Nejste přihlášen/a.
Potřebuji poradit jak se mám zbavit mravenců ve skleníku. Protože pak mám mšice na paprikách a je po úrodě.
Za odvověď děkuji Pepik.
Já jsem zapátrala ve svém archivu babských rad. Většina se týká sice mravenců v domě, ale některé z nich je možné v pohodě aplikovat i ve skleníku a neohrozí to úrodu. Já bych zkusila zasadit mezi papriky pár rajčat - tedy pokud se tyto spolu snášejí. A nebo doporučené bylinky.
mravenci
kuchyň vytřít francovkou a franc.na mističku každý 3.den,
osolený celer posypaný skořicí,kvasnice s cukrem nebo (medem)rozpustit ve vlažné vodě houbičku v cukrové vodě, nechat je nalézt, zničit, vymýt a znovu namočit, do skříněk bobk.list a hřebíček-na cestičky suchý lógr z kávy,
přípravek Rebel, sůl, pepř nebo prášek do peč. na cestičky – zabíjí vajíčka i larvy nemají rádi vůni rajčat a kerblíku. Na okno
postavit květináč s rajčetem, bazalkou, levandulí nebo mátou
peprnou.Na zahradě do mraveniště kousek měď.plechu- brzy se odstěhují
doplněno 25.04.12 09:32: No a ještě mne napadlo, že pokud jste milovníci kávy - lógr je vlastně i hnojivo na pokojovky.
Ještě jsem to nezkoušela, chystám se letos, ale slyšela jsem 2 dobré rady:
1/ sušené rybí šupiny, mohou být vcelku, lepší jsou pomleté - dát na cestičky, kde mravenci chodí. Nemají rádi zápach rybiny.
2/ na cestičky, kde chodí a okolo jejich hnízd obložit květy černého bezu či listy z rajčat. Může být čerstvé i usušené. Také tyto vůně nejsou mravencům příjemné a zmizí. Jaga.
"Kaše" z mravenců se mi zdá děsně drastická. Když si představím, že byste rozmačkali Ferdu...
Existuje mnoho přípravků, které opravdu často nefungují.
Co ale mně osobně a několika lidem v okolí pomohlo bylo to, že kde jsme našli ty mravence, tak jsme je rozmačkali (je to hnusné, ale je to tak, udělat z nich 'kaši'
Je známé, že mravenci v sobě mají určité feromony, akdyž je zabijete, tím je tam výstražné znamení pro ty ostatní, že to pro ně není bezpečné území.
Je ale nutné, abyste tam tu 'kaši' z mravenců nechal/a několik dní...
Mělo by to pomoci.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.