pocet hvezdicek
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.