Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kotě vhodné do bytu

Od: kockodan* odpovědí: 27 změna:

Dobrý den, potřebuji radu. Chci si pořídit kotě vhodné do bytu.Nechci aby trpělo nouzí po pohybu, proto potřebuji poradit jaké plemeno se do bytu hodí. Na kočku mám dostatek času, doma jsem celý den. Koupila jsem jí předem škrabadlo,misky,pelíšek, kočičí záchod a nějaké hračky. Poradte prosím jaké věci by jěště mohla potřebovat. Děkuji za odpovědi.

27 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Asi hodně bude záležet na tom, kolik finančních prostředků na koupi kotěte chcete obětovat. Jestli si vezmete kotě z útulku nebo po zralé úvaze rasovou kočku. A dohodnete se s chovatelem, že ji chcete na mazlíka. Výjde levněji. Tedy nikdy nebude chovná, nebude mít koťata. ;)Takováhle kočka se vybírá po zralé úvaze nad povahou zvolených ras, které se vám líbí na pohled. Po návštěvě několika výstav a výběrem chovatele. Poklikejte v atlasech koček a vybírejte ty, které se vám zalíbí. A pak si o nich něco přečtěte.. *palec* Většinou ti, kdo mají kočku, mají jich více. Takže se smiřte s tím, že u jedné nezůstanete. :DPokusím se přidat fotku malého siamáčka.

doplněno 21.04.12 17:21:

miciny.cz/... ;)

doplněno 22.04.12 09:51:

Zapomněla jsem napsat, že je důležité, od koho kotě berete. Jestliže chcete kontaktní kočku, která se ráda mazlí a nosí a blbne, poproste chovatele, ať ji "vymazlí". Chovatel bude vědět, o čem mluvíte. Jinak, když kotě není zvyklé na ruce a mazlení a nošení, je rezervované. Nejen v rasách, ale i ve výchově v ranném dětství se tvoří chrakter kočky. *hej*Dejte vědět, jaké kotě jste si nakonec vybrala a když dáte fotku, bude to super.

Kotě vhodné do bytu

polinek*
hodnocení

2x

,,Pokud si veme malinké koťátko ,tak kočku jakoukoliv. Z útulku ne. Akorát záleží ,jestli chcete papírovou .nebo bez papírů.Někdo je rád,že se koťat zbaví.Myslím kočky běžné..

Jak jsem tady včera psala,tak má známá bude prodávat koťátka až trošku dorostou a budou samostatné. Tak napište ,,mohu se jí zeptat.

kejki

Mám kocourka z útulku a je to jediný mazel v té bandě sobeckých neurotiků, které vlastním. Z Hodonína přišel se znalostí záchůdku a neuvěřitelnou potřebou trávy, dnes je z něj noční lovec, denní spáč. Na záchod chodí radši ven. Nešel udržet doma, strašně toužil po venku.

pb®
hodnocení

1x

Jakakoliv kocka, ktera se v byte narodila, je do bytu vhodna. Zasitujte ji okno, pokud mate balkon tak i balkon. Samotnemu kotatku ale bude smutno, takze nejlepsi je vzit si kotata dve, nebo pocitat s tim, ze behem par mesicu poridite druhe kotatko. Mezi kockami jsou plemena velmi temperamentni a plemena klidnejsi. Mezi ta klidna patri kocky zavalitejsi, tedy persanky, exotky, britky. Na druhem konci, tedy hodne temperamentni jsou siamky a orientalky a jejich sesterska plemena, bengalky, turecke angory.

figurek*
hodnocení

1x

Nevěřte tomu, že kočka do bytu nutně musí být čistokrevná, jinak je zlá. Kočky se totiž k lidem chovají přesně tak, jak se chovají lidi ke kočkám. Kdo kočku zneurotizuje, ten má doma kočičího neurotika a samozřejmě to platí i opačně. Jen bych upozornil, že kočky potřebují prostor a pokud možno, ve třech rozměrech. Jestli vaše kočka má být pouze doma, pak byste asi měla pořídit něco víc, než škrabadlo. Chtělo by to nějakou tělocvičnu. Šplhadla, lávky pod stropem, sedátka a lehátka tři metry vysoko, protože kočky se rády dívají shora dolů atd. S hračkami si moc nehrají.

