Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Morčeti se na zádech vypadává srst

Od: esarina* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den.

Máme doma jedno jediné morče, zhruba roční samičku, nikdy nepřipouštěnou. Je to krátkosrsté morče, ačkoliv jeden z jejích rodičů byl dlouhosrstý. Je klidná, vychovaná a velice čistostná, máme ji v bytě. Podestýláme jí senem (delším i kratším), záchod má z písku. Přibližně jednou týdně ji pročesáváme srst jemným dětským kartáčkem (kterým se češou miminkám vlásky). Podle potřeby jí stříháme drápky.

Uprostřed zad jí ale vypadala srst. Je to malé asi centimetrové kolečko kde nemá ani jeden chloupek. Myslím že nedostatkem stravy či vitamínů to nebude - dostává vše, co dostávat může (seno, čerstvou trávu, ovoce - hrušku, jablko, tvrdý chleba, směs pro morčata, ovesné vločky, občas hrozny, mrkev, pomeranč, má větev ze švestky na hlodání a denně čistou vodu). Kůže kde jí vypadala srst je neporušená, není zarudlá ani nic podobného. Při doteku nejeví žádné známky bolestivosti, stále ji můžeme v klidu hladit a jí to nevadí. Její srst vypadá zdravě, je lesklá a hebká.

Napadlo nás, že by mohla chytit nějakou breberu nebo parazita od cizích koček, které nám běhají po zahradě, ze které máme seno a trávu pro morče. Ale morče se nijak výrazně nehryže, neškrabe. Ani při prohlídce srsti se nezdá, že by něco takového chytila.

Ráda bych se zeptala na váš názor, co by to vypadání srsti mohlo způsobit, případně zda je nutná návštěva veterináře nebo se jedná o normální jev v době línání.
Předem děkuji za odpovědi.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

susenka*
hodnocení

2x

Radši bych si zašla za veterinářem, třeba může mít začínající svrab od těch koček, plíseň, všenky. To se mě na línání nezdá, že by jí takhle vypadala srst a ve zverimexu bych ty tyčinky nekupovala, místo vitámínů to spíš obsahuje vajčka,mouku,med, cukrat další nevhodný věci. No na zádech by si to asi těžko vykousala, tak mě nic jiného nenapadá. A ještě vám dám jednu radu, raději podestýlejte hoblinama, nebo dřevěnýma peletkama na topení, lépe sajou a vydrží déle než seno.

cobrak*
hodnocení

0x

Dobrý den, já bych to viděl na nějaký problém s vitamíny či minerály. Zkusil bych nějakou výživnou tyčinku ze zverimexu. Ale je to jen můj názor. Taky jsem měl morčátko.

hodnocení

0x

Není ve stresu nebo tak nějak? Tím by to MOŽNÁ taky mohlo být. Jestli se třeba nebojí těch koček.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]