figurek, máte naprostou pravdu. Souhlas se vším, co jste napsala. Ale! Ale je to i v tom, že když vezmete kotě ze stodoly, kde bylo se svou matkou a člověka vidělo jen tehdy, když plnil misku, je divoké, brání se rukám, které nezná. Všichni říkají, že je zlé. Ale ono se jen se strachem brání. Nebo kotě, se kterým člověk často manipuloval, vymazlil ho.;)

polinek*

babkazov,,jak jsem stará,tak jsem neslyšela výraz vymazlil co to je ,,s tím vybavením pro kočku to není takové divoké. Stejně si vyleze kam chce. Kočka hodně pospává a přece nebude mít z bytu málem posilovnu hihi.Ona si stejně najde své místečko ,,ne vámi určené,,není to pes.

forum.living.cz/... polinek, až budete mít chvíli, zadejte do gůglu - vymazlené kotě - Je pravdou, že kdo s kočkami nežije, ten to nezná.*palec*

lidus*
hodnocení

1x

Dcera má kocoura Ragdol, brala si ho od chovatelky ve 13ti týdnech a kocourek uměl používat kočičí wc, spává v pelíšku nebo na škrabadle, když jsme na chalupě ukáže se mu kde wc má a není žádný problém.

doplněno 24.04.12 09:36:

nevím proč ale nejde mi dát foto

Kotě vhodné do bytu #2

lidus, nádhera! Překrásný kočičáček *palec**palec**palec*Ragdolové jsou úžasní!

doplněno 24.04.12 09:47:

Bývalý zeť má kočičku ragdola. Na chalupě chytá vlaštovky. A ty z ní mají obrovskou legraci.:D

lidus*

babkazov, díky, já byla nejdříve proti jsem spíš psí než kočičí a také ta cena mě vyděsila ale tento kocour je úžasný, zavoláš jménem a už letí, aportuje míček a vnučka co nechtěla chodit spát, popadne kocoura řekne mamince jdi pryč, zakreje kocoura až po bradu a spí, jak usne kocour odchází na svůj pelíšek.

doplněno 24.04.12 09:57:

Ta vaše slečna je také moc hezká, taková noblesní. Zkusím dát foto jak dcera nakupovala kočičí dobroty.

Kotě vhodné do bytu #3

Také jsem spíše psí, ale dcera má kocoury (vykastrované, toho nejmenšího to ještě čeká) a já je miluji a obdivuji. Dovedou se koukat tak, že uhnu očima, mám pocit, že mi vidí až do hlavy. *hi* A vůbec, jsou lepší než televize. :D

poiu*
24.04.12 09:45

Krásný! *palec*

wanesa*
hodnocení

1x

Do bytu se hodí všechna plemena,já mám dvě orientálky Ocicat a Seychellois Shorthair.Také jsem začínala s jednou kočkou a po roce jí koupilakamaráda,protože mi po každém odchodu mňoukala za dveřma a mě jí bylo líto.Teď už mám 1,5roku dvě kočky a je to sranda je pozorovat,jak si hrajou,mazlí a řádí.Orientálky jsou dost hyperaktivní a povídají si se mnou.Tady se mi líbil moooc ten siamák a ten krásný devon rex.Tady jsou:

Kotě vhodné do bytu #4
lidus*

Ta na parapetu je překrásná.

wanesa*

Děkuji,to je náš Samíček.Jsou mu 2 roky.

Kotě vhodné do bytu #5

des*
hodnocení

0x

Tady je vše pro kočky,kotě na doma,či kočku berte jen čistokrevnou,z inzerátu,jiné jsou zvrhlé,jen k vzteku. http://www.kocky.cz/

hodnocení

0x

Kdo ještě máte modrookou kočku? Dejte fotku *hej*

Kotě vhodné do bytu #6
martheczka*

Zjistila jsem, že nejvhodnější kočka do bytu je devon rex. Nelíná a má perfektní povahu - všechno dělá s vámi, nejraději sedí na klíně a z postele je taky problém ji dostat. Je to takový kočkopes a přísavka. Aktivní kočka pro aktivní lidi. Tato kočka určitě neprospí polovinu dne a vyžaduje neustále vaší pozornost.Je tak závislá na svém páničkovi, že sama se trápí.Ale protože devoni jsou návykoví, tak většinou si každý pořídí dva a více...My máme zatím jen čivavu ale i tak je Chiquita spokojená, že není sama. Čivava má zase tak trochu kočičí povahu, takže si spolu rozumí.

martheczka*

A ještě ta fotečka modrooké kočeny...snad se mi to povede.

doplněno 10.10.14 22:21:

Tak tu fotku jsem zrovna poslat nechtěla. Vkládám tu správnou.

Kotě vhodné do bytu #7
Kotě vhodné do bytu #8

cocinkamichalka*
hodnocení

0x

Naši mají nové miminko, briťáka Macíka. Je to hrozná potvora :-D Rád a hodně si hraje, není zatím moc mazlící, ale když chce, tak se pomazlit přijde. Krásně vrní :)

Kdyby přítel neměl alergii na kočky, tak bych si ji hned odvezla domů... *srdce**houpy*

Kotě vhodné do bytu #9
cocinkamichalka*

Ještě jedna fotečka...

Kotě vhodné do bytu #10

Jestli jednoho krásného dne přestanu chodit, pořídím si briťáka. *jasne* Velikého, s karamelkovýma očima :D

elisme*
hodnocení

0x

Určitě ještě misky na vodu a granule, také se mi ještě osvěčilo pořídit jednu navíc kam dávám různé odměny (když je třeba hodná při čištění uší,..). Já jsem měla vyhlídnutou kočičku Ragdoll (bez papírů cca 3500Kč)... ale to hlavně proto že jsou velice mazlivé a já si představovala ty večery jak mi kočka leží a klíně a já jí hladim. Na miciny.cz si vždy můžete najít kolik potřebují pohybu. A kolik péče, třeba ohledně srsti. Velký důraz bych být Vámi dávala na to, aby kočička byla vymazlená a zvyklá na lidi hned od počátku. Je také dobré se třeba zajet k chovateli nejdřív podívat, ať vydíte v jakém prostoru žila a učila se zakladním věcem. Také neni problém už najít kotě, které rovnou umí na záchod a Vám tak odpadá problém s loužičkama. Také podle toho vidíte jak se chovatel kočkám věnoval. Když si pro kočku jedete je dobré se jí podívat do uší (já jsem si takhle přivezla kočku s kočičím svrabem- sice už to neni problém rychle vyléčit a neni to ani přenosné na lidi, ale i tak je to nepříjemné),...prostě si ji zkontrolovat (podívat se jestli nekulhá,..). Je ovšem na Vás kolik chcete zainvestovat a jestli potřebujete kočku s papírama. Hodně štěstí a přeji hodnou kočičku.

hodnocení

0x

nedá mi to, musím se zastat kočiček "nečistokrevných" - jednu jsme našli jako kotě na ulici a je z ní krásná, hodná a přítulná číča vhodná do bytu...koukněte, není sladká?

Kotě vhodné do bytu #11

jaona
hodnocení

0x

Mame doma takovou poulicni smesku od kotatka a vyrostl z nej krasavec,...nevim cim to ale rozumi pomalu jak pes povelum lehni-duc,pusinka-da pusu a za granule to funguje spolehlive...

Kotě vhodné do bytu #12

hodnocení

0x

kockodan, pořídili jste kotě? A jaké? Písněte!;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